Producten voor pinda's gezond (1)

Cashewnoten

Cashewnoten

Cashewnoten ondersteunen de werking van het zenuwstelsel, omdat ze een bron van B-vitamines zijn, vooral niacine (1,062 mg / 100 g), die de zenuwen kalmeren, energie geven en de concentratie en het geheugen verbeteren. Cashewnoten danken hun kalmerende eigenschappen ook aan hun kalium- en magnesiumgehalte. Cashewnoten worden niet alleen veel gebruikt in de veganistische of vegetarische keuken. We kunnen ze zowel in de vorm van zoute, geroosterde noten als in chocolade eten. Ze kenmerken zich door een delicate, lichtzoete smaak. Daarom kunnen we ze gemakkelijk gebruiken bij het bereiden van zoete desserts (bijvoorbeeld als ingrediënt voor de bodem van veganistische taarten, heerlijke cereal cookies of de populaire cashew) evenals in hartige gerechten, zoals heerlijke sandwichspread of voor de productie van veganistische kaas. Cashewnoten zijn een populair ingrediënt in Aziatische gerechten zoals verschillende soorten curry en biryani (Indisch rijstgerecht). Het is ook goed om te weten dat cashewnoten een uitstekende aanvulling zijn op allerlei salades, muesli of voedzame pap.