De Pina Colada is een van de meest klassieke cocktails ter wereld, vaak gemaakt met rum, room en ananas. Echter, je was misschien niet op de hoogte van het feit dat het gebruik van een roomdispenser en roompatroon cruciaal is voor de succesvolle bereiding van dit recept. In de op één na laatste stap wordt het ananasmengsel in een roomdispenser gedaan, die vervolgens twee keer wordt opgeladen met een N2O roompatroon. Nadat de drank een uur in de koelkast is gekoeld, is deze klaar om geserveerd te worden en gaat hij in een cocktailglas.
Bonuspunten voor het garneren van de Pina Colada met een ananaswig en ananasblad!
120ml ananassap
60ml witte rum
60ml room
Wig van ananas
Ananasblad
Laten we beginnen met het meest opvallende, onze favoriete zoete witte crème: slagroom. Logischerwijs is de lekkerste slagroom gemaakt met slagroompatronen en een slagroomspuit. Omdat het gas in de slagroompatronen onder hoge druk in de slagroomspuit wordt gespoten, waar het zich mengt met de slagroom, creëert dit een heerlijk luchtige slagroom.
500 ml slagroom
– 125 gr suiker
– 2 eetlepels vanille-extract
– Slagroompatroon
– Slagroomspuit
Meng de slagroom, de suiker en het vanille-extract in de slagroomspuit. Schud alles krachtig zodat alles goed gemengd is. Wanneer het een mooie, gelijkmatige consistentie heeft, is het tijd om het slagroompatroon toe te voegen via de speciale opening in de slagroomspuit.