De verplichte analyses:
Een regulerend document van de Europese Commissie regelt de analyses van olijfolie: klik hier
Een olijfolie moet voldoen aan een aantal fysisch-chemische parameters om geëtiketteerd te kunnen worden als VIERGE EXTRA, VIERGE of LAMPANTE (onbruikbaar voor consumptie binnen de EU).
De verordening 2568/91 van 11 juli 1991, gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen, geeft de criteria die moeten worden gerespecteerd (zie schema hieronder).
Het laboratorium LAHN biedt de gebruikelijke analyses van olijfolie aan: zuurindex, peroxide-index, UVK-meting (K270 – K232). Een zogenaamde "lampante" olie is onbruikbaar voor consumptie binnen de EU. Ze zijn bestemd voor olie-lampen, vandaar de kwalificatie "lampante".
De analyses K232 EN K270
Deze fysisch-chemische metingen zijn indicatief voor de goede conservering van olijfolie.
Waarom, hoe?
Dynamiseer uw bedrijf rond de kruisende thema's van positieve gezondheid, teamcohesie en prestaties.
Geef uw teams de middelen om stress te verminderen ten gunste van de kwaliteit van leven en welzijn op het werk.
Bevorder aangepast gedrag op het gebied van voeding, slaap en stressmanagement, zodat iedereen zijn volledige potentieel kan ontwikkelen.
Wij bieden speelse oplossingen die de 3 belangrijkste thema's van gezondheid ontdramatiseren: in een positieve, educatieve aanpak, coöperatief in kleine inclusieve groepen die de collectieve intelligentie mobiliseren.
Sérotonine Plus Expertisecentrum ondersteunt u binnen het bedrijf bij een kruisbestuiving van ideeën en de organisatie van workshops, debatten, interactieve conferenties over de problemen van stress, voeding en slaap. Ik sta open voor uw project. Voor meer informatie kunt u ons bereiken op 07.83.05.35.58 of per e-mail.
AOPB is zelfstandig in de productie van mallen:
- klassieke mallen,
- 3-platen mallen,
- losdraaimallen,
- hot runner mallen,
- overmoulding mallen voor inserts,
- versiemallen.