De gift van de natuur
Bijenpollen is het perfecte geschenk van de natuur. Onze bijenpollen worden verzameld door imkers in Spanje. Bij de oogst worden ze voorzichtig gedroogd om zoveel mogelijk voedingsstoffen te behouden. Bijenpollen wordt met respect voor de natuur en vooral voor de bij gekweekt.
Bijen mengen nectar met pollen om balletjes te maken. De pollen bevatten veel voedingsstoffen. Ze zijn klein, maar hun voedingswaarde is groot. Ze bevatten plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen, antioxidanten en alle essentiële aminozuren. Bovendien vind je in pollen minder suikers dan bijvoorbeeld in honing.
Hulpbronnen
De bijenpollen is van polyflorale (meerdere bloemen) botanische oorsprong, waardoor deze pollen van hoge kwaliteit zijn. Dit is ook de reden waarom de kleur van de korrels varieert. De pollen komen van meer dan 120 verschillende plantensoorten en pollen. Alleen deze soorten bijenpollen kunnen bijdragen aan een uitgebalanceerd voedingsprofiel. Deze bijenpollen is 100% natuurlijk en bevat geen ad…
Wanneer de sneeuw van de velden is gesmolten en de zon van dag tot dag langer en krachtiger schijnt, verandert Noord-Duitsland in mei in een zee van gele koolzaadbloemen.
In dit seizoen ruikt de lucht naar het unieke zoete, bloemige aroma van de koolzaadbloemen. Onze bijen zijn in deze tijd van het jaar onvermoeibaar bezig met het verzamelen van de nectar van de koolzaadbloemen, zodat ze ook de unieke geur het hele jaar door kunnen bewaren. Als je een pot koolzaadhoning opent, is het alsof je een klein stukje lente in je handen houdt.
Vanwege zijn milde, zoete geur mag deze fijn-crèmige, lichte honing op geen enkel ontbijttafel ontbreken als perfecte energie-start van de dag!
Himbeerbloemenhoning is een bijzondere Zweedse honingspecialiteit.
Terwijl de natuur naar het noorden in Zweden steeds meer wordt gedomineerd door bosbessen en veenbessen, en helemaal in het noorden ook door moerbeien, staat het zuiden van Zweden bekend om zijn rijkdom aan frambozenplanten aan de bosranden.
Deze honing van Hanse Honig komt uit een kleine imkerij bij Kalmar. De bijen staan daar midden in de mooiste natuur en worden in het vroege zomer verwent door de vele wildgroeiende frambozenbloemen.
De smaak is liefelijk en zacht, maar toch zeer karakteristiek voor goede frambozenbloemenhoning. Samen met zijn romige consistentie is hij meer dan geschikt voor het zondagse ontbijt.