Het gaat om slakken van de soort Helix Aperta met hun typische witte deksel. Het is een zeer gewilde slak en wordt beschouwd als een heerlijke delicatesse in heel Apulië, en is het onderwerp van talrijke traditionele gerechten. Een van de meest voorkomende variaties is als volgt: de slakken worden gewassen, het deksel wordt verwijderd en ze worden in water geweekt. In een pan wordt een ruime hoeveelheid in ringen gesneden ui in extra vierge olijfolie gebakken; daarna voegen we zout, peper, goed uitgelekte slakken en enkele laurierbladeren toe. We koken op hoog vuur en wanneer de olie weer naar de oppervlakte komt, gieten we een glas roséwijn erbij en laten we het verdampen. Breng op smaak met zout en serveer warm.
PRODUCTKENMERKEN EN VERKOOPVOORWAARDEN
100% natuurlijke slakken, al schoon en gepeld, klaar voor consumptie
Kortingsperiode: het hele jaar door beschikbaar
Verpakt in dozen van 1 kg tot 5 kg.
Minimale bestelling: 500 kg
De volgende verpakking is een voordelige variant. Uitstekende snacks tijdens een aperitief of ideaal om te knabbelen voor de televisie, de geroosterde pinda's zijn perfect voor het creëren van smakelijke gerechten. In veganistische recepten worden vaak pinda's gebruikt, maar ze zijn zo veelzijdig dat ze ook kunnen worden gebruikt voor sme spreads of traditionele recepten. Heerlijke zoetigheden kunnen worden bereid met de gezouten geroosterde pinda's. Door aandacht te besteden aan de hoge calorische waarde, is het mogelijk om dit voedsel in kleine porties te consumeren en te profiteren van hun energielevering. De energieboost die van pinda's komt, maakt ze ideaal voor wie een snack wil nemen voor fysieke activiteit of als men een dieet volgt. Geroosterde gezouten pinda's zijn een waardevolle bron van natuurlijke antioxidanten en zijn ook rijk aan verschillende vitamines en mineralen zoals ijzer, magnesium en fosfor, maar ook selenium, zink en kalium. Ze zijn verkrijgbaar in een partyverpakking van 1 kg.
Bacalao is, onder de visproducten, een van de meest uitdagende, vooral vanwege de voorbereiding voor het koken: het is een vis die tijd, aandacht en veel geduld vereist. Met ons recept hoeft u aan niets te denken, u kunt genieten van een smakelijk, modern en verfijnd gerecht in slechts enkele minuten.