Wat is Ashwagandha?
Ashwagandha-poeder is gemaakt van de wortels van de Withania Somnifera-plant. De plant komt voor in heel Afrika, het Middellandse Zeegebied, Zuid-Azië en Mauritius. Ashwagandha wordt ook wel Indiase ginseng genoemd en wordt al eeuwenlang gebruikt als poeder voor een goede of betere gezondheid.
Gezondheidsvoordelen
Ashwagandha heeft anti-stress, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Het bevat alkaloïden, choline, vetzuren, aminozuren en suikers. Het bevat ook krachtige antioxidanten die mogelijk gezondheidsvoordelen hebben, waaronder het verlagen van cholesterol, het versterken van het immuunsysteem en het vergroten van de spiermassa.
Gebruik van Ashwagandha
Ashwagandha heeft een milde maar iets bittere smaak. Het kan zowel intern als extern worden gebruikt. Het wordt voornamelijk gebruikt als voedingssupplement en als functioneel ingrediënt in voedsel en dranken.
Ons Macapoeder is 100% puur, zonder toevoegingen en wordt gemaakt van gele, zwarte en paarse Macawortels in een uitgebalanceerde verhouding. Verkrijgbaar als bulkgoed en verpakt in blikken.
Macapoeder is ideaal voor smoothies, in zoetwaren zoals repen, chocolade, enz. Ons Macapoeder kan zeer goed worden verwerkt tot tabletten of in capsules worden gedaan.
Maca verhoogt de fysieke en mentale belastbaarheid en verbetert het herstelvermogen.
Onze Macaleverancier is een Peruaanse familieonderneming, waar een gepromoveerde bioloog, een chemicus en een onderzoekster op het gebied van kruidenkunde werken. Het team heeft zich vele jaren geleden gevestigd als specialist in de teelt en verwerking van inheemse planten. Zo'n gebundelde expertise en onze 20-jarige ervaring maken de productie van natuurproducten van de hoogste kwaliteit mogelijk, waarbij de kennis over het beste oogstmoment, de optimale opslag en de zorgvuldige verwerking van de producten het succes garandeert.
Verpakking: 20 kg
Blikken: 100g + 500g
Oorsprong en geschiedenis
Maca, ook wel Peruaanse ginseng genoemd. Dit is een kruidachtige tweejarige plant die inheems is in de Andes in Peru. De teelt begon ongeveer 2.000 jaar geleden. Maca groeit op hoogtes boven de 3.800 meter op rotsachtige grond. Maca groeit goed bij temperaturen tot -10 graden Celsius. Maca wordt voornamelijk geteeld voor de consumptie van de wortel. De Maca-wortel varieert sterk in grootte en vorm.
Maca is een radijsachtige plant, die de Spanjaarden aan hun paarden gaven op advies van de Inca's. In de Junin-regio van Peru wordt maca in grote hoeveelheden geconsumeerd. Het is een gemakkelijk beschikbare en zeer voedzame voedselbron. Het wordt vers gegeten met vlees, gekookt in ondergrondse ovens bekleed met hete stenen (pachamancas), of gedroogd voordat het in melk tot pap wordt gekookt. Een specifieke drank gemaakt van maca wordt populair 'maca chica' genoemd. Een andere toepassing is het malen van de gedroogde wortel tot maca-meel voor het bakken.
Verwerking
Het macazaad wordt in september gezaaid, ongeveer...
Baobabpoeder
De baobab is de vrucht van de baobabboom, ook wel de Adansonia Digitata of apenbroodboom genoemd. De laatste naam dankt de boom aan de vele soorten apen die zich voeden met de baobabvruchten. De boom kan zeer oud worden en is de grootste boom in Afrika. Niet alleen de vrucht is nuttig voor het leven in Afrika. Bijna alle delen van de boom zijn nuttig, waardoor hij populair de "Boom des Levens" wordt genoemd. Een mooi voorbeeld is dat hij zijn stam gebruikt als waterreservoir. Tijdens het regenseizoen biedt de apenbroodboom voldoende reserves zodat hij de droge periodes kan overleven. De stam wordt dan door de bevolking gebruikt als winkel, veeschuur of bushalte. De vrucht heeft een zeer hoog antioxidantgehalte. Baobabpoeder is ook een uitstekende bron van calcium en zeer rijk aan vitamines en mineralen. Nadat de vrucht tot poeder is verwerkt, bestaat het voor ongeveer 50% uit vezels (pectine) die als prebiotica werken.
Een buitengewone krachtvoedsel<…