Baobabpoeder
De baobab is de vrucht van de baobabboom, ook wel de Adansonia Digitata of apenbroodboom genoemd. De laatste naam dankt de boom aan de vele soorten apen die zich voeden met de baobabvruchten. De boom kan zeer oud worden en is de grootste boom in Afrika. Niet alleen de vrucht is nuttig voor het leven in Afrika. Bijna alle delen van de boom zijn nuttig, waardoor hij populair de "Boom des Levens" wordt genoemd. Een mooi voorbeeld is dat hij zijn stam gebruikt als waterreservoir. Tijdens het regenseizoen biedt de apenbroodboom voldoende reserves zodat hij de droge periodes kan overleven. De stam wordt dan door de bevolking gebruikt als winkel, veeschuur of bushalte. De vrucht heeft een zeer hoog antioxidantgehalte. Baobabpoeder is ook een uitstekende bron van calcium en zeer rijk aan vitamines en mineralen. Nadat de vrucht tot poeder is verwerkt, bestaat het voor ongeveer 50% uit vezels (pectine) die als prebiotica werken.
Een buitengewone krachtvoedsel<…
Bananen
Bananenpoeder is gemaakt van aan de plant gerijpte Cavendish-bananen, biologisch geteeld in Ecuador. Er is meestal een periode van 18 maanden tussen de bevruchting en de oogst, hoewel het constant warme klimaat, de frequente regenval en de vruchtbare grond ervoor zorgen dat bananen het hele jaar door kunnen groeien.
De bananen worden zorgvuldig met de hand geplukt, waarna ze zonder gebruik van warmte worden gedroogd. Dit zorgt ervoor dat de voedingswaarde optimaal behouden blijft. Bananenpoeder is een superfood en het poeder bevat geen toegevoegde smaak, geur, kleur of andere additieven.
Bananenpoeder vitaminebom
In bananen zitten van nature grote hoeveelheden vitamine C en B6, plus het mineraal kalium en de stof caroteen. Vanwege de grote hoeveelheid voedingsstoffen werkt bananenpoeder goed voor veganisten. Daarnaast is het poeder rijk aan zetmeel. Calcium, jodium, ijzer, koper, zink en fosfor zijn in kleinere hoeveelheden aanwezig.
Vanwege de grote hoeveelheden zetmeel staat banaan bekend als hoog…
Bananen: Bananenpoeder wordt gemaakt van rijpe Cavendish-bananen die biologisch worden geteeld in Ecuador. Tussen de bevruchting en de oogst liggen doorgaans 18 maanden, hoewel het constant warme klimaat, de frequente neerslag en de vruchtbare grond ervoor zorgen dat bananen het hele jaar door kunnen groeien. De bananen worden zorgvuldig met de hand geplukt en vervolgens zonder hitte gedroogd. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de voedingswaarde optimaal behouden blijft. Bananenpoeder is een superfood en het poeder bevat geen smaak-, geur-, kleur- of andere toevoegingen. Bananenpoeder-vitaminebom: Bananen bevatten van nature grote hoeveelheden van de vitamines C en B6, evenals het mineraal kalium en de stof caroteen. Vanwege de hoge voedingswaarde is bananenpoeder goed geschikt voor veganisten. Bovendien is het poeder rijk aan zetmeel, calcium, jodium, ijzer, koper, zink en fosfor.
Oorsprong en geschiedenis
Maca, ook wel Peruaanse ginseng genoemd. Dit is een kruidachtige tweejarige plant die inheems is in de Andes in Peru. De teelt begon ongeveer 2.000 jaar geleden. Maca groeit op hoogtes boven de 3.800 meter op rotsachtige grond. Maca groeit goed bij temperaturen tot -10 graden Celsius. Maca wordt voornamelijk geteeld voor de consumptie van de wortel. De Maca-wortel varieert sterk in grootte en vorm.
Maca is een radijsachtige plant, die de Spanjaarden aan hun paarden gaven op advies van de Inca's. In de Junin-regio van Peru wordt maca in grote hoeveelheden geconsumeerd. Het is een gemakkelijk beschikbare en zeer voedzame voedselbron. Het wordt vers gegeten met vlees, gekookt in ondergrondse ovens bekleed met hete stenen (pachamancas), of gedroogd voordat het in melk tot pap wordt gekookt. Een specifieke drank gemaakt van maca wordt populair 'maca chica' genoemd. Een andere toepassing is het malen van de gedroogde wortel tot maca-meel voor het bakken.
Verwerking
Het macazaad wordt in september gezaaid, ongeveer...
Wat is Ashwagandha?
Ashwagandha-poeder is gemaakt van de wortels van de Withania Somnifera-plant. De plant komt voor in heel Afrika, het Middellandse Zeegebied, Zuid-Azië en Mauritius. Ashwagandha wordt ook wel Indiase ginseng genoemd en wordt al eeuwenlang gebruikt als poeder voor een goede of betere gezondheid.
Gezondheidsvoordelen
Ashwagandha heeft anti-stress, antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Het bevat alkaloïden, choline, vetzuren, aminozuren en suikers. Het bevat ook krachtige antioxidanten die mogelijk gezondheidsvoordelen hebben, waaronder het verlagen van cholesterol, het versterken van het immuunsysteem en het vergroten van de spiermassa.
Gebruik van Ashwagandha
Ashwagandha heeft een milde maar iets bittere smaak. Het kan zowel intern als extern worden gebruikt. Het wordt voornamelijk gebruikt als voedingssupplement en als functioneel ingrediënt in voedsel en dranken.