Producten voor manuka-honingpoeder (5)

Mariadistelzaadpoeder

Mariadistelzaadpoeder

De mariadistel wordt al eeuwenlang gebruikt als een kruidenremedie voor verschillende aandoeningen, voornamelijk problemen met de nieren, de lever en de galblaas. De flavonoïde stof, genaamd silymarine, in de mariadistel beschermt vermoedelijk de lever tegen toxines. Silymarine kan de lever helpen herstellen door nieuwe cellen te laten groeien dankzij de antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen. De mariadistel heeft een aangename hazelnootsmaak. De zaden zijn moeilijk direct te eten, daarom is de meest favoriete consumptiemethode in poedervorm. Typisch gebruik van de gedroogde mariadistelzaadpoeder is in de bereiding van smoothies. Daarnaast kan het product worden toegevoegd aan salades, smoothies, soepen of sappen. Neem een halve theelepel poeder, strooi het over het gerecht en meng goed. Verpakking: 500g, 1 kg en in bulk
Kurkuma Poeder

Kurkuma Poeder

Curcuma is zeer gewaardeerd vanwege de ontstekingsremmende en antioxidante effecten van de belangrijkste actieve ingrediënten, vooral die van curcumine. Er wordt ook gezegd dat het het risico op hersen- en hart- en vaatziekten aanzienlijk vermindert. Kurkumapoeder is perfect om niet alleen Aziatische gerechten en kruidenmengsels te verfijnen, maar ook om voedsel te kleuren, zoals curry's. Het wordt ook vaak gebruikt om smoothies, muesli en verschillende andere dranken op te fleuren. Verpakking: 500g, 1kg en in bulk
Gemberpoeder

Gemberpoeder

Gember wordt het meest gebruikt om de effecten van griep en verkoudheid te verlichten, evenals om pijn en misselijkheid te verlichten. Het wordt zeer gewaardeerd om zijn veronderstelde ontstekingsremmende eigenschappen en zijn positieve invloed op het spijsverteringssysteem. Gemberpoeder is perfect voor het maken van thee, voor het verfijnen van gerechten en kruidenmengsels – met name Aziatische. Een theelepel poeder is voldoende voor een theepot (750 ml). Laat 5 minuten trekken en geniet. Verpakking: 250g, 500g, 1kg en in bulk
Muskusrozenpoeder

Muskusrozenpoeder

Al eeuwenlang bekend in de naturopathische geneeskunde, is de rozenbottel een rijke bron van vitamines (A, B, C), fruitzuren, oliën, mineralen, vezels en sporenelementen. De rozenbottels bevatten ongeveer 20 keer meer vitamine C dan citroenen, wat ze een uitstekende aanvulling maakt op onze vitaminebehoeften tijdens de koude periode van het jaar. De actieve stof galactolipide is een unieke eigenschap van de rozenbottel. Men zegt dat de ontstekingsremmende eigenschappen de symptomen van gewrichtspijn en artritis verminderen. Verpakking: 500g, 1000g en in bulk
Tikka Masala

Tikka Masala

Tikka Masala bestaat uit koriander, komijn, knoflook, paprika, gember, chili en munt. De specerij wordt meestal gebruikt voor kip tikka masala. Zoals de meeste curry's, wordt gedacht dat het antibacteriële eigenschappen heeft. Deze specerijen komen voor in gerechten uit landen met warme klimaten waar vlees bewaard moet worden. Daarom, door de combinatie van verschillende specerijen, wordt gedacht dat Tikka Masala een gunstig effect heeft op de gezondheid van degenen die het consumeren. De naam Tikka Masala werd voor het eerst genoemd en gevonden in het Mogolrijk in Zuid-Azië. Daarna verdween de naam eeuwenlang. Het werd vervolgens een zeer populaire specerij in Europa halverwege de 20e eeuw. Veel Indiase migranten kwamen in deze periode naar het Verenigd Koninkrijk, openden restaurants en begonnen kip Tikka Masala te serveren, wat betekent kip gekookt in vele specerijen. Enkele jaren later Verpakking: 250g, 500g en in bulk