Maltodextrine wordt geproduceerd door de enzymatische hydrolyse van plantaardige zetmeel, meestal afkomstig van maïs, maar ook van rijst en tarwe.
Het eindproduct is een luchtig, wit poeder met een hoge oplosbaarheid. Het verhoogt de voedingswaarde van veel recepten. Vanwege zijn eigenschappen kan maltodextrine helpen bij het reguleren van vocht en het verlengen van de houdbaarheid van producten.
Maltodextrine is een witte poeder dat wordt verkregen door enzymatische hydrolyse van zetmeel, voornamelijk van maïs, rijst of tarwe. Vanwege de hoge oplosbaarheid is het nuttig voor het verbeteren van de voedingswaarde van veel producten, en het kan ook helpen bij het beheersen van vocht en het verlengen van de houdbaarheid. Maltodextrine heeft een houdbaarheid van 24 maanden en Foodcom S.A. biedt Maltodextrine aan in zakken van 25 kg.
Deze voedseladditief wordt veel gebruikt in vlees, gebakken goederen, snoep, ijs, dranken, yoghurt en sappen om de textuur te verbeteren, als emulgator te fungeren en de viscositeit te verhogen. De lage glycemische index maakt het een populair ingrediënt in sportvoeding en producten die geschikt zijn voor diabetici. In de diervoeding is Maltodextrine een kosteneffectieve energiebron die de textuur, pigmentatie en smaak van diervoeders verbetert. Het verhoogt ook de opname van voedingsstoffen en de voeder efficiëntie, vermindert uitdroging en stresssymptomen.
Maltodextrine wordt geproduceerd door de enzymatische hydrolyse van plantaardige zetmeel, meestal van maïs, maar ook van rijst en tarwe.
Het eindproduct is een zachte, witte poeder met een hoge oplosbaarheid. Het verhoogt de voedingswaarde van veel recepten. Dankzij de eigenschappen kan maltodextrine helpen om de vochtigheid te reguleren en de houdbaarheid van producten te verlengen.
Maltodextrine wordt geproduceerd door de enzymatische hydrolyse van plantaardig zetmeel, meestal afkomstig van maïs, maar ook van rijst en tarwe.
Het eindproduct is een pluizig wit poeder met een hoge oplosbaarheid. Het verhoogt de voedingswaarde van veel recepten. Vanwege zijn eigenschappen kan maltodextrine helpen om de vochtigheid te reguleren en de houdbaarheid van producten te verlengen.
Maltodextrine wordt verkregen door enzymatische hydrolyse van plantaardige zetmeel, meestal van maïs, maar ook van rijst en tarwe.
Het eindproduct is een luchtig wit poeder met een hoge oplosbaarheid. Het verhoogt de voedingswaarde van veel recepten. Dankzij zijn eigenschappen kan maltodextrine helpen de vochtigheid te reguleren en de houdbaarheid van producten te verlengen.
Maltodextrine wordt geproduceerd door enzymatische hydrolyse van plantaardige zetmeel, meestal van maïs, maar ook van rijst en tarwe.
Het eindproduct is een luchtig wit poeder met een hoge oplosbaarheid. Het verhoogt de voedingswaarde van veel recepten. Vanwege zijn eigenschappen kan maltodextrine helpen om de vochtigheid te reguleren en de houdbaarheid van producten te verlengen.
Maltodextrine wordt geproduceerd door de enzymatische hydrolyse van plantaardige zetmeel, meestal uit maïs, maar ook uit rijst en tarwe.
Het eindproduct is een korrelig wit poeder met een hoge oplosbaarheid. Het verhoogt de voedingswaarde van veel recepten. Vanwege zijn eigenschappen kan maltodextrine helpen om de vochtigheid te reguleren en de houdbaarheid van producten te verlengen.
Kaliumsorbaat is een zeer effectief, veilig en niet-toxisch conserveermiddel voor levensmiddelen. Hoewel kaliumsorbaat een van de vele conserveermiddelen op de markt is, behoort het tot de beste, omdat het onschadelijk en veelzijdig is. Kaliumsorbaat wordt grotendeels synthetisch geproduceerd.
Het is een smaak- en geurloos poeder. Volgens de FDA wordt het als veilig in gebruik beschouwd, omdat het in het lichaam afbreekt tot water en kooldioxide. Het staat op de lijst van conserveermiddelen die met beperkingen in cosmetische producten mogen worden gebruikt. De maximaal toegestane concentratie in het eindproduct bedraagt 0,6 %, berekend als sorbinezuur. Het werkt het beste in een zure omgeving; anders zijn de eigenschappen veel zwakker.
Lactose is natuurlijke melksuiker. Het maakt 3,5%-5,0% uit van koemelk en kan worden geëxtraheerd door een filtratieproces. Vervolgens wordt de lactose gekristalliseerd en vergruisd. De korrelgroottes worden verdeeld volgens maas. Foodcom kan zijn zakelijke partners voorzien van verschillende deeltjesgroottes die geschikt zijn voor meerdere toepassingen.
Lactose is een van de beste zuivelingrediënten voor voedsel en diervoeding vanwege de milde smaak, witte kleur en het lage caloriegehalte. De goedkoopheid, lage hygroscopisiteit en wateroplosbaarheid dragen bij aan de populariteit. Het kan worden gebruikt in de productie van gebak, snoep en chocolade als smaakversterker en zoetstof. Lactose is een belangrijk ingrediënt in farmaceutisch en voedingsgebruik.
Lactose is een van de beste zuivelingrediënten voor toepassingen in voedsel en diervoeding vanwege de delicate smaak, de witte kleur en het lage caloriegehalte. De kosteneffectiviteit, lage hygroscopisiteit en oplosbaarheid in water dragen bij aan de populariteit. Het kan worden gebruikt in de productie van gebak, snoep en chocolade als smaakversterker en zoetstof. Lactose is een belangrijk ingrediënt in farmacologisch en nutritioneel gebruik.