Opgericht onder de naam Miskos Helva in Istanbul, Fatih, heeft Miskos zich voortdurend aangepast aan de veranderende marktomstandigheden en de normen van internationale organisaties. Om te voldoen aan de toenemende klantvraag, verhuisde het eerst naar zijn fabriek in Istanbul, Bahcelievler, en vervolgens naar het productiegebied van 10.000 m2 in de Kastamonu Organized Industrial Zone.
Miskos is toegewijd aan de hoogste kwaliteitsnormen. Het bedrijf besteedt nauwgezette aandacht aan de naleving van kwaliteits- en hygiënevoorwaarden tijdens de productie en houdt rekening met de vereisten van de arbeidsgezondheids- en veiligheids- en voedselwetten. De gestaag toenemende winstcijfers van het bedrijf tonen aan dat Miskos op de juiste weg is met deze focus op kwaliteit.
Miskos is bekend om zijn broze, gedroogde fruitpasta's, wafelhalva, cekme halva en Turkse feeënsatijn. De natuurlijke productieaanpak brengt de traditionele Turkse smaak naar voren en zorgt ook voor de toenemende populariteit van de producten in het buitenland.
In de zorg om de kwaliteit van zijn producten te optimaliseren, heeft CORNIC-NOVAMER gekozen voor de integratie van kwaliteitscontrole, verpakking en opslag.
Deze richting heeft geleid tot: Een intern laboratorium: Bezetting 1 persoon (9400 controles uitgevoerd in 2020)
Een kwaliteitsdienst: Bezetting 3 personen
Een productieatelier van 800 m², uitgerust met moderne apparatuur, wat ons een jaarlijkse capaciteit van 8 miljoen UVC geeft.
Een koelopslag met een capaciteit van 1800 pallets.
CORNIC-NOVAMER is gecertificeerd volgens IFS Food en IFS Broker High level, maar ook ASC, MSC en BIO.