Het product is olijfolie en sap van bladeren, afkomstig van olijfbomen met een hoge concentratie organische polyfenolen. Het wordt verkregen uit olijfcomponenten die oplosbaar zijn in water, verkregen tijdens het maalproces. Vervolgens ondergaat het een pasteurisatie- en concentratieproces om de stabiliteit, eigenschappen en microbiologie van het product te waarborgen.
De processen worden mechanisch en in een korte tijd uitgevoerd, om de polyfenolen niet te beschadigen. Olijfbomen van de Arróniz-variëteit hebben een hoge concentratie polyfenolen in hun bladeren en vruchten. Ze worden geoogst op een optimale rijpheidsniveau, om alle aroma's en smaken intact te houden.
Extra vierge olijfolie, gewonnen uit Picual-olijven, is uitstekend vanwege de samenstelling van vetzuren en de hoeveelheid natuurlijke antioxidanten. Het hoge gehalte aan enkelvoudig onverzadigd oliezuur helpt hart- en vaatziekten te voorkomen. Bovendien maakt het lage gehalte aan linolzuur en het hoge gehalte aan polyfenolen het de meest stabiele olie die er bestaat; het is een volle, rijpe olie. In de mond is het in balans wat betreft bitterheid en scherpte, met herinneringen aan tomatenplanten en groene amandelen.