is een natriumzout van melkzuur. Natriumlactaat behoort tot de groep van hydraterende stoffen voor de huid, die de eigen vochtbalans van de huid behoudt en bijdraagt aan een lichtzure pH-waarde. De stoffen (glycerine, ureum en organisch zuur) vormen samen de Natuurlijke Hydratatiefactor (NMF). In de EU staat natriumlactaat bekend als voedseladditief E 325. Het zout is gemakkelijk oplosbaar in water. De vloeistof is bijna kleurloos en vrijwel geur- en smaakloos. Natriumlactaat is ook verkrijgbaar in verschillende concentraties (50% / 60%), op aanvraag met aangepaste pH-waarde.
Kwaliteiten: 50%, 50% pH 5.5, 60%
Uiterlijk: helder tot wit
CAS-nummer: 72-17-3
INCI: Natriumlactaat
Houdbaarheid: 2 jaar
Opslag: moet worden bewaard op een koele, droge en lichtbeschutte plaats, in afgesloten verpakking
D-Panthenol of Dexpanthenol is een precursor van vitamine B en een alcohol die behoort tot pantotheenzuur. Het viskeuze, geelachtige tot heldere product wordt synthetisch geproduceerd. Het is gevoelig voor verhoogde temperaturen en moet worden verwerkt bij een pH-waarde tussen vier en zes. D-Panthenol is gemakkelijk oplosbaar in water en ethanol en is onoplosbaar in vetten en oliën. Menselijke lichamen transformeren D-Panthenol naar vitamine B5.
CAS-nummer: 81-13-0
EINECS: 201-327-3
Houdbaarheid: 2 jaar
Opslag: moet worden opgeslagen op een koele, droge en lichtbeschutte plaats in de originele verpakking.