Producten voor l glutamine solgar (1)

Transglutaminase - voedseladditief en voedselenzym

Transglutaminase - voedseladditief en voedselenzym

Transglutaminase is een voedseladditief, het is een enzym dat kruisverbindingen vormt tussen eiwitmoleculen. De belangrijkste productgroepen waarin Transglutaminase wordt gebruikt: vleesproducten, worst/hamproducten, zeevruchtenproducten, bakkerijproducten, zuivel- en veganproducten. Er zijn voordelen van het gebruik van TG: * Verbetert de textuur van vlees en de binding tussen stukken vlees * Vermindert fosfaten * Vermindert waterverlies tijdens kookprocessen * Versterkt de uiteindelijke textuur in producten met een laag natriumgehalte * Verbetert textuur en elasticiteit * Verhoogt de gelsterkte, wat het verlies van eiwit vergemakkelijkt * Vermindert de inhoud van gommen en gelatines etc. De meeste toepassingen zijn voor: vleesproducten, zuivelproducten, zeevruchtenproducten, bakkerijproducten, kaas/huisgemaakte producten, vegan producten.