Water, eggs, and durum wheat semolina create the perfect blend for this type of pasta, characterized by its tubular shape and rough, ridged surface. This texture is designed to capture and hold sauces, making it an ideal pairing for a rich ragù (meat sauce).
Verse eier tagliatelle zijn een lang pastaformaat dat wereldwijd bekend staat om zijn textuur, smaak en grootte. Het is synoniem met de Emilian keuken, zeer veelzijdig en kan in ontelbare bereidingen worden gebruikt. Het is ideaal met ragù (vleessaus), champignonsaus of truffelsaus, en is even heerlijk met eenvoudige tomatensauzen.
De spaghetti alla chitarra, ook bekend als maccheroni alla chitarra, zijn een speciaal type verse eierpasta. Een Abruzzese versie van de Piemontese tagliolini, onderscheidt het zich door zijn andere vorm. Het is dikker en heeft een vierkante dwarsdoorsnede, waardoor het de perfecte keuze is om te combineren met sauzen van vlees, vis of groenten.
Oorspronkelijk uit de regio Campania in Zuid-Italië, zijn paccheri korte en brede pastabuizen met een diameter van ongeveer 30-40 mm. Ze worden vaak geserveerd met dikke tomatensauzen, zoals de "ragù napoletano". Hun grote formaat en de heerlijke 'al dente' textuur maken ze perfect voor vullingen zoals ricotta en spinazie, of andere creatieve opties. De gladde paccheri passen goed bij sauzen op basis van vis, romige sauzen en, omdat ze zonder eieren zijn, zijn ze perfect voor veganistische sauzen.