Producten voor korenkussens (3)

Koriander - Oliezaden

Koriander - Oliezaden

Koriander wordt gebruikt als specerij in de keuken en voor het geven van een aangename geur in de parfumerie, cosmetica en zeepproductie. De plant is een goede honingplant. Het wordt veel gebruikt als specerij voor het op smaak brengen en versterken van worst, kaas, ingeblikt vlees en vis, augurken, likeuren, toegevoegd aan het bakken van Borodino-brood, banket en culinaire producten, evenals in de productie van bepaalde soorten bier en likeuren (in Duitsland). Essentiële olie wordt verkregen uit de vrucht, die wordt gebruikt voor de synthese van linalylacetaat, citral en andere aromatische stoffen die in de parfumerie en cosmetica worden gebruikt om parfumproducten de geur van lelietje-van-dalen, violet, roos, bergamot, lelie, citroen, enz. te geven. Essentiële olie wordt gebruikt in de technologie, zeepproductie en in de textielindustrie. Na het destilleren van de essentiële olie wordt de vetolie geëxtraheerd, die wordt gebruikt in de zeepindustrie en de productie van oliezuur.
Kikkererwten - Peulvruchten

Kikkererwten - Peulvruchten

Kikkererwt is een voedselproduct, een van de oudste peulvruchten in het Midden-Oosten, dat meer dan 7 duizend jaar geleden begon te groeien. Het is gebruikelijk in landen van West- en Centraal-Azië, Noord-Afrika, Noord-Amerika. Hummus en falafel snacks worden ervan gemaakt. De gefrituurde bonen worden Lelebee genoemd. Kikkererwten worden veel gebruikt in de veganistische, vegetarische en Indiase keuken. Traditioneel is het gebruik van kikkererwten vooral relevant voor het Middellandse Zeegebied. Kikkererwt wordt gebruikt om kikkererwtenmeel te produceren, dat in het bijzonder in de Indiase keuken wordt gebruikt. En bijvoorbeeld in de Italiaanse keuken wordt het gebruikt om platte taarten, farinata, te maken, maar de volumes van de kikkererwtenteelt in Italië zelf zijn onbeduidend. Witte zaadvariëteiten worden voornamelijk voor voedsel gebruikt. Hittebehandeling kost meer tijd dan voor linzen en erwten. Kikkererwtzaad dient als een bron van zink en foliumzuur.
Rode Haver - Granen

Rode Haver - Granen

Millet is een van de oudste gecultiveerde planten in Eurazië. Millet begon ongeveer 7000 jaar geleden te worden gecultiveerd en is een waardevol graangewas. Het graan (dat millet wordt genoemd) wordt gebruikt om soepen, granen en andere culinaire producten te maken; het is een waardevol voer voor pluimvee. Het groeiseizoen duurt van 60 tot 120 dagen. De plant is thermofiel en bestand tegen droogte, evenals tegen verzilting van de bodem, maar verdraagt geen zure bodems. De opbrengst bedraagt 1417 centners per hectare. Stro en groene massa worden gebruikt als veevoer. In Rusland wordt het voornamelijk gecultiveerd in de droge gebieden van de Wolga en de Centrale Zwarte Aarde regio's. Bijna glutenvrij, daarom kan het worden aanbevolen voor mensen die lijden aan coeliakie, een aangeboren ziekte veroorzaakt door eiwitintolerantie voor sommige graangewassen. Millet stimuleert de bloedvorming. Milletpap is aangewezen bij hypertensie en ziekten van het cardiovasculaire systeem.