"Biologisch gebroken Lijnzaad
Lijnzaad is het zaad van de vlasplant. Om deze reden wordt lijnzaad ook wel vlaszaad genoemd. Het wordt gebruikt als grondstof voor lijnzaadolie dat met behulp van een oliemolen uit het zaad wordt geperst. Lijnzaad heeft een nootachtige smaak en zit vol met voedingsstoffen waaronder veel vezels (27,3 g / 100g).
Heel of gebroken lijnzaad?
Lijnzaad is te verkrijgen als hele zaden en als gebroken zaden. De hele lijnzaad zaden worden niet goed verteerd door het lichaam. Daarom wordt aangeraden om gebroken lijnzaad te gebruiken zodat alle stoffen uit lijnzaad ook daadwerkelijk opgenomen worden.
Gebroken lijnzaad is heerlijk door bijvoorbeeld smoothies, yoghurts, salades of door baksels."
rijk aan onverzadigde vetzuren en belangrijke eiwitten en essentiële aminozuren
ideaal voor het verfijnen van muesli, brood, gebak en andere gerechten of als decoratie op salades, groenten of desserts
licht roosteren creëert een unieke nootachtige smaak die veel gerechten een bijzondere toets geeft.
Herkomst: Duitsland
Productie: Made in Germany
Ingrediënten:
Hennepzaad uit gecontroleerde biologische teelt; gepeld
Inhoud: 150g