Voordelen: carobemeel is de afgelopen jaren populair geworden als een gezond alternatief voor cacao, vooral onder ouders die cacao aan hun kinderen vermijden vanwege de stimulerende eigenschappen. Naast het feit dat het qua smaak en uiterlijk op cacao lijkt, is het in bepaalde opzichten de betere keuze omdat het ook als natuurlijke zoetstof fungeert, terwijl cacao extra suiker nodig heeft om een aangename smaak te krijgen.
Toepassingen: carobemeel wordt vaker gebruikt bij het bereiden van taarten als vervanger voor cacao. Het kan gemakkelijk de hoeveelheid cacao in het recept vervangen. Vanwege het hoge suikergehalte kan het ook als vervanger voor suiker in sommige zoetigheden worden gebruikt. Het kan ook worden gebruikt voor karamelcrèmes, sauzen, specerijen, jam en ijs.
Verpakking: 250g, 500g en los
Voordelen: nootmuskaat heeft een warme, kruidige smaak en is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen: B1, B6 en magnesium. Nootmuskaat wordt meer gebruikt als specerij voor zoetigheden, dranken en pittige en oosterse gerechten dan als thee.
Verpakking: Poeder – 250g, 500g en los;