Zin in gekookte vis? Met onze kookviskruiden lukt het altijd. Geen ingewikkelde bereiding, met onze fijn afgestemde combinatie kun je gekookte vis eenvoudig en snel bereiden.
Bovendien past het perfect bij vissoepen, vissauzen en visfond, de fantasie kent geen grenzen. Gewoon proberen, het is de moeite waard!
Inhoud: 30,00 g
Artikel-Nr: 480779
Kokosvlokken worden verkregen uit het vruchtvlees van de kokosnoot, dat eerst wordt gedroogd en vervolgens tot fijne vlokken wordt geraspt. Het vruchtvlees is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamines: C, E, K en B-vitamines, mineralen: zink, fosfor, magnesium, natrium, kalium, calcium en ijzer. Kokos en zijn afgeleiden producten (vlokken, kokoschips, kokosolie) bevatten verzadigde vetzuren. Dierlijke verzadigde vetzuren moeten in de dagelijkse voeding worden beperkt, maar die uit kokos bestaan uit veel kleinere moleculen en worden direct omgezet in energie zonder zich in het lichaam als vet op te slaan. Kokosvlokken bevatten enorme hoeveelheden vezels, die essentieel zijn voor een goede werking van het spijsverteringsstelsel. We vinden er ook kleine hoeveelheden eiwit en elektrolyten, die helpen bij het handhaven van de zuur-basebalans van het lichaam.<strong>Ingrediënten:</strong> kokosvlokken <strong>Voedingswaarde per 100g</strong> Energiewaarde 2695kJ/655k
De donkere BIO lijnzaadjes zijn rijk aan voedingsstoffen en daarom staan ze bekend als de zaden van de gezondheid. In de keuken kunnen lijnzaadjes op verschillende manieren worden gebruikt. Aangezien het smaakloze zaden zijn, zijn ze ideaal om aan andere gerechten toe te voegen, zoals om salades te verrijken of als basis ingrediënt voor vegetarische burgers of kroketten. Ze zijn ook uitstekend om toe te voegen aan zoete of hartige deegwaren, of om muesli of witte yoghurt een extra smaak te geven. Veel mensen weten niet dat lijnzaadjes eieren kunnen vervangen; het enige wat je hoeft te doen is een eetlepel gemalen lijnzaad te mengen met drie eetlepels water. Het verkregen mengsel kan een ei vervangen in koekjes of taarten. Lijnzaadjes kunnen in de keuken zowel heel als gemalen worden gebruikt om de opname van de voedingsstoffen te vergemakkelijken. Gemalen of fijngemalen zullen ze gemakkelijker door ons lichaam worden opgenomen. Ze zijn ook van nature glutenvrij.
Zin in gekookte vis? Met onze kookviskruiden lukt het altijd om de vis perfect te bereiden. Geen ingewikkelde bereiding, met onze zorgvuldig samengestelde combinatie kun je gekookte vis eenvoudig en snel bereiden.
Bovendien past het geweldig bij vissoepen, vissauzen en visfond, de fantasie kent geen grenzen. Gewoon uitproberen, het is de moeite waard!
Inhoud: 150,00 g
Artikel-Nr: 802182
Onze aromatische kruidenmix is ideaal voor gegrilde vis van allerlei soorten, smaakt authentiek zoals aan zee! Je hebt niet veel nodig voor heerlijke vis van de grill, met ons jodiumkruidenzout zit je al goed.
Absoluut perfect is de combinatie met onze vispeper, meer heb je gewoon niet nodig. Geschikt voor alle vissoorten, of het nu gaat om hele vissen of filets, altijd lekker.
Inhoud: 400,00 g
Artikel-Nr: 800133
Goji-bessen worden soms "rode diamanten" genoemd en vallen onder de categorie "superfoods". Goji-vruchten worden al meer dan 2.000 jaar in China verbouwd en geconsumeerd. Ter ere van deze bessen is er zelfs een festival. Goji Jagi is een van de grootste bronnen van vitamine C, die de goede werking van het immuunsysteem ondersteunt. Vitamine C speelt ook een rol bij de opname van ijzer. De vruchten bevatten ook B-vitamines, die verantwoordelijk zijn voor de goede werking van onder andere het zenuwstelsel. Naast vitamines zijn bessen ook een bron van mineralen zoals: kalium, zink, calcium, ijzer en selenium. Bessen leveren ook vezels, wat essentieel is voor de goede werking van het Goji-spijsverteringssysteem. Een polysaccharidecomplex met sterke antioxidatieve eigenschappen en verantwoordelijk voor de juiste darmflora. Waarde 1386KJ/327 kcal - 16% ADH*Vetten 1,2 g - 2% waarvan verzadigde vetzuren 0g - 0%Koolhydraten 64,1 g - 25% waarvan suikers 0g - 0%.
Kokosvlokken worden verkregen uit het vruchtvlees van de kokosnootpalm, dat eerst wordt gedroogd en vervolgens tot kleine stukjes wordt gewreven. Het vruchtvlees is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamines: C, E, K en B-groep, mineralen: zink, fosfor, magnesium, natrium, kalium, calcium en ijzer. Kokos en zijn afgeleiden (chips, kokoschips, kokosolie) bevatten verzadigde vetzuren. Verzadigde dierlijke vetzuren moeten beperkt worden in het dagelijkse dieet, maar die afkomstig van kokos bestaan uit veel kleinere moleculen en worden direct omgezet in energie zonder zich in het lichaam op te hopen in de vorm van vet. Kokosdraden bevatten enorme vezelbronnen, die noodzakelijk zijn voor een goed functionerend spijsverteringssysteem. Je vindt er ook kleine hoeveelheden eiwit en elektrolyten, die de zuur-basebalans van het lichaam ondersteunen. <strong> Samenstelling: </strong> Kokosvlokken <strong> Voedingswaarde per 100g </strong> Energiewaarde 2695KJ/655kcal - 33% ADH *63g vet - 90% waarvan verzadigde vetzuren 53g - 265% koolhydraten
Adaptogenen zijn niet-toxische planten die worden gekenmerkt door een specifieke werking op het menselijk lichaam en geest. De overkoepelende eigenschap van alle adaptogenen is dat ze de effecten van stress en de aanpassing van het lichaam aan ongewenste externe omstandigheden helpen verminderen. Reishi groeit voornamelijk om dode of levende bomen en hun stammen. De meeste zijn loofbomen zoals eiken en beuken. In het verleden groeide deze paddenstoel alleen onder natuurlijke omstandigheden en was hij zeer duur, omdat hij erg zeldzaam is. Sinds enkele decennia wordt hij commercieel gekweekt, wat het toegankelijker maakt. Er zijn veel studies uitgevoerd die aantonen dat de eigenschappen van Reishi de activiteit van het immuunsysteem moduleren, kankercellen doden of de ontwikkeling van welvaartsziekten tegengaan. Reishi bevat veel vitamines en mineralen, waaronder ijzer, magnesium, calcium, zink, koper, mangaan en Duits.
Linsen hebben, wie alle peulvruchten, unieke gezondheidsvoordelen. Ze zijn een bron van goed opneembaar eiwit. Lente-eiwit is na soja-eiwit het meest opneembare plantaardige eiwit (85 procent). Groene linzen bevatten veel vezels. Vezels helpen niet alleen om de bloedsuikerspiegel te reguleren, verbeteren het hart- en spijsverteringssysteem, maar dragen ook bij aan het verlagen van het cholesterolgehalte, verwijderen toxines uit het lichaam, beschermen tegen darmkanker en ook tegen type 2 diabetes. Ze hebben een hoog ijzergehalte, wat voordelig is voor mensen die geen vlees eten. Een kopje groene linzen bevat 100 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van ijzer. Dit mineraal speelt een belangrijke rol bij de vorming van hemoglobine in het bloed en myoglobine in de spieren, wat verantwoordelijk is voor het transport van zuurstof naar de cellen. Het bevat ook waardevol mangaan en foliumzuur.
Gedroogde pruimen vallen onder gedroogd fruit en noten. Ze kunnen worden gegeten als snack of als ingrediënt in tal van gerechten. Gedroogde pruimen zijn een waardevolle bron van voedingsstoffen, vooral vezels en polyfenolen. Ze zijn rijk aan vitamines, mineralen en fytocomponenten. Vitamine A, E, K, C, B-groep, pantotheenzuur, kalium, fosfor, ijzer, calcium, magnesium, zink, al deze stoffen zijn aanwezig in gedroogde pruimen. Bovendien bevatten de vruchten polyfenolische verbindingen die sterke antioxidanten zijn. Gedroogde pruimen worden beschouwd als een van de beste natuurlijke remedies tegen constipatie. Dankzij de vezels verbeteren ze de darmperistaltiek. Het sorbitol in de vruchten creëert de omgeving voor de ontwikkeling van de noodzakelijke bacteriële flora. Een te grote hoeveelheid pruimen in één keer kan leiden tot winderigheid en diarree.