Producten voor koeskoesrijst (2)

Koriander - Oliezaden

Koriander - Oliezaden

Koriander wordt gebruikt als specerij in de keuken en voor het geven van een aangename geur in de parfumerie, cosmetica en zeepproductie. De plant is een goede honingplant. Het wordt veel gebruikt als specerij voor het op smaak brengen en versterken van worst, kaas, ingeblikt vlees en vis, augurken, likeuren, toegevoegd aan het bakken van Borodino-brood, banket en culinaire producten, evenals in de productie van bepaalde soorten bier en likeuren (in Duitsland). Essentiële olie wordt verkregen uit de vrucht, die wordt gebruikt voor de synthese van linalylacetaat, citral en andere aromatische stoffen die in de parfumerie en cosmetica worden gebruikt om parfumproducten de geur van lelietje-van-dalen, violet, roos, bergamot, lelie, citroen, enz. te geven. Essentiële olie wordt gebruikt in de technologie, zeepproductie en in de textielindustrie. Na het destilleren van de essentiële olie wordt de vetolie geëxtraheerd, die wordt gebruikt in de zeepindustrie en de productie van oliezuur.
Spelt - Granen

Spelt - Granen

Het is een graangewas. Rijpend, resistent tegen veel schimmelziekten, en niet veeleisend. De aar is afgesloten tegen vuil, verliest de opgeslagen vocht niet en is beschermd tegen plagen. Het bevat veel eiwitten, weinig calorieën en de meeste onmisbare aminozuren. Het bevat ook andere vitamines en verschillende macro- en micronutriënten. Er kunnen veel verschillende gerechten van worden bereid: brood, pap, soepen, crackers, sauzen en room, bijgerechten voor vis, vlees en desserts.