Herkomst Keltisch Zeezout: Keltisch zeezout wordt gewonnen in Frankrijk, in Bretagne. Het zout is zeer rijk aan mineralen en magnesium. Het zout heeft grote grijze kristallen. De lichtgrijze kleur ontstaat door de absorptie van mineralen uit de klei van de zoutvelden. Productieproces Keltisch Zeezout. Na de winning wordt het zout gedroogd, maar niet volledig. Het zout behoudt ongeveer 5% vocht, wat bijdraagt aan zijn karakter. Gezondheidsvoordelen Product en toepassingen: Keltisch zeezout bevat een zeer belangrijke mineraal, magnesium (omdat het niet gewassen wordt), dat de bloeddruk laag houdt. Het stimuleert de productie van maagsap. Maagsap is essentieel voor een goede spijsvertering. Keltisch zeezout helpt u om vitamines beter op te nemen. Zorg ervoor dat u dagelijks voldoende gezonde vetten eet.
Knoflook wordt in bijna alle culturen en keukens gebruikt. Het wordt al sinds mensenheugenis niet alleen als smaakmaker, maar ook medicinaal ingezet. Vooral bekend is dat knoflook het bloed, het hart en de bloedvaten gezond houdt. Daarnaast kan knoflook helpen om de darmen te desinfecteren. Knoflook is onder andere voordelig voor het verhogen van de insulinegevoeligheid van het lichaam. Knoflook heeft ook een positief effect op de eigen suikerstofwisseling van het lichaam en kan een verzwakte insulinewerking, evenals de balans van de bloedsuikerspiegel verbeteren.
Asperges in verschillende snits
Asperges (Asparagus officinalis L.) is een vaste, meerjarige cultuurplant waarvan de witte en groene scheuten (stokken) als groente worden gebruikt.
Wij bieden het volgende assortiment aan:
wit/groen
diverse lengtes en diameters
Stokken
Stukken zonder toppen (center cuts)
Stukken met toppen (tips & cuts)
Toppen
Bamboevezels worden gewonnen uit de vezelrijke delen van de bamboeplant. Het eindproduct is een hoogwaardig, smaakneutraal poeder dat perfect als bakhulp kan worden gebruikt.
Bamboevezels worden gewonnen uit de vezelrijke delen van de bamboeplant. De plantendelen worden gereinigd, ontdaan van secundaire stoffen en fijn gemalen. In verschillende verwerkingsstappen ontstaat uit de bamboevezels zo een hoogwaardig en smaakneutraal poeder.
"Wellicht al net zo oud als de piramides
Knoflook (Allium sativum) is een knolgewas uit de narcisfamilie en familie van de ui, prei en bieslook. De oudste vermeldingen van het gebruik van knoflook dateren van 1500 vC, uit Egypte.
Gezonde eigenschappen van Knoflook
Knoflook heeft een bewezen cholesterol- en bloeddrukverlagende werking. Ook werkt het bacteriëndodend vanwege de aanwezigheid van allicine in knoflook. Er worden nog meer andere werkingen toegeschreven aan knoflook, maar daarvoor ontbreekt afdoende bewijs. Knoflook is rijk aan vitamine B6, vitamine C en de mineralen Mangaan en Fosfor.
Het gebruik van knoflook
Knoflook is een populair kruid in de mediterrane en Midden-Europese landen en wordt zowel vers als in poedervorm (gedroogd en gemalen) toegepast. Knoflook granulaat is prima te gebruiken in salades. Ook kun je het toevoegen aan de olie in de pan wanneer je vlees, vis, wild of gevogelte braad/bakt. Knoflook is een kruid met een d…"
Knoflook (Allium sativum): Knoflook behoort tot de familie van knoflookproducten, net als uien, bieslook, prei en basilicum. Knoflookgranulaat heeft een fijnere structuur dan snijdende knoflook, maar is grover dan poeder. Het granulaat is wit-crèmeachtig van kleur en heeft een sterke, doordringende, enigszins zoete geur. Knoflookgranulaat heeft een branderige, scherpe smaak.