Producten voor kastelmais (2)

Natuurlijke Maïszetmeel

Natuurlijke Maïszetmeel

Maïszetmeel wordt veel gebruikt in de productie van zoetwaren, snoep, fastfood, worstjes, marinades, sauzen, glazuur, droge soepen, premixen voor sauzen en kant-en-klare maaltijden. Daarnaast wordt maïszetmeel toegepast in de papier-, textiel-, karton- en lijmindustrie. In farmaceutische en medische toepassingen wordt maïszetmeel bijvoorbeeld gebruikt als smeermiddel voor chirurgische handschoenen. Bij cosmetisch gebruik kan het product een vervanger zijn voor talkpoeder in babyproducten. Andere toepassingen omvatten het segment van diervoeding voor vee, gevogelte en visvoer.
Natuurlijke maïszetmeel

Natuurlijke maïszetmeel

De productie van maïszetmeel begint wanneer de grondstof maïs wordt gereinigd van puin en vreemde materialen en vervolgens wordt gemalen met water. Later vindt de scheiding van gluten en zetmeel plaats en de zetmeelsuspensie wordt gedroogd om vervolgens tot poeder te worden verwerkt. Het eindproduct is een fijn, wit en los poeder met een neutrale smaak en geur. Geen GMO van Europese maïs (maïs). Maïszetmeel wordt op grote schaal gebruikt in de productie van snoep, zoetwaren, fastfood, worstjes, marinades, sauzen, glazuur, droge soepen, voorverpakte sauzen en kant-en-klaar maaltijden. Bovendien wordt maïszetmeel toegepast in de papier-, textiel-, karton- en lijmindustrie. In farmaceutische en medische toepassingen wordt maïszetmeel gebruikt, bijvoorbeeld als smeermiddel voor chirurgische handschoenen. In cosmetisch gebruik kan het product een vervanging zijn voor talkpoeder in babyproducten. Andere toepassingen omvatten het segment van diervoeding voor vee, pluimvee en visvoer.