Bleekgoud met groen-zilveren reflecties.
Bloemige noten (acacia, lelietje-van-dalen) en fruitige noten (peer, witte perzik, verse druiven).
Vers en rijk, de mond is mineraal met een zeer mooie afdronk.
Gin Mondano Barrel is een gin geproduceerd in Italië door PEDRO FERREIRA.
Aan het oog lijkt het lichtgoudkleurig.
Het boeket van aroma's suggereert houtachtige noten die in balans worden gebracht door scherpe hints van roze peper.
Op de tong is het rijk en zacht; de smaak is complex en beslist aanhoudend met een zoete nasmaak van vijgen.
Inhoud: 70cl - 40%vol
Alcoholpercentage 3,5%.
"Visueel: een lichte blonde kleur en fijne schuimkraag. In de neus: mooie fruitige aroma's met tonen van citrus, ananas en tropisch fruit! Bij de proeverij in de mond is deze licht, zeer fruitig maar met een vrij droge indruk. Een zeer kenmerkend criterium voor het type 'Session IPA'! De smaken zijn vergelijkbaar met de eerder geïdentificeerde fruitige geuren, gericht op ananas en tropisch fruit. Ik zal deze mooie dosis hop die goed doet niet vergeten! Een mooie eerste stap naar deze nieuwe brouwerij uit Alsace!"
Overigens, als je het nog niet wist, een 'Session IPA' is een vrij lichte bier in alcohol dat de nadruk legt op de bittere kant die door de hop wordt vrijgegeven!
Dank aan Beer Myself voor zijn deskundige mening, met een mooie score van 4,3/5 voor onze Fata Morgana.
TERROIR & ESTATE
Zandige mergel en kobalt, stenige bodem.
Mediterraan klimaat, beïnvloed door de Mistral-wind.
Biologische wijngaard gelegen nabij het dorp Visan.
DRUIVENVARIËTEN
Grenache 85%
Mourvèdre 10%
Syrah 5%
WIJNMAKING
Handmatige oogst, gedeeltelijk ontsteeld.
Maceratie van ongeveer 2 weken.
Volledig gerijpt in vaten op fijne droesem voor botteling (ongefilterd).
PROEFNOTITIES
Deze wijn heeft een elegante robijn-paarse kleur. De neus onthult aroma's van zwarte bessen en kersen.
De smaak is goed in balans met volle tannines en tonen van zwarte vruchten en drop.
Uitstekende combinatie met Mediterraanse gerechten, wit vlees, mild gekruide gerechten (bijv. paella of curry) en rood vlees.
Deze Imperial India Pale Ale is gemaakt van een krachtige mix van mout. Een mooie intense bier met fruitige en bloemige tonen... die zich uitdrukt in een subtiele bitterheid in de afdronk. Een perfecte balans om uw smaakpapillen op reis te sturen!
Kleur: Blond
Stijl: India Pale Ale
Alcoholpercentage: 6%
IBU (bitterheid): 36
Terre d’aventure die de hele wereld fascineert met de pracht van zijn landschappen. De essentie van de hennepplant is geconcentreerd in deze fles om je zulke sensaties te laten herbeleven. Je zult verrast zijn door zijn krachtige en bloemige aroma dat de complexiteit oproept van de mythische variëteiten die aan de voet van de Andes ontstaan. Een nieuwe surrealistische ervaring om te genieten aan de voet of op de top van de mooiste bergen... Klimmen gegarandeerd!
Inhoud: 10ml
70cl40% vol.
«EEN SUBTIELE HARMONIE VAN SANDALENHOUT, DROGE ABRIKOZEN EN PADDENSTOELEN. DEZE FIJNE, VERLEIDELIJKE CHAMPAGNE BLIJFT LANG IN DE MOND MET EEN PRACHTIGE AFDRUK.»
PATRICE PINET, MAÎTRE DE CHAI
ASSEMBLAGE
Dit is de cognac waaraan alle andere in de categorie worden beoordeeld. Gecreëerd in 1910, ter viering van onze relaties met de eerste keizer van Frankrijk, is Napoléon een assemblage van Grande en Petite Champagne die tot 20 jaar oud zijn, en biedt aroma's van sandelhout, droge abrikozen en paddenstoel.
NOTEN VAN PROEVERIJ
Gebalanceerde aroma's voor een perfecte harmonie
Een cognac rijk aan aroma's is een cognac die veel verfijning ontwikkelt. De terroir, de wijngaarden, de vaten en de jaren van rijping zijn allemaal elementen die de specificiteit van elk van deze aroma's definiëren, en daarom besteden we bij elke stap van de productie van onze cognacs de nodige zorg aan hun verheffing. De kwaliteit van Courvoisier cognacs is wereldwijd erkend en regelmatig beloond tijdens verschillende internationale spiritscompetities (IWSR, San Francisco Spirits Competition…).
Sandelhout
Dit rijke en zachte aroma komt voort uit het contact tussen het hout en de cognac. Met de jaren wordt het zeer duidelijke aroma van eikenhout veel complexer en delicater.
Droge abrikoos
De distillatie op de droesem voegt nog meer diepte, complexiteit en sublieme noten toe die doen denken aan het zoete aroma van droge abrikozen.
Paddenstoel
Dit aroma komt voort uit de perfecte vochtigheidsomstandigheden in onze kelders waar al onze superieure kwaliteiten rijpen.
HOE HET TE PROEVEN
Droog: Met zo'n harmonieuze overvloed aan aroma's verdient Courvoisier Napoléon het om droog geproefd te worden, zijn complexe finale blijft krachtig in de mond hangen.
Het is gebruikelijk om te denken dat cognac in een ballonglas moet worden gedronken, maar om de rijkdom van zijn aroma's te waarderen, raden we een tulpglas aan. De vorm laat de aroma's volledig ontwikkelen en laat de alcohol op de achtergrond. Probeer het met deze twee soorten glazen, het verschil zal duidelijk zijn.
Combinatie met gerechten: De aroma's en geuren van Courvoisier Napoléon passen perfect bij sterke kazen zoals Parmezaan of lichtere zoals Beaufort of Gruyère.
BELONINGEN
DOUBLE GOUDE MEDAILLE
San Francisco International Wine Competition
2007
ZILVEREN MEDAILLE
International Wine and Spirit Competition
2006
Kristallijne robe.
Aroma's van citrus, witvlezige vruchten (peer) en steenvruchten (wijnperzik), witte bloemen (meidoorn).
Bloemig en fruitig, de mond is rond en sappig met een levendige afdronk.