U zult verrast zijn door deze Timut-peper die een aroma heeft dat lijkt op grapefruit. De bijzondere smaak is ideaal in combinatie met vis, en het is super trendy bij chefs in desserts, vooral in chocoladedesserts. In Nepal wordt Timut-peper gebruikt in populaire gerechten met aardappelen en tomaten.
Oorsprong: Nepal
Kwaliteit: A1
Gedurende eeuwen was het het centrum van de handel (en conflicten) van de specerijenroute, achtereenvolgens gekoloniseerd door de Portugezen, de Nederlanders en vervolgens de Engelsen. Tegenwoordig is het eiland een onafhankelijke democratische republiek, en de landbouw blijft een van de sterke punten van de economie.
Netto gewicht: 1000 gr
Ingrediënten: zwarte peper uit Sri Lanka
Botanische soort: Piper nigrum
Oogstperiode: Februari - april
Deze luxe peper heeft veel aan populariteit gewonnen in gastronomische kringen, en we zijn erin geslaagd om een productie rechtstreeks uit Cambodja te vinden. De pepers uit Kampot komen uit een specifieke regio in Cambodja, die hen certificeert met een label dat alleen onder de naam Kampot kan worden verhandeld. De producenten van Kampot-peper zijn gecertificeerd en gelabeld door de lokale overheid en voldoen aan specifieke normen voor deze productie.
Aroma: Cranberry, Eucalyptus, Citroen, Peper
Oorsprong: Cambodja
Groene Sichuanpeper is zeldzamer dan de rode, omdat hij nog steeds in het wild wordt gekweekt en dus moeilijker te beheersen is. Deze variëteit wordt geoogst in de provincie Sichuan in China en heeft een zeer krachtige geur, die gelijkstaat aan de Sansho-peper in Japan. Groene Sichuanpeper is veel citroener dan de rode.
Aroma: Peper, Citroen++, "Verdovend"
Oorsprong: Provincie Sichuan, China