De voedingsindustrie groeit onmiskenbaar en aanzienlijk elke dag. Naarmate de culinaire wereld zich uitbreidt en er meer concurrentie is, wagen chefs zich aan nieuwe tips en trucs. Daarom leert deze blog je Hoe je koude schuim maakt met een heel eenvoudig recept.
Koude schuim is de meest gebruikte. Het is perfect om een extra touch aan je dessert te geven. Dit recept voor mangoschuim wordt beschouwd als een basis schuim.
Wat heb je nodig
– Blender
– Mixer
– Spuitzak voor slagroom
– Zeef
Ingrediënten
– 200 g mango pulp
– 100 ml lauw water
2 blaadjes gelatine
Hoe maak je het
Los de blaadjes gelatine op in lauw water. 100 ml zou goed moeten zijn.
Doe de mango pulp in de blender en zorg ervoor dat het een fijne puree wordt. Voeg de opgeloste gelatineblaadjes toe en klop de ingrediënten goed door elkaar in een kom met een garde. Het mengsel kan door een filter worden gezeefd en in de slagroom sifon worden gegoten.
De voedingsindustrie groeit ongetwijfeld en aanzienlijk elke dag. Terwijl de culinaire wereld zich uitbreidt en er meer concurrentie is, worden chefs gedurfder met nieuwe tips en trucs. Daarom leert deze blog je hoe je koude schuim maakt met een mooi eenvoudig recept.
Hoe koude schuim te maken
De voedingsindustrie groeit ongetwijfeld en aanzienlijk elke dag. Terwijl de culinaire wereld zich uitbreidt en er meer concurrentie is, worden chefs gedurfder met nieuwe tips en trucs. Daarom leert deze blog je hoe je koude schuim maakt met een mooi eenvoudig recept.
Koude schuim – Mango schuim recept
Koude schuim is de meest gebruikte schuimsoort. Perfect om een extraatje aan je dessert te geven. Dit mango schuim recept wordt beschouwd als basis schuim.
Blender
– Klopper
– Spuitzak voor slagroom
– Zeef
Het recept voor deze cake vervangt de basis ingrediënten van traditionele cakes – boter en olie – door het vet dat in slagroom zit. Met zijn luchtige kruim en smeltende textuur zal hij je zeker niet teleurstellen. Je kunt gemengde bessen naar keuze gebruiken om je slagroom op smaak te brengen.
Lijst van ingrediënten
1 kop ongezouten boter op kamertemperatuur
2 1/2 koppen kristalsuiker
6 eieren op kamertemperatuur
3 koppen all-purpose bloem
½ theelepel koosjer zout
1 kop dikke slagroom
2 theelepels vanille-extract
In deze blog leert u alles wat u moet weten over de effecten en het gebruik van N2O, om uw twijfels over dit onderwerp weg te nemen. Bij ExoticWhip leveren we stikstofmonoxide E942 in voedselkwaliteit.
Effecten en gebruik van N2O
Zoals u misschien al weet, zijn er verschillende manieren om distikstofmonoxide te gebruiken. In deze blog zullen we de verschillende effecten en het gebruik van N2O behandelen.
In de gastronomie gebruiken koks en keukenpersoneel distikstofmonoxide in voedselkwaliteit E942 als aerosol drijfgas om schuim, voorgerechten, sauzen en slagroom voor gerechten of dranken te maken.
Lees dit bericht en ontdek hoe een slagroomspuit wordt gebruikt bij het bereiden van crèmes en desserts.
Distikstofmonoxide wordt niet alleen in de voedingsindustrie en in de vrijetijdsbesteding gebruikt.
De N2O-crèmecartridges zijn ontworpen voor gebruik in crème-dispenser en met het lachgas dat ze bevatten, kun je enkele geweldige recepten bereiden, waarvan we er een paar in deze blogpost zullen noemen.
Effecten en toepassingen van N2O
Zoals je misschien al weet, zijn er verschillende manieren om lachgas te gebruiken. In deze blog zullen we de verschillende effecten en toepassingen van N2O bespreken.
Als het gaat om restaurants of de cateringindustrie, gebruiken chefs en keukenpersoneel lachgas van voedingskwaliteit E942 als drijfgas voor aerosolen om schuim, voorgerechten, sauzen en slagroom te maken met voedsel of dranken.
Lees deze post en ontdek hoe een slagroomspuit wordt gebruikt bij de bereiding van crèmes en desserts.
Naast het gebruik in de voedingsindustrie en recreatieve contexten, kan lachgas functioneren als een effectief kalmerend middel dat, in combinatie met zuurstof, de angst bij patiënten vermindert.
De voedingsindustrie kent elke dag een onmiskenbare en significante groei. Naarmate de culinaire wereld zich ontwikkelt en de concurrentie toeneemt, worden chefs gedurfder met nieuwe trucs en tips. Daarom leert deze blog je hoe je koude mousse maakt met een mooie, eenvoudige recept.
De voedingsindustrie kent elke dag een onmiskenbare en significante groei. Naarmate de culinaire wereld zich ontwikkelt en de concurrentie toeneemt, worden chefs gedurfder met nieuwe trucs en tips.
Daarom leert deze blog je hoe je koude mousse maakt met een zeer eenvoudig recept.
Koude mousse – Recept voor mangomousse
Koude mousse is de meest gebruikte mousse. Het is perfect om een extra touch aan je dessert te geven. Dit recept voor mangomousse wordt beschouwd als een basis mousse.