Producten voor hemels roze zout (3)

Himalaya-zout

Himalaya-zout

Himalaya-zout is een zout dat wordt gewonnen uit mijnen gelegen in de voetheuvels van de Himalaya. Het resultaat van de verdamping van een zee miljoenen jaren geleden, is Himalaya-zout een product dat is bewaard gebleven van alle vervuiling, een uitzonderlijk product dat in de tijd is bevroren. De smaak is milder dan die van zeezout en de roze kleur maakt het tot een keuze-ingrediënt. Het vermogen om niet te vochtig te worden, maakt het gemakkelijk te gebruiken in zoutmolens. De rijke mineralen samenstelling is zijn belangrijkste deugd. Dit zout is namelijk zeer weinig bewerkt. Himalaya-zout staat ook bekend om zijn voedende eigenschappen voor de huid wanneer het wordt aangebracht als scrub. Netto gewicht: 50 g Oorsprong: Pakistan
Selderijzout - Zouten

Selderijzout - Zouten

De traditionele combinatie van selderijzaad en zeezout wordt gebruikt in tomatensap of een Bloody Mary, maar het heeft veel meer te bieden. Het kan je salades op smaak brengen (de onmisbare zout voor Caesar-salade!), je soepen, vis of waarom niet maïs (?). Het helpt de hoeveelheid zout te verminderen, omdat selderij al natrium bevat.
Saffraan Stammetjes 0,5g

Saffraan Stammetjes 0,5g

Safraanstempels 0,5 g. Glazen buis, afgesloten met een schroefdop. Gouden medaille op de Parijse Landbouwbeurs. Eerste categorie volgens ISO-norm 3632-2 Gewicht: 1 g