Amandelen zijn een veelgebruikt ingrediënt in verschillende traditionele keukens rond de Middellandse Zee, met name in de Siciliaanse, Sardijnse en Apulische keuken, zowel in zoete als hartige gerechten. Ze worden met de hand en met stokken (flexibele stokken van 3 tot 5 meter lang) verzameld in de periode van augustus tot september en worden zowel in de keuken (pesto alla trapanese) als in de patisserie (confetti, koekjes, gebak, marsepein) gebruikt.
Rijk aan voedingsstoffen en vezels helpen ze de eetlust te verminderen zonder aan te komen en bestrijden ze hyperglykemie en risicofactoren voor hart- en vaatziekten.
Hier zijn de laatste nieuwtjes over de voordelen van amandelen gepresenteerd op de jaarlijkse conferentie van de American Society of Nutrition.
Wat is de beste snack om de honger te stillen zonder de eetlust voor de maaltijden te compromitteren? De laatste wetenschappelijke onderzoeken lijken weinig ruimte te laten voor twijfel; een handvol amandelen behoort tot de beste keuzes.
Hazelnootpasta is een zeer veelzijdig ingrediënt in de keuken. Het wordt voornamelijk gebruikt in zoete bereidingen, met een belangrijke rol in de productie van ijsproducten, maar het leent zich ook goed voor het maken van crèmes of als vulling voor gebakken producten. De reden voor het brede gebruik in zoete bereidingen ligt in het kenmerkende aroma, dat de smaak van crèmes, desserts of vullingen van taarten en soezen verder kan versterken.
We raden je aan om onze hazelnootpasta ook te gebruiken om een speciale touch aan je koffie of chocolade te geven!
De hazelnoot is een uitstekende bondgenoot voor onze gezondheid en is rijk aan "goede vetten", waaronder omega-6 en omega-3. Bovendien is het een belangrijke bron van voedingsstoffen zoals calcium, koper, mangaan, ijzer, vitamine E en B. Af en toe jezelf verwennen met deze heerlijke hazelnootpasta in een zoete bereiding kan alleen maar goed zijn voor je humeur!
De smakelijke, gepelde en geroosterde hazelnoten herken je meteen aan hun heerlijke geur. Er zijn echt veel variëteiten en ze verschillen in hun specifieke vorm, die rond of langwerpig kan zijn.
Alle hazelnoten hebben echter één gemeenschappelijk kenmerk: ze zijn een genot voor de smaakpapillen en zijn echte sterren in de keuken, perfect voor zowel zoete als hartige gerechten.
Je kunt ze toevoegen aan ontbijtgranen, salades, sauzen, puddingen of gebruiken om knapperigheid en smaak te geven aan voorgerechten, vis- en vleesgerechten. Bovendien zijn ze echt waardevol in de patisserie en ijssalon, omdat ze een basis ingrediënt zijn voor talloze creaties, zoals crèmes, ijs en taarten.
Gepelde en geroosterde hazelnoten zijn, naast dat ze heerlijk en onweerstaanbaar zijn, ook gunstig voor ons lichaam: ze zijn rijk aan vitamine E, een antioxidant die nuttig is voor de preventie van bepaalde soorten kanker, en ze zijn een uitstekende bron van fosfor, kalium, calcium en eiwitten.