Dadels zijn een zeer gezonde voedingskeuze. Ze zijn een goede bron van voedingsvezels, voedingsstoffen en antioxidanten. Ze bevatten vitamines: uit de B-groep, A, K en vele mineralen. Ze behoren tot de hoogst gewaardeerde bronnen van kalium. De voedingsstoffen in dadels zijn verbonden met vele gezondheidsvoordelen. Polyfenolen, verbindingen die in dadels voorkomen, hebben antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen. Ze beschermen cellen tegen oxidatieve stress, wat helpt bij het voorkomen van vele ziekten en infecties. Dadels leveren kalium, een essentiële elektrolyt voor het cardiovasculaire systeem. Kalium heeft een goed bekende invloed op het verlagen van hoge bloeddruk. Dadels hebben een laag natriumgehalte en leveren vezels. Al deze drie factoren pleiten voor het consumeren van dadels voor een gezond hart. Dadelvruchten zijn ook rijk aan mineralen zoals calcium, koper en magnesium. Daarnaast bevatten ze mangaan en ijzer.
Veganistisch vet werd bereid op basis van kikkererwten en boekweit met de toevoeging van appel en gebakken ui. Het is 100% veganistisch en perfect als aanvulling op allerlei soorten brood. Het is rijk aan gezonde koolhydraten, vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. De kikkererwt, ook wel bekend als Italiaanse erwten, is een echte schatkamer van hoogwaardige voedingsproteïnen. De samenstelling bevat ook grote hoeveelheden B-vitamines, vitamine C, foliumzuur en talrijke mineralen, zoals calcium, ijzer, magnesium, kalium en zink. De ingrediënten in kikkererwten voorkomen constipatie, reguleren het ritme van de stoelgang en verlagen ook de bloeddruk en cholesterol. In de pap vinden we veel eiwitten, waaronder eiwitten uit peulvruchten en vezels. Bevat exogene aminozuren: lysine die de calciumabsorptie verbetert, wat de immuniteit versterkt, en tryptofaan dat noodzakelijk is voor de productie van serotonine.