De verplichte analyses:
Een regulerend document van de Europese Commissie regelt de analyses van olijfolie: klik hier
Een olijfolie moet voldoen aan een aantal fysisch-chemische parameters om geëtiketteerd te kunnen worden als VIERGE EXTRA, VIERGE of LAMPANTE (onbruikbaar voor consumptie binnen de EU).
De verordening 2568/91 van 11 juli 1991, gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen, geeft de criteria die moeten worden gerespecteerd (zie schema hieronder).
Het laboratorium LAHN biedt de gebruikelijke analyses van olijfolie aan: zuurindex, peroxide-index, UVK-meting (K270 – K232). Een zogenaamde "lampante" olie is onbruikbaar voor consumptie binnen de EU. Ze zijn bestemd voor olie-lampen, vandaar de kwalificatie "lampante".
De analyses K232 EN K270
Deze fysisch-chemische metingen zijn indicatief voor de goede conservering van olijfolie.
Wetenschappelijk bekend als Ricinodendron, komt de Akpi, ook wel Djansang genoemd, van een noot die afkomstig is van een fruitboom in tropische bossen. De eigenschappen helpen het lichaam (borsten, billen) te verstevigen en bevorderen de haargroei...
Verwar het niet met palmolie. Palmkernelolie wordt verkregen uit de pit van de palmzaden en niet uit het vruchtvlees. Zeer gewaardeerd in cosmetica en zeepproductie.
Le Moulin Paschetta Henry biedt een breed scala aan hoogwaardige oliën. Sinds 1922 produceert en vervaardigt ons bedrijf olijfolie met aandacht voor duurzame landbouw en het behoud van traditionele technieken.
De olijven worden handmatig geoogst met behulp van handmatige en pneumatische kammen om de kwaliteit van de olijven te behouden. Vervolgens malen we de vruchten met een eenvoudige mechanische techniek, zonder toevoeging van chemicaliën of temperatuurverandering.
Aan het einde van deze bewerking verkrijgen we extra vierge olijfolie met een vrije zuurheid van minder dan 0,8%.