Oost-Indische kers is een bladgroente die rauw of gekookt wordt gebruikt vanwege de zure en licht citroenachtige smaak.
Als kruid gebruikt, geeft het smaak aan soepen en groenten, visgerechten en eieren, waarmee het bijzonder goed samengaat. Rijk aan vezels, magnesium, kalium, ijzer en de vitamines A, C, E, is het sinds de oudheid bekend om zijn spijsverterings- en samentrekkende eigenschappen.
Oregano is een kruid met een uitgesproken smaak dat veel wordt gebruikt in de Italiaanse keuken. Het is een onmisbaar element voor het bereiden van een goede pizza en past uitstekend bij andere verse kruiden zoals basilicum of tijm om tomatensaus op smaak te brengen. Kies het vers, dan is de smaak subtieler en het zal aangenaam samengaan met delicate vissen uit de Middellandse Zee.
Citroenmelisse is een plant met een citroengrasachtige geur waarvan de bladeren een superkracht hebben! Gewreven op een insectenbeet, verzachten ze de effecten. Citroenmelisse wordt gebruikt voor zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen in infusies of in het badwater.
In de keuken geeft citroenmelisse subtiele smaak aan gevogelte en wit vlees. In de patisserie geeft het een heerlijke smaak aan desserts, banketbakkersroom en flan.