We zijn dol op macis en het is onze kenmerkende specerij van Muziris geworden. Macis (mace in het Engels) is de rode omhulsel van de nootmuskaat, dus ze hebben een zeer vergelijkbare smaak. Echter, macis is veel delicater en verfijnder in de mond, het brengt tonen van dennen en zoetheid. We gebruiken het in kleine hoeveelheden, ofwel fijngehakt of om direct te infuseren in uw bereidingen.
Oorsprong: Banda-eilanden, Indonesië
Kwaliteit: bloemen, Special, Rood-Oranje
Te combineren met bloemen in nude, terra cotta, beige, oranje of geel, is de gedroogde bruine nigelle een bloem die ons verschillende voordelen biedt. Door zijn vele vertakkingen is het mogelijk om talloze creaties te maken: de koppen in een kroon of in een glazen fles, in een boeket gedroogde bloemen, of als slinger... Alles is mogelijk met de gedroogde nigelle.
Natuur: gedroogde bloem
Kleur: bruin
Afmetingen: tussen 40 en 50 cm hoogte van de steel
Het is de bloem die wordt gebruikt om bissap of hibiscusthee te bereiden, de 'ster'-drank van West-Afrika. Om bissap te maken, wordt de hibiscusbloem (bij voorkeur een nacht in koud water) geïnfuseerd, en daarna drinkt men de verse en zeer zoete aftreksel.
Fucus vesiculosus is een bruine alg uit de familie van de Fucaceae, waarvan de afgeplatte thallus enkele tientallen centimeters meet en dichotoom vertakt. De luchtblaasjes aan weerszijden van de centrale nerf zijn gevuld met lucht, wat de naam verklaart, en zorgen ervoor dat de alg als een drijver fungeert om deze rechtop in het water te houden. Tijdens de voortplantingsperiode stopt de groei van de thallus om aan de uiteinden conceptakels te laten verschijnen die gameten zullen uitstoten. Bekend als zeewier of goemon, is de Fucus zichtbaar tijdens kleine getijdecoëfficiënten en wordt al generaties lang met de hand geoogst door goémoniers. Deze alg staat al vele jaren in de farmacopoeia en wordt erkend om zijn afslankende en remineraliserende eigenschappen.
Beschikbaar in gedroogde gember of gemberpoeder, deze specerij zal uw visgerechten perfect aanvullen en zal ook uw vlees- of grillbereidingen verheffen.
Ontdek onze 100% natuurlijke gember verpakt in hersluitbare luchtdichte zakken:
Gember is een plant die groeit in tropische landen. In Madagaskar wordt het gekweekt in het oosten van het land. Van dezelfde familie als kurkuma, is het de wortel, het rhizoom, dat we consumeren. Zodra de wortel geel is geworden, wordt deze geoogst, schoongemaakt en vervolgens gedroogd. Dit proces zorgt ervoor dat gember langer bewaard kan worden, terwijl de voedingskwaliteiten behouden blijven.
Gewicht: 250 g
Hoeveelheid: 125g, 200g, 250g, 500g, 1kg
Vorm: Gemberpoeder, Gedroogde gember
In de parfumerie, cosmetica maar ook in aromatherapie, brengt het de typische noot van vetiver met rokerige, aardse en houtachtige nuances. Het biedt bovendien uitstekende fixerende effecten. Cosmetica Het heeft heilzame eigenschappen voor welzijn en schoonheid. In cosmetica wordt het eerder gebruikt voor huidverzorging dan voor haarverzorging.
Ref:N1350