Producten voor doornwortelafval (4)

Rozenknoppen

Rozenknoppen

De roos wordt al duizenden jaren gewaardeerd om zijn schoonheid en geur. Rozen-thee kan helpen het immuunsysteem te versterken en het spijsverteringssysteem te ondersteunen door constipatie te verlichten. Rozen zijn rijk aan flavonoïden die krachtige antidepressieve effecten kunnen bieden. De toepassingen zijn talrijk en rozenknoppen kunnen worden gebruikt als thee, decoratie, badkruid, kussenmix, enz. Verpakking: 50g, 100g en in bulk
Hele Steranijs

Hele Steranijs

Voordelen: steranijs komt uit China en is al meer dan 3000 jaar bekend. Het kwam Europa binnen via zeelieden en werd al snel zeer actief verhandeld. Steranijs en anijszaad komen niet van dezelfde plant, maar worden vaak verward vanwege de naam. Steranijs komt uit de magnoliafamilie, terwijl anijszaad tot de peterseliefamilie behoort. Steranijszaad wordt in de keuken gebruikt en heeft een zoete anijssmaak. Toepassingen: vanwege de zoete smaak wordt steranijs vaak gebruikt in jam, taarten, puddingen en siropen. Het wordt ook gebruikt in dranken, bijvoorbeeld om te aromatiseren. Verpakking: 125g, 250g en los.
Honeybush

Honeybush

Voordelen: Honeybush is een plant die behoort tot de familie van de Fabaceae en afkomstig is van Zuid-Afrikaanse struiken. Het heeft een zeer delicate en heerlijke zoete smaak. De thee wordt sinds het begin van de 19e eeuw gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen. De meeste potentiële gezondheidsvoordelen zijn gerelateerd aan het antioxidanteffect. Gebruik: de gedroogde Honeybush-plant is het populairst voor het zetten van thee. Voeg 2 theelepels per kop (250 ml) toe aan kokend water en laat 3-5 minuten trekken, afhankelijk van je smaakvoorkeur. Een warme kop van deze thee kan deel uitmaken van je avondroutine, of je kunt het in een glas vol ijs schenken om ijsthee te maken. Verpakking: 125g, 250g en los.
Moerbeibladeren

Moerbeibladeren

de moerbeibomen produceren bessen aromatisch gewaardeerd over de hele wereld en vaak beschouwd als superfoods vanwege de concentratie van vitamines, mineralen en krachtige plantaardige verbindingen. Toch is de vrucht niet het enige deel van de moerbeiboom dat gezondheidsvoordelen zou bieden. Al eeuwenlang zijn de bladeren gebruikt in de traditionele geneeskunde als een natuurlijke behandeling voor een verscheidenheid aan aandoeningen. Er wordt gezegd dat het positieve effecten heeft op de bloedsuikerspiegel en insuline. Bovendien wordt aangenomen dat het de risico's van atherosclerose vermindert door de oxidatie van cholesterol in de bloedvaten te verlagen. Daarnaast zou het helpen bij het voorkomen van diabetes door de opname van hoge hoeveelheden monosacchariden in de bloedbaan te beperken. Gebruik: de moerbeibladeren worden voornamelijk gebruikt voor thee. Voeg 1 theelepel per kop (250 ml) kokend water toe en dek af gedurende 3-5 minuten, afhankelijk van je smaak. Verpakking: 125g, 250g en los.