Oude boerderij van Ch. Corbin (Saint-Émilion Grand Cru), deze wijngaard werd in 1880 verworven door Charles Durand. In 1986 nam Philippe, zijn achterkleinzoon, het beheer over van 9,5 ha op de westhelling van de Tertre de Calon, in het hart van de appellatie Montagne-Saint-Émilion. Hij beperkt de behandelingen met koper en zwavel.
Onder een intense robijnrode kleur met helderdere reflecties komen zonder omhaal aroma's van bosbes en framboos naar voren, benadrukt door een elegante houttoets met koffietonen. "Van klasse", schrijft een proever, onder de charme van zijn soepele en fluweelachtige structuur, langdurig aromatisch.
Domein: Château Rocher Corbin
Appellatie: Montagne Saint-Émilion
Jaargang: 2015
Cultuur: Biologisch
Druivensoort: Cabernet Franc Merlot
Label: Appellation d'Origine Contrôlée
Referenties: Gouden medaille
Legendarische Grands Crus, uitzonderlijke châteaux ...
In onze kelders, in het hart van de Medoc, liggen de meest prestigieuze etiketten uit Bordeaux en de rest van de wereld, oude en gewaardeerde jaargangen.
Wij kunnen meer dan 200 Crus Classés aanbieden, die 10 tot 15 verschillende jaargangen dekken, een lijst die dagelijks wordt bijgewerkt om te voldoen aan de verwachtingen van verschillende nationale en internationale klanten.
Deze wijnen worden "en-primeur" (futures) aangeboden. Een bepaalde hoeveelheid zal beschikbaar worden gesteld voor verkoop zodra de wijnen gebotteld zijn.
De Grand Vin du Château Bel-Air La Royère indrukwekkend door zijn aromatische rijkdom en perfecte balans. Voluptueuze tonen van zwarte vruchten (cassis, pruim, braam, enz.) komen naar voren in de mond, vergezeld van zachte specerijen (peper, kruidnagel, zoethout, enz.) en benadrukt door een zeer charmante houttoets die aan vanille doet denken met veel gulzigheid. De proeverij eindigt met een zeer mooie lengte. Een hoogwaardige cuvée met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die perfect past bij rood vlees!
Inhoud: 75cl
Type: Rode wijn
Druivensoorten: 65% Merlot, 35% Malbec
AOC: Blaye Côtes de Bordeaux
Bewaring: Nu te drinken en te bewaren tot 2028
Serveertemperatuur: 16-18°C
Ontdek deze mooie Bordeaux supérieur van Château Terrefort-Quancard! Evoluerend op aangename fruitige tonen (kers, aardbei, pruim), is er ook een peperige toets aanwezig, evenals een fijne houttoets die een heerlijke vanillehint aan het geheel toevoegt. De tannines zijn goed aanwezig maar vrij soepel, wat een zeer aangename drinkbaarheid aan deze cuvée geeft. Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die perfect zal passen bij charcuterie, wit vlees en gegrild vlees!
Inhoud: 75cl
Type: Rode wijn
Druivenrassen: 64% Merlot 36% Cabernet-sauvignon
AOC: Bordeaux supérieur
Bewaring: Nu te drinken en te bewaren tot 2030
Serveertemperatuur: 16-18°C
Chateau de Rolland, gelegen net buiten het dorp Sauternes, gedijt op een uitzonderlijk terroir naast de Cirons-rivier (perfect microklimaat voor Botrytis). De oorsprong van het landgoed dateert uit 1492, toen de "de Rolland-familie" het domein verwierf. Trouwe aan zijn verleden, heeft de heer Jean Guignard zijn kennis overgedragen aan zijn drie kinderen: François, Lucie en Monique, die nu het kasteel beheren. De familie Guignard, met wie Barrière al zo'n 30 jaar samenwerkt, produceert regelmatig een uitzonderlijke en zeer betrouwbare "gouden" wijn!
Op de uitstekende basis van onze cuvée van macabeo en parellada, verhogen we het suikergehalte in deze cava om rondheid en finesse te bieden voor die consumenten die op zoek zijn naar een product dat niet zo droog is als de Brut Nature.
Druivensoorten: Macabeo 70%, Parellada 30%
Alcoholpercentage: 11,75% vol
Suikers: 10 gr/L.
Rijping, afhankelijk van de partij tussen 9 en 25 maanden
Vignoble : Helemaal in het zuiden van de Bourgogne, aan de grens met de Beaujolais, strekt het gebied van de appellatie zich uit over dat van het dorp. Het dorp Saint-Vérand heeft een "d", de appellatie niet, omdat deze wordt geoogst uit zes dorpen. Het dateert uit 1971, het is de op één na laatste appellatie die in de regio Mâconnais is toegekend.
Viticulture :
De bodem : een Jura-kalksteen die de kalklagen van de Côte-d'Or verlengt, ideaal voor Chardonnay.
Plantdichtheid : 8.500 stokken/hectare.
Snoei : Guyot.
Oogst : Handmatig.
Opbrengsten : 55 tot 65 hl/ha, waardoor de druiven de nuances van onze terroir kunnen onthullen.
Vinificatie : Zeer langzame persing, om het fruit te respecteren. De laatste perssappen worden niet behouden.
Rijping : In tank gedurende 6 tot 8 maanden. Gedurende het hele proces worden de beslissingen voornamelijk genomen op basis van proeverijen. Deze gegevens worden natuurlijk aangevuld met technische analyses. Zoals voor alle wijnen van het domein.