Chateau Ségur de Cabanac behoort tot de familie Delon, die ook eigenaar is van Chateau Moulin de la Rose in Saint Julien sinds 7 generaties.
Het Chateau Ségur de Cabanac dankt zijn naam aan de illustere en machtige familie met dezelfde naam, die al in de 16e eeuw in de geschiedenis van de Médoc te vinden is. Deze familie, afkomstig uit de Bordeaux-noblesse, was eigenaar van grote wijngaarden zoals Lafite en Latour in Pauillac. In Saint Estèphe droeg Graaf Joseph Marie de Ségur, heer van Cabanac, afstammeling van Alexandre de Ségur, bijgenaamd de Prins der Wijngaarden, actief bij aan de ontwikkeling van de wijngaard en stelde hij de percelen vast die nog steeds de naam Ségur de Cabanac dragen.
De Pinot Noir, emblematische druif van de grote rode wijnen uit Bourgondië.
CLIMAAT
Gelegen in de gemeente Dracy-le-Fort, is het klimaat "Clos Jus", geclassificeerd als Premier Cru, een perceel van 6 hectare en 55 are omringd door muurtjes. Onze wijngaarden putten uit een rode klei-kalkgrond, met zeer kalkrijke en steenvormige ondergronden, de intensiteit en diepte die onze Givry 1er Cru "Clos Jus" kenmerken.
Vinificatie en rijping
Oogst van de druiven op perfecte rijpheid. Selectieve sortering van de beste trossen door middel van een fotometrische analyse bij ontvangst van de oogst. Fermentatie gedurende 15 dagen. Pneumatische persing om de kwaliteit van de sappen te behouden. Malolactische fermentatie in vaten. Rijping in vaten (nieuwe vaten en vaten van 5 jaar oud) gedurende 12 maanden. Botteling op het optimale moment en rust van de wijn voor de commercialisatie.
PROEFNOTITIES
Deze wijn met een kersenrode kleur onthult een complexe neus.
Serveertemperatuur: 16 - 18°C
Uit een exclusief recept ontstaat bij Delfino Battista een echte zonde. De beste ansjovisfilets worden geselecteerd, om een kappertje gewikkeld en één voor één verpakt, met alleen de toevoeging van extra vierge olijfolie.
Commentaar
Kasteel Giscours weet hoe het zijn plaats in het hart van wijnliefhebbers kan behouden: met zijn grote wijn natuurlijk, Cru Classé van Margaux, maar ook met uiterst kwalitatieve varianten, met name de Haut-Médoc van Giscours. Het biedt de liefhebber de mogelijkheid om het vakmanschap van de Cru Classé te ervaren voor een zeer zachte prijs. Ideaal gelegen op mooie Garonne-gronden, beslaat de Cru Classé van Margaux 100 hectare wijngaard: 60% cabernet-sauvignon, 32% merlot, met een aanvulling van cabernet franc en petit verdot. Sinds 1995 wordt het domein geleid door de familie Albada Jelgersma, die haar zoektocht naar uitmuntendheid voortzet dankzij de dynamiek van Alexander van Beek.
Proeverij
Rijk, vol van smaak, de Haut-Médoc van Château Giscours heeft altijd een grote finesse van tannines en een opmerkelijke aromatische puurheid, benadrukt door fijne specerijen; hij is gemaakt voor lange jaren van rijping.
Druivenrassen: Cabernet Sauvignon (55%), Merlot (45%)
Producent: Familie Albada Jelgersma (Château Giscours) in Labarde (33460)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Doos van 6
Betreft de bouw, het onderhoud of de renovatie, door middel van specifieke speciale technische middelen, van ondergrondse ingrepen die noodzakelijk zijn om de mobiliteit op "rubber" en "rail" mogelijk te maken, ongeacht hun belang, compleet met alle bijbehorende, aanvullende of accessoire werken, puntueel of in netvorm, zoals toegangswegen van elk belang, gelijkvloerse of verhoogde afritten, parkeerplaatsen op maaiveld, ondersteuningswerken voor hellingen en alle elektromechanische, elektrische, telefonische en elektronische installaties, evenals spoorwegmaterieel dat nodig is om een goede service aan de gebruiker te bieden op het gebied van gebruik, informatie, veiligheid en assistentie.
Inclusief bij wijze van voorbeeld natuurlijke tunnels, doorboringen, ondergrondse doorgangen, tunnels.
Deze hoogwaardige wijn heeft een intense en volle smaak met tonen van donkere vruchten en specerijen. Geproduceerd in Italië, is MEDAINA Barolo DOCG de perfecte keuze voor wijnliefhebbers, met 75 cl puur genot in elke fles. Perfect om te combineren met vleesgerechten of oude kazen.
ORIGINE
Rode wijn uit Saint-Émilion
De Puisseguin Saint-Émilion appellatie ligt ten noordoosten van het beroemde dorp Saint-Émilion. Deze historische wijngaard strekt zich uit over een heuvelachtig gebied, waar de wijnstokken profiteren van voldoende zonlicht en koele nachten, wat zorgt voor een perfecte rijpheid van de druiven. Geselecteerd door onze oenoloog, P de Puisseguin put uit een klei-kalksteen terroir om een volle en vlezige wijn aan te bieden, die de prestige van Bordeaux-wijnen vertegenwoordigt.
WIJNMAKING
Traditionele vinificatie in roestvrijstalen tanks.
DRUIVEN
Merlot
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
PROEVEN
Helder donker granaatkleur.
Fruitige neus met aroma's van zwarte bessen, bramen en morellen.
Ronde, gebalanceerde en persistente smaak met rijpe en warme tannines.
Eten & Wijn Combinaties
Te genieten bij een biefstuk, geroosterd varkensvlees met pruimen of oude kaas.
Serveer bij 18°C.
PRIJZEN
2012: Bronzen Medaille op IWC 2013.
Cadeaubon alleen geldig op Captain-olfac.fr.
Van toepassing op alle artikelen (met uitzondering van DSO2002).
Spanning: 220-240V AC
Uitgang: 5V
Stroomsterkte: 1 A
Gebruik: Binnen
IP-bescherming: IP20
Materiaal: PC
Garantie: 3 Jaar
Certificaten: CE & RoHS
Als leider in Wallonië en Brussel op het gebied van vlakdruk, is Imprimerie Bietlot gevestigd in Charleroi.
Voor elke klant, zowel huidig als toekomstig, zijn wij een betrouwbare partner. Onze technische expertise, efficiënte organisatie en filosofie van totale kwaliteit zijn de beste garanties voor een samenwerking die gebaseerd is op vertrouwen en duurzaamheid.
Al vele jaren hebben wij een trouwe en eclectische klantenkring waarvoor wij een indrukwekkend volume aan werk realiseren.
Wij hebben gerenommeerde klanten, gespecialiseerd in een verscheidenheid aan sectoren zoals telecommunicatie, de medische sector, sanitaire voorzieningen, de auto-industrie,... maar ook Europese instellingen, verschillende federale ministeries, de Waalse regio, de Franse Gemeenschap en Belgische en buitenlandse uitgevers.
Guerriero Tours: met ons is de reis een ontdekking! Privé tours, excursies en transfers naar alle Campania locaties. Guerriero Tours is een bedrijf dat is ontstaan uit de passie en liefde van twee broers voor hun land. Onze privé tours, excursies en transfers worden elke keer omgevormd tot onvergetelijke "experience", dankzij de vriendelijkheid, ervaring en professionaliteit die ons kenmerken. Elke tour zal u de betovering van unieke plekken ter wereld schenken en elk panorama, archeologische site en gastronomische specialiteit zal uw vakantie bijzonder maken, ook omdat de tours altijd worden georganiseerd volgens al uw wensen. De tours duren doorgaans 8/9 uur.
Le Domaine de Gry-Sablon en de Wijnen Dominique MOREL produceren verschillende appellaties in crus van de Beaujolais: Fleurie, Morgon, Juliénas, Saint-Amour, Moulin à vent, Régnié, Brouilly, Chiroubles, Beaujolais-Villages Blanc, Rouge, rosé, Macon Villages, Pouilly Fuissé.
Als marktleider in de Beaujolais-regio zijn we op zoek naar serieuze importeurs in verschillende landen waar we nog niet gedistribueerd zijn.
ROCO ABOGADOS Murcia is een advocatenkantoor in Murcia waar de service naar onze klanten toe dichtbij en attent is. De prioriteit is dat onze klanten zich comfortabel voelen en hun zorgen aan het kantoor kunnen delegeren. We beschikken over een breed team van advocaten in Murcia: strafrechtadvocaat, bestuursrecht, familierechtadvocaat, echtscheidingsadvocaat, voogdijadvocaat, veilingen van het BOE, handelsadvocaat, verkeersongelukken advocaat, erfenissen, wet van de 2e kans, advocaat voor het indienen van vorderingen, ontruimingen, lichte misdrijven, bankadvocaat, vreemdelingenadvocaat, bedrijfsadvocaat, gokmisdrijven en nog veel meer. We werken met klanten uit de hele regio Murcia, we reizen en bieden online consulten aan.
Ontdek kamerhuur aanbiedingen in Parijs die aan elke behoefte voldoen, of je nu student, jonge professional of werknemer bent. Ons platform biedt gemeubileerde kamers in een gedeeld appartement, met privé slaapkamers en comfortabele gemeenschappelijke ruimtes. Geniet van een breed scala aan goed gelegen appartementen in de gewilde wijken van Parijs, dicht bij openbaar vervoer, winkels en voorzieningen. Vereenvoudig je zoektocht naar een kamerhuur met onze intuïtieve interface en vind snel een ideale woonruimte voor een aangename coliving ervaring. Toegang tot de advertenties en maak nu een profiel aan om in contact te komen met potentiële huisgenoten!
Aan de ene kant heeft het opzetten van verschillende systemen voor de certificering van producten en diensten, zowel directe contacten met consumenten als een garantie voor hen, een zeer effectieve impact gehad.
Vandaag de dag worden er in veel landen over de wereld, met name in de Europese Unie, inspanningen geleverd voor de certificering van producten en diensten. In Europa ontwikkelt de Internationale Organisatie voor Standaardisatie en in ons land het Türk Standardları Enstitüsü normen die ervoor zorgen dat organisaties die goederen of diensten produceren, voldoen aan de standaarden en kwalitatief hoogwaardige producten en diensten aan consumenten aanbieden. Dankzij deze normen wordt het bewustzijn over kwaliteit en naleving van standaarden bij producenten verhoogd, wordt de veiligheid van leven en eigendommen van consumenten gewaarborgd, en krijgen consumenten de mogelijkheid om betrouwbare producten en diensten te kiezen, waardoor misleidingen op het gebied van kwaliteit worden voorkomen.
TERROIR
Het kasteel Lancyre is een wijnlandgoed gelegen in het zuiden van Frankrijk, op een uitzonderlijk terroir van de Languedoc-regio, de prestigieuze appellatie van de Pic Saint Loup, die nu wordt beschouwd als een ‘Cru’ van de Languedoc-regio! Vandaag de dag beslaat het landgoed 78 hectare wijngaarden, gelegen in een geurige scrubland op een mozaïek van terroirs die een zeer goede selectie wijnen kan bieden (rood, wit en rosé!). Deze cuvée wordt geproduceerd op klei-kalksteen puin en de oogst van 2018 was een vroege oogst, met hoge kwaliteit dankzij een uitzonderlijke herfst die ons in staat stelde onze druiven op optimale rijpheid te plukken. Dit is een van de grootste oogsten van de afgelopen 30 jaar.
CÉPAGES
Syrah 65 %
Grenache 35 %
VINIFICATIE
De gehele oogst is handmatig en de druiven worden ontsteeld bij aankomst in de kelder. Elke variëteit wordt afzonderlijk gevinifieerd; de vinificatie volgt een traditionele methode in roestvrijstalen tanks.
Œil
mooie presentatie met een gouden tint, glanzend naar wens
Nez
goudkleurig, met een grote aromatische rijkdom van geuren van gekonfijte kweepeer en sinaasappelschil, aangevuld met noten van koninginnenhapje, geroosterde amandel en vanille die zich onthullen bij het luchten
Bouche
ruime en romige aanzet; marshmallow, acaciahoning, gele perzik in siroop, abrikoos, speculaas en vanille
Accord met wijn cannelloni met lamsvlees, bisonstoofpot, hamburger, ossenstaart met tomaat, quiche met bloedworst en appels, steak frites
Vinificatie De vinificatietechnieken van het Domaine combineren de modernste processen met het respect voor een bepaalde traditie van Bordeaux. De fermentatie vindt plaats in thermoregulatieve roestvrijstalen tanks
Verpakking: Karton van 6 flessen van 50cl
Domaine: Les Grands Châteaux de France
Appellation: Cadillac-Côtes de Bordeaux
Jaargang: 2001
Druivensoort: Sémillon
Cultuur: Verantwoorde teelt
Label: Appellation d'Origine Contrôlée
Referenties: Gouden medaille
Een natuurlijke wijn van een inheemse druif en een originele vinificatie. Wie kan dat beter?
Gewoon Braucol, het is verse framboos en een mooie kruidige structuur: kurkuma, komijn en een vleugje tonkaboon.
Domein: DOMAINE D'ESCAUSSES
Appellatie: GAILLAC
Regio: ZUID-WEST
Kleur: Rood
Druivensoorten: Braucol
Teeltwijze: Biologische conversie
Karakter: licht / fruitig
Inhoud: 75cl
Zwavelgehalte: zeer weinig of niet gesulfiteerd
Oogstjaar: 2019
De fermentatie van onze rode wijnen vindt plaats tussen 25° en 30°C in thermoreguleerbare roestvrijstalen vaten.
We voeren een délestage uit halverwege de fermentatie om een betere extractie tussen de schil en de most te verkrijgen, waarna de extractie langzamer verloopt.
Vervolgens volgt een post-fermentatieve maceratie van 8 dagen.
Expressieve neus, zijn aroma is kruidig, getoast, vanilleachtig, met zwarte vruchten die een mooie tannine structuur combineren, omhuld met zoethout en met tonen van geconfijte kersen.
Een mooie wijn die ons nu al zal verwennen na 10 tot 12 uur in een karaf.
Te proeven bij geroosterd vlees of harde kaas.
Product: Château du Garde AOP Côtes de Bordeaux
Oppervlakte: 30 ha
Uiterlijk: mooie diepe robijnrode kleur
Uniek in Wenen bieden wij les in kleine groepen van 3 – 7 deelnemers aan. Dit garandeert optimale resultaten en intensieve begeleiding.
Natuurlijk worden alle cursussen uitsluitend door opgeleide moedertaalsprekers gegeven, zodat u snel en eenvoudig de Franse taal kunt leren. Meer over onze methode hier.
Onze cursussen vinden comfortabel buiten kantooruren en in het weekend plaats. Alle cursussen worden gehouden in onze aangename seminarzalen in het 8e district.
Dating terug naar de jaren '80, is Grand Bateau het resultaat van de samenwerking tussen Maison Barrière en Château Beychevelle, onze zusteronderneming. Het schip dat dit etiket siert, is de mythische galeon van het beroemde Château Beychevelle, dat heeft deelgenomen aan en de conceptie en creatie van Grand Bateau heeft gesponsord.
Vandaag de dag biedt Philippe Blanc, de wijnmaker van Château Beychevelle, ons de ultieme technische begeleiding in onze beroemde assemblage van deze wijnen.
Het "Geheim"? Simpelweg dat de wijn afkomstig is van zulke illustere landgoederen dat ons is gevraagd om de uitzonderlijke herkomst niet te onthullen!
Rijke en gracieuze wijn, het biedt alle ras van een grand cru. De uitzonderlijke elegantie zal de smaakpapillen van veeleisende kenners verleiden.
De wijn: De cuvée "Jeanraude" is de top Condrieu van het domein François Merlin. Evoluerend op een granietachtige bodem, ligt het kleine perceel dat de druiven voor deze cuvée produceert naast het mythische Château Grillet. Het is een fles met een grote amplitude, doordrenkt met een mooie mineraliteit, waarvan de aroma's zich ontwikkelen naar zachte citrusnoten, witte vruchten (perzik, abrikoos), kamperfoelie, evenals geroosterde en briocheachtige gourmandise noten. Een grote gastronomische Condrieu!
Inhoud: 75cl
Type: Witte wijn
Druivensoort: 100% Viognier
AOC: Condrieu
Bewaring: Nu te drinken en te bewaren tot 2029
Serveertemperatuur: 11-13°C
70cl40% vol.
«EEN SUBTIELE HARMONIE VAN SANDALENHOUT, DROGE ABRIKOZEN EN PADDENSTOELEN. DEZE FIJNE, VERLEIDELIJKE CHAMPAGNE BLIJFT LANG IN DE MOND MET EEN PRACHTIGE AFDRUK.»
PATRICE PINET, MAÎTRE DE CHAI
ASSEMBLAGE
Dit is de cognac waaraan alle andere in de categorie worden beoordeeld. Gecreëerd in 1910, ter viering van onze relaties met de eerste keizer van Frankrijk, is Napoléon een assemblage van Grande en Petite Champagne die tot 20 jaar oud zijn, en biedt aroma's van sandelhout, droge abrikozen en paddenstoel.
NOTEN VAN PROEVERIJ
Gebalanceerde aroma's voor een perfecte harmonie
Een cognac rijk aan aroma's is een cognac die veel verfijning ontwikkelt. De terroir, de wijngaarden, de vaten en de jaren van rijping zijn allemaal elementen die de specificiteit van elk van deze aroma's definiëren, en daarom besteden we bij elke stap van de productie van onze cognacs de nodige zorg aan hun verheffing. De kwaliteit van Courvoisier cognacs is wereldwijd erkend en regelmatig beloond tijdens verschillende internationale spiritscompetities (IWSR, San Francisco Spirits Competition…).
Sandelhout
Dit rijke en zachte aroma komt voort uit het contact tussen het hout en de cognac. Met de jaren wordt het zeer duidelijke aroma van eikenhout veel complexer en delicater.
Droge abrikoos
De distillatie op de droesem voegt nog meer diepte, complexiteit en sublieme noten toe die doen denken aan het zoete aroma van droge abrikozen.
Paddenstoel
Dit aroma komt voort uit de perfecte vochtigheidsomstandigheden in onze kelders waar al onze superieure kwaliteiten rijpen.
HOE HET TE PROEVEN
Droog: Met zo'n harmonieuze overvloed aan aroma's verdient Courvoisier Napoléon het om droog geproefd te worden, zijn complexe finale blijft krachtig in de mond hangen.
Het is gebruikelijk om te denken dat cognac in een ballonglas moet worden gedronken, maar om de rijkdom van zijn aroma's te waarderen, raden we een tulpglas aan. De vorm laat de aroma's volledig ontwikkelen en laat de alcohol op de achtergrond. Probeer het met deze twee soorten glazen, het verschil zal duidelijk zijn.
Combinatie met gerechten: De aroma's en geuren van Courvoisier Napoléon passen perfect bij sterke kazen zoals Parmezaan of lichtere zoals Beaufort of Gruyère.
BELONINGEN
DOUBLE GOUDE MEDAILLE
San Francisco International Wine Competition
2007
ZILVEREN MEDAILLE
International Wine and Spirit Competition
2006