De Pinot Noir, emblematische druif van de grote rode wijnen uit Bourgondië.
CLIMAAT
Gelegen in de gemeente Dracy-le-Fort, is het klimaat "Clos Jus", geclassificeerd als Premier Cru, een perceel van 6 hectare en 55 are omringd door muurtjes. Onze wijngaarden putten uit een rode klei-kalkgrond, met zeer kalkrijke en steenvormige ondergronden, de intensiteit en diepte die onze Givry 1er Cru "Clos Jus" kenmerken.
Vinificatie en rijping
Oogst van de druiven op perfecte rijpheid. Selectieve sortering van de beste trossen door middel van een fotometrische analyse bij ontvangst van de oogst. Fermentatie gedurende 15 dagen. Pneumatische persing om de kwaliteit van de sappen te behouden. Malolactische fermentatie in vaten. Rijping in vaten (nieuwe vaten en vaten van 5 jaar oud) gedurende 12 maanden. Botteling op het optimale moment en rust van de wijn voor de commercialisatie.
PROEFNOTITIES
Deze wijn met een kersenrode kleur onthult een complexe neus.
Serveertemperatuur: 16 - 18°C
ORIGINE
Rode wijn uit Saint-Émilion
De Puisseguin Saint-Émilion appellatie ligt ten noordoosten van het beroemde dorp Saint-Émilion. Deze historische wijngaard strekt zich uit over een heuvelachtig gebied, waar de wijnstokken profiteren van voldoende zonlicht en koele nachten, wat zorgt voor een perfecte rijpheid van de druiven. Geselecteerd door onze oenoloog, P de Puisseguin put uit een klei-kalksteen terroir om een volle en vlezige wijn aan te bieden, die de prestige van Bordeaux-wijnen vertegenwoordigt.
WIJNMAKING
Traditionele vinificatie in roestvrijstalen tanks.
DRUIVEN
Merlot
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
PROEVEN
Helder donker granaatkleur.
Fruitige neus met aroma's van zwarte bessen, bramen en morellen.
Ronde, gebalanceerde en persistente smaak met rijpe en warme tannines.
Eten & Wijn Combinaties
Te genieten bij een biefstuk, geroosterd varkensvlees met pruimen of oude kaas.
Serveer bij 18°C.
PRIJZEN
2012: Bronzen Medaille op IWC 2013.
De Captain Pur muggenwerende spray biedt optimale en langdurige bescherming tegen muggen. Ontworpen om zowel overdag als 's nachts te worden gebruikt, beschermt het je en houdt het muggen zowel binnen als buiten op afstand.
Le Domaine de Gry-Sablon en de Wijnen Dominique MOREL produceren verschillende appellaties in crus van de Beaujolais: Fleurie, Morgon, Juliénas, Saint-Amour, Moulin à vent, Régnié, Brouilly, Chiroubles, Beaujolais-Villages Blanc, Rouge, rosé, Macon Villages, Pouilly Fuissé.
Als marktleider in de Beaujolais-regio zijn we op zoek naar serieuze importeurs in verschillende landen waar we nog niet gedistribueerd zijn.
TERROIR
Het kasteel Lancyre is een wijnlandgoed gelegen in het zuiden van Frankrijk, op een uitzonderlijk terroir van de Languedoc-regio, de prestigieuze appellatie van de Pic Saint Loup, die nu wordt beschouwd als een ‘Cru’ van de Languedoc-regio! Vandaag de dag beslaat het landgoed 78 hectare wijngaarden, gelegen in een geurige scrubland op een mozaïek van terroirs die een zeer goede selectie wijnen kan bieden (rood, wit en rosé!). Deze cuvée wordt geproduceerd op klei-kalksteen puin en de oogst van 2018 was een vroege oogst, met hoge kwaliteit dankzij een uitzonderlijke herfst die ons in staat stelde onze druiven op optimale rijpheid te plukken. Dit is een van de grootste oogsten van de afgelopen 30 jaar.
CÉPAGES
Syrah 65 %
Grenache 35 %
VINIFICATIE
De gehele oogst is handmatig en de druiven worden ontsteeld bij aankomst in de kelder. Elke variëteit wordt afzonderlijk gevinifieerd; de vinificatie volgt een traditionele methode in roestvrijstalen tanks.
Een natuurlijke wijn van een inheemse druif en een originele vinificatie. Wie kan dat beter?
Gewoon Braucol, het is verse framboos en een mooie kruidige structuur: kurkuma, komijn en een vleugje tonkaboon.
Domein: DOMAINE D'ESCAUSSES
Appellatie: GAILLAC
Regio: ZUID-WEST
Kleur: Rood
Druivensoorten: Braucol
Teeltwijze: Biologische conversie
Karakter: licht / fruitig
Inhoud: 75cl
Zwavelgehalte: zeer weinig of niet gesulfiteerd
Oogstjaar: 2019
De fermentatie van onze rode wijnen vindt plaats tussen 25° en 30°C in thermoreguleerbare roestvrijstalen vaten.
We voeren een délestage uit halverwege de fermentatie om een betere extractie tussen de schil en de most te verkrijgen, waarna de extractie langzamer verloopt.
Vervolgens volgt een post-fermentatieve maceratie van 8 dagen.
Expressieve neus, zijn aroma is kruidig, getoast, vanilleachtig, met zwarte vruchten die een mooie tannine structuur combineren, omhuld met zoethout en met tonen van geconfijte kersen.
Een mooie wijn die ons nu al zal verwennen na 10 tot 12 uur in een karaf.
Te proeven bij geroosterd vlees of harde kaas.
Product: Château du Garde AOP Côtes de Bordeaux
Oppervlakte: 30 ha
Uiterlijk: mooie diepe robijnrode kleur
De wijn: De cuvée "Jeanraude" is de top Condrieu van het domein François Merlin. Evoluerend op een granietachtige bodem, ligt het kleine perceel dat de druiven voor deze cuvée produceert naast het mythische Château Grillet. Het is een fles met een grote amplitude, doordrenkt met een mooie mineraliteit, waarvan de aroma's zich ontwikkelen naar zachte citrusnoten, witte vruchten (perzik, abrikoos), kamperfoelie, evenals geroosterde en briocheachtige gourmandise noten. Een grote gastronomische Condrieu!
Inhoud: 75cl
Type: Witte wijn
Druivensoort: 100% Viognier
AOC: Condrieu
Bewaring: Nu te drinken en te bewaren tot 2029
Serveertemperatuur: 11-13°C
70cl40% vol.
«EEN SUBTIELE HARMONIE VAN SANDALENHOUT, DROGE ABRIKOZEN EN PADDENSTOELEN. DEZE FIJNE, VERLEIDELIJKE CHAMPAGNE BLIJFT LANG IN DE MOND MET EEN PRACHTIGE AFDRUK.»
PATRICE PINET, MAÎTRE DE CHAI
ASSEMBLAGE
Dit is de cognac waaraan alle andere in de categorie worden beoordeeld. Gecreëerd in 1910, ter viering van onze relaties met de eerste keizer van Frankrijk, is Napoléon een assemblage van Grande en Petite Champagne die tot 20 jaar oud zijn, en biedt aroma's van sandelhout, droge abrikozen en paddenstoel.
NOTEN VAN PROEVERIJ
Gebalanceerde aroma's voor een perfecte harmonie
Een cognac rijk aan aroma's is een cognac die veel verfijning ontwikkelt. De terroir, de wijngaarden, de vaten en de jaren van rijping zijn allemaal elementen die de specificiteit van elk van deze aroma's definiëren, en daarom besteden we bij elke stap van de productie van onze cognacs de nodige zorg aan hun verheffing. De kwaliteit van Courvoisier cognacs is wereldwijd erkend en regelmatig beloond tijdens verschillende internationale spiritscompetities (IWSR, San Francisco Spirits Competition…).
Sandelhout
Dit rijke en zachte aroma komt voort uit het contact tussen het hout en de cognac. Met de jaren wordt het zeer duidelijke aroma van eikenhout veel complexer en delicater.
Droge abrikoos
De distillatie op de droesem voegt nog meer diepte, complexiteit en sublieme noten toe die doen denken aan het zoete aroma van droge abrikozen.
Paddenstoel
Dit aroma komt voort uit de perfecte vochtigheidsomstandigheden in onze kelders waar al onze superieure kwaliteiten rijpen.
HOE HET TE PROEVEN
Droog: Met zo'n harmonieuze overvloed aan aroma's verdient Courvoisier Napoléon het om droog geproefd te worden, zijn complexe finale blijft krachtig in de mond hangen.
Het is gebruikelijk om te denken dat cognac in een ballonglas moet worden gedronken, maar om de rijkdom van zijn aroma's te waarderen, raden we een tulpglas aan. De vorm laat de aroma's volledig ontwikkelen en laat de alcohol op de achtergrond. Probeer het met deze twee soorten glazen, het verschil zal duidelijk zijn.
Combinatie met gerechten: De aroma's en geuren van Courvoisier Napoléon passen perfect bij sterke kazen zoals Parmezaan of lichtere zoals Beaufort of Gruyère.
BELONINGEN
DOUBLE GOUDE MEDAILLE
San Francisco International Wine Competition
2007
ZILVEREN MEDAILLE
International Wine and Spirit Competition
2006
Deze brandewijn met een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) wordt verkregen door de distillatie van druivenpulp van ontsteelde druiven, uitsluitend afkomstig uit de Champagne-wijngaard; Het heeft een alcoholpercentage van 40°.
Dit prachtige landgoed, ten westen van het dorp Saint Emilion en in directe nabijheid van 1er Cru Château Figeac, is sinds 1933 in bezit van de familie Hebert-Maison.
Kleur: Amber met gouden reflecties
Neus: Umami, zeer complex met paddenstoel en truffel.
Mond: Zeer aanwezig met truffel, gekookte tomaat, zeer complex en krachtig, lichte bitterheid die grotendeels door de truffel wordt overweldigd.
Afloop: Zeer lang met truffel en evolueert naar aroma's van druiven, dadels, gekonfijt fruit, met altijd een dominante truffelsmaak, aanwezigheid van kruidige noten zoals genepi, absint, gentiaan.
Een smakelijke en aromatische wijn.
Afkomstig uit een assemblage met een overwegend Sémillon, past deze zoete wijn perfect bij feestdiners of als aperitief. De Sauvignon Blanc en Gris die de assemblage vormen, geven het een goede zuurgraad en frisheid die de zoetheid in balans brengt.
Kleur: Wit
AOC: Bordeaux Supérieur
Wijngaarden: Limoen-klei terroir
Vinificaties: Rijping op fijne droesem 2 maanden
CEPAGES: Syrah, Carignan, Grenache Noir
Vendange éraflée
Macération vendange
De heldere kleur met een duidelijke
helderheid, rood met paarse reflecties.
In de neus, rode vruchten met enkele
peperachtige tonen.
Frisse en elegante mond met mooie,
zeer soepele tannines. Verleidelijke
en peperige finale.
Encépagement: Syrah - Carignan - Grenache noir
Bodem: Argilo-Calcaire
Traditionele Beaujolais-methode: Semicarbonische maceratie.
De wijn rust in roestvrijstalen tanks om de
knapperigheid van het typische Beaujolais-fruit te behouden.
PROEFNOTITIES
Intense en diepe robijnrode kleur met glanzende reflecties.
Expressief, de neus biedt kruidige, geroosterde en vanilleachtige aroma's
samen met fruitige toetsen van braam en zure kers.
De aanzet in de mond is vol harmonie, rond en
verleidelijk. Het palet onthult geroosterde en
vanilleachtige smaken, vermengd met kleine zwarte vruchten.
GERECHTEN EN WIJN
Serveer rond 15°C bij een geroosterde konijn, een gegrilde entrecôte of
bloedworst met gebakken appels. Het zal ook perfect passen bij
kaas zoals Délice de Bourgogne of een Tomme de Montagne.
Regio: Beaujolais
Druivensoort: Gamay Noir
Wijngaard: granietachtige bodems - continentaal klimaat
ORIGINE
In bezit van de beroemde familie Meffre, ligt Château Lalande in Saint-Julien de Beychevelle langs de prestigieuze Route des Grands Vins. Het landgoed beslaat nu 15,5 hectare.
Rode Wijn, Saint-Julien Appellation – Château Lalande 2018
VINIFICATIE
Beperkte opbrengsten
Handgeplukt op optimale rijpheid
Koude voor-fermentatie maceratie gedurende 48 uur
Vinificatie per perceel
Lange vatrijping van 3 weken
Malolactische fermentatie in vaten
Verouderd in Franse eiken vaten gedurende 12 maanden
Druivensoorten
50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
BESCHRIJVING
Met een heldere granaatkleurige robe onthult de Château Lalande rode wijn een heerlijke bouquet van rode vruchten en cacao in de neus, met tonen van geroosterd hout. De smaak opent met een soepele en ronde aanval, die evolueert naar fruitige noten met delicaat verzachte tannines. Een grand wijn uit Saint-Julien.
ORIGINE
Vin Clairet Bordeaux
Le Château Cazeau beschikt over een prachtige Girondine chartreuse waarvan de oorsprong teruggaat tot de 16e eeuw. Het is ideaal gelegen in Gornac, aan een van de oudste wegen van de Entre-Deux-Mers, op slechts enkele kilometers ten oosten van Sauveterre de Guyenne. Zijn wijngaard van meer dan 300 hectare, waarvan 6 zijn gewijd aan de productie van deze rosé, profiteert van een uitzonderlijke ligging op klei-kalkachtige heuvels die tot 110 meter hoogte reiken en voornamelijk op het zuiden zijn gericht. Rondom het kasteel zijn de wijngaarden zorgvuldig verdeeld tussen rode en witte druivensoorten, afhankelijk van de terroirs. Met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar worden ze met zorg, op traditionele wijze en met respect voor hun omgeving, verbouwd. De ruime kelder is uitgerust met alle moderne faciliteiten (temperatuurcontrole, pneumatische persen, micro-oxygenatie) die nodig zijn voor het maken van grote wijnen.
ORIGINE
Rode Wijn Bordeaux
Château Grandefont, met een wijngaard die zich over 45 hectare uitstrekt, ligt aan de linkeroever van de Dordogne in Saint-Avit-Saint-Nazaire.
Oorspronkelijk beplant met fruitbomen, werd het landgoed in de jaren '60 geleidelijk omgevormd tot een wijngaard. De wijngaard, gelegen op de voormalige rivierbedding, heeft een bijzonder grindachtige bodem en profiteert van een microklimaat door de nabijheid van de rivier. Het eigendom, waarvan de naam
{"ORIGIN":"ORIGINE\n\nRode Wijn, Saint-Julien Appellation\n\nIn bezit van de gerenommeerde familie Meffre, bevindt Château Lalande rode wijn zich in Saint-Julien de Beychevelle langs de beroemde Route des Grands Vins. Tot de overname in 1964 maakte de wijngaard deel uit van Château Lagrange, een Grand Cru Classé in 1855. Het landgoed beslaat 15,5 hectare.\n\nVINIFICATIE\n\n Beperkte opbrengsten\n Handgeplukt op optimale rijpheid\n Koude voor-fermentatie maceratie gedurende 48 uur\n Vinificatie per perceel\n Lange vatrijping van 3 weken\n Malolactische fermentatie in vaten\n Verouderd in Franse eiken vaten gedurende 12 maanden\n\nDruivensoorten\n\n 50% Cabernet Sauvignon\n 50% Merlot\n\nPROEFNOTITIES\n\nMet een prachtige, heldere granaatkleurige robe onthult Château Lalande rode wijn een heerlijke bouquet van rode vruchten en cacao in de neus, met tonen van geroosterd hout. De mond biedt een soepele en ronde aanzet, die evolueert naar fruitige noten met delicaat verzachte tannines."}
Paarse robe.
Intense noten van zure kersen en zwarte bessen.
Zacht en vlezig, de mond is zijdezacht met hints van specerijen en drop. De tannines zijn fijn, de afdronk is aanhoudend.
CÉPAGES
Grenache 60 %
Syrah 30 %
Mourvèdre 10 %
VINIFICATIE
De oogst gebeurt in fasen: Syrah wordt als eerste geoogst en gevinifieerd, gevolgd door Grenache en Mourvèdre. De vinificatie volgt de traditionele principes van de Rhône-vallei: de fermentatie en maceratie duren 4 tot 5 weken met temperatuurcontrole, het proces wordt afgerond met een warme maceratie. De wijnen van de verschillende druivensoorten worden na 6 maanden samengevoegd. De rijping vindt deels plaats in eiken vaten om de tannines te verfijnen en complexiteit toe te voegen, en deels in betonnen tanks om de frisheid van het fruit te behouden.
PROEVERIJ
Krachtige en complexe neus, met aroma's van zeer rijpe rode vruchten, tonen van zoethout en een vleugje branderigheid. De aanzet is geconcentreerd in de mond en vervolgens vol met een dominante smaak van zeer rijpe vruchten. De Mourvèdre zorgt voor een kenmerkende structuur met aanwezige en fluweelachtige tannines. De afdronk is lang, gekenmerkt door parfums van garrigue.
Deze wijn, een jaar gerijpt in Franse eikenhouten vaten, onthult zich als een soepele en zijdezachte wijn die een ideale balans biedt tussen finesse en complexiteit. Een klassieker.
Domein: CHÂTEAU FRÉDIGNAC
Appellatie: BLAYE CÔTES DE BORDEAUX
Regio: BORDEAUX
Kleur: Rood
Druivensoorten: 10% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc, 75% Merlot
Teeltwijze: Biologisch
Karakter: krachtig
Inhoud: 75cl
Oogstjaar: 2017
Gewicht: 1 kg
Deze heerlijke Margaux van Château Mille Roses is een wijn die perfect zijn appellation belichaamt. Zijn aromatische profiel ontwikkelt zich inderdaad met mooie aroma's van rijp fruit (kers, cassis, braam, pruim) benadrukt door fijne houtachtige en kruidige noten. De tannines zijn hier delicaat en gesmolten en omarmen deze cuvée die zowel elegant als verleidelijk is. Toegankelijk vanaf zijn jeugd (aarsel gerust), zal deze fles positief evolueren gedurende meer dan 15 jaar en u toegang geven tot typische tertiaire aroma's van onderhout, leer en humus. Een genot!
Inhoud: 75cl
Type: Rode wijn
Druivenrassen: 55% Cabernet-sauvignon, 45% Merlot
AOC: Margaux
Bewaring: Nu te drinken en tot 2035
Serveertemperatuur: 16-18°C
De oogst wordt met de hand uitgevoerd, de fermentatie gebeurt op traditionele wijze onder temperatuurcontrole, met pigeage 's ochtends en 's avonds gedurende de hele fermentatieperiode. Vervolgens wordt deze wijn 12 maanden gerijpt in Franse eiken vaten.
Neus Complex. Verse fruittonen in de eerste neus, gevolgd door noten van frambozen en cacao die zich ontwikkelen.
Bouche Gestructureerd en complex, de tannines zijn soepel en elegant met een ronde afdronk.
Algemene indruk Deze wijn past zeer goed bij tajines of sauzen.
Product: Château du Garde AOC Côtes de Bordeaux – Gerijpt in eiken vaten
Oppervlakte: 0,5 ha
Druivensoort: 100% Merlot
Terroir: klei-kalkgrond - Plateau
Kleur: Donkerrood
TERROIR & ESTATE
Zandige mergel en kobalt, stenige bodem.
Mediterraan klimaat, beïnvloed door de Mistral-wind.
Biologische wijngaard gelegen nabij het dorp Visan.
DRUIVENVARIËTEN
Grenache 85%
Mourvèdre 10%
Syrah 5%
WIJNMAKING
Handmatige oogst, gedeeltelijk ontsteeld.
Maceratie van ongeveer 2 weken.
Volledig gerijpt in vaten op fijne droesem voor botteling (ongefilterd).
PROEFNOTITIES
Deze wijn heeft een elegante robijn-paarse kleur. De neus onthult aroma's van zwarte bessen en kersen.
De smaak is goed in balans met volle tannines en tonen van zwarte vruchten en drop.
Uitstekende combinatie met Mediterraanse gerechten, wit vlees, mild gekruide gerechten (bijv. paella of curry) en rood vlees.