Producten voor croupier malta (1)

NAPOLEON FINE CHAMPAGNE - Cognac Courvoisier

NAPOLEON FINE CHAMPAGNE - Cognac Courvoisier

70cl40% vol. «EEN SUBTIELE HARMONIE VAN SANDALENHOUT, DROGE ABRIKOZEN EN PADDENSTOELEN. DEZE FIJNE, VERLEIDELIJKE CHAMPAGNE BLIJFT LANG IN DE MOND MET EEN PRACHTIGE AFDRUK.» PATRICE PINET, MAÎTRE DE CHAI ASSEMBLAGE Dit is de cognac waaraan alle andere in de categorie worden beoordeeld. Gecreëerd in 1910, ter viering van onze relaties met de eerste keizer van Frankrijk, is Napoléon een assemblage van Grande en Petite Champagne die tot 20 jaar oud zijn, en biedt aroma's van sandelhout, droge abrikozen en paddenstoel. NOTEN VAN PROEVERIJ Gebalanceerde aroma's voor een perfecte harmonie Een cognac rijk aan aroma's is een cognac die veel verfijning ontwikkelt. De terroir, de wijngaarden, de vaten en de jaren van rijping zijn allemaal elementen die de specificiteit van elk van deze aroma's definiëren, en daarom besteden we bij elke stap van de productie van onze cognacs de nodige zorg aan hun verheffing. De kwaliteit van Courvoisier cognacs is wereldwijd erkend en regelmatig beloond tijdens verschillende internationale spiritscompetities (IWSR, San Francisco Spirits Competition…). Sandelhout Dit rijke en zachte aroma komt voort uit het contact tussen het hout en de cognac. Met de jaren wordt het zeer duidelijke aroma van eikenhout veel complexer en delicater. Droge abrikoos De distillatie op de droesem voegt nog meer diepte, complexiteit en sublieme noten toe die doen denken aan het zoete aroma van droge abrikozen. Paddenstoel Dit aroma komt voort uit de perfecte vochtigheidsomstandigheden in onze kelders waar al onze superieure kwaliteiten rijpen. HOE HET TE PROEVEN Droog: Met zo'n harmonieuze overvloed aan aroma's verdient Courvoisier Napoléon het om droog geproefd te worden, zijn complexe finale blijft krachtig in de mond hangen. Het is gebruikelijk om te denken dat cognac in een ballonglas moet worden gedronken, maar om de rijkdom van zijn aroma's te waarderen, raden we een tulpglas aan. De vorm laat de aroma's volledig ontwikkelen en laat de alcohol op de achtergrond. Probeer het met deze twee soorten glazen, het verschil zal duidelijk zijn. Combinatie met gerechten: De aroma's en geuren van Courvoisier Napoléon passen perfect bij sterke kazen zoals Parmezaan of lichtere zoals Beaufort of Gruyère. BELONINGEN DOUBLE GOUDE MEDAILLE San Francisco International Wine Competition 2007 ZILVEREN MEDAILLE International Wine and Spirit Competition 2006