Producten voor croupier malta (4)

Givry 1er Cru Clos Jus

Givry 1er Cru Clos Jus

De Pinot Noir, emblematische druif van de grote rode wijnen uit Bourgondië. CLIMAAT Gelegen in de gemeente Dracy-le-Fort, is het klimaat "Clos Jus", geclassificeerd als Premier Cru, een perceel van 6 hectare en 55 are omringd door muurtjes. Onze wijngaarden putten uit een rode klei-kalkgrond, met zeer kalkrijke en steenvormige ondergronden, de intensiteit en diepte die onze Givry 1er Cru "Clos Jus" kenmerken. Vinificatie en rijping Oogst van de druiven op perfecte rijpheid. Selectieve sortering van de beste trossen door middel van een fotometrische analyse bij ontvangst van de oogst. Fermentatie gedurende 15 dagen. Pneumatische persing om de kwaliteit van de sappen te behouden. Malolactische fermentatie in vaten. Rijping in vaten (nieuwe vaten en vaten van 5 jaar oud) gedurende 12 maanden. Botteling op het optimale moment en rust van de wijn voor de commercialisatie. PROEFNOTITIES Deze wijn met een kersenrode kleur onthult een complexe neus. Serveertemperatuur: 16 - 18°C
Beaujolais-dorpen

Beaujolais-dorpen

Traditionele Beaujolais-methode: Semicarbonische maceratie. De wijn rust in roestvrijstalen tanks om de knapperigheid van het typische Beaujolais-fruit te behouden. PROEFNOTITIES Intense en diepe robijnrode kleur met glanzende reflecties. Expressief, de neus biedt kruidige, geroosterde en vanilleachtige aroma's samen met fruitige toetsen van braam en zure kers. De aanzet in de mond is vol harmonie, rond en verleidelijk. Het palet onthult geroosterde en vanilleachtige smaken, vermengd met kleine zwarte vruchten. GERECHTEN EN WIJN Serveer rond 15°C bij een geroosterde konijn, een gegrilde entrecôte of bloedworst met gebakken appels. Het zal ook perfect passen bij kaas zoals Délice de Bourgogne of een Tomme de Montagne. Regio: Beaujolais Druivensoort: Gamay Noir Wijngaard: granietachtige bodems - continentaal klimaat
Mercurey 1er Cru

Mercurey 1er Cru

Diepe rode kleur. Aroma's van rode vruchten met tonen van onderhout, koffie en kaneel. Rijk en geconcentreerd, de mond is sappig met stevige tannines.
Givry 1er Cru

Givry 1er Cru

Paarse robe. Intense noten van zure kersen en zwarte bessen. Zacht en vlezig, de mond is zijdezacht met hints van specerijen en drop. De tannines zijn fijn, de afdronk is aanhoudend.