ORIGINE
In bezit van de beroemde familie Meffre, ligt Château Lalande in Saint-Julien de Beychevelle langs de prestigieuze Route des Grands Vins. Het landgoed beslaat nu 15,5 hectare.
Rode Wijn, Saint-Julien Appellation – Château Lalande 2018
VINIFICATIE
Beperkte opbrengsten
Handgeplukt op optimale rijpheid
Koude voor-fermentatie maceratie gedurende 48 uur
Vinificatie per perceel
Lange vatrijping van 3 weken
Malolactische fermentatie in vaten
Verouderd in Franse eiken vaten gedurende 12 maanden
Druivensoorten
50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
BESCHRIJVING
Met een heldere granaatkleurige robe onthult de Château Lalande rode wijn een heerlijke bouquet van rode vruchten en cacao in de neus, met tonen van geroosterd hout. De smaak opent met een soepele en ronde aanval, die evolueert naar fruitige noten met delicaat verzachte tannines. Een grand wijn uit Saint-Julien.
ORIGINE
Vin Clairet Bordeaux
Le Château Cazeau beschikt over een prachtige Girondine chartreuse waarvan de oorsprong teruggaat tot de 16e eeuw. Het is ideaal gelegen in Gornac, aan een van de oudste wegen van de Entre-Deux-Mers, op slechts enkele kilometers ten oosten van Sauveterre de Guyenne. Zijn wijngaard van meer dan 300 hectare, waarvan 6 zijn gewijd aan de productie van deze rosé, profiteert van een uitzonderlijke ligging op klei-kalkachtige heuvels die tot 110 meter hoogte reiken en voornamelijk op het zuiden zijn gericht. Rondom het kasteel zijn de wijngaarden zorgvuldig verdeeld tussen rode en witte druivensoorten, afhankelijk van de terroirs. Met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar worden ze met zorg, op traditionele wijze en met respect voor hun omgeving, verbouwd. De ruime kelder is uitgerust met alle moderne faciliteiten (temperatuurcontrole, pneumatische persen, micro-oxygenatie) die nodig zijn voor het maken van grote wijnen.
ORIGINE
Rode Wijn Bordeaux
Château Grandefont, met een wijngaard die zich over 45 hectare uitstrekt, ligt aan de linkeroever van de Dordogne in Saint-Avit-Saint-Nazaire.
Oorspronkelijk beplant met fruitbomen, werd het landgoed in de jaren '60 geleidelijk omgevormd tot een wijngaard. De wijngaard, gelegen op de voormalige rivierbedding, heeft een bijzonder grindachtige bodem en profiteert van een microklimaat door de nabijheid van de rivier. Het eigendom, waarvan de naam
{"ORIGIN":"ORIGINE\n\nRode Wijn, Saint-Julien Appellation\n\nIn bezit van de gerenommeerde familie Meffre, bevindt Château Lalande rode wijn zich in Saint-Julien de Beychevelle langs de beroemde Route des Grands Vins. Tot de overname in 1964 maakte de wijngaard deel uit van Château Lagrange, een Grand Cru Classé in 1855. Het landgoed beslaat 15,5 hectare.\n\nVINIFICATIE\n\n Beperkte opbrengsten\n Handgeplukt op optimale rijpheid\n Koude voor-fermentatie maceratie gedurende 48 uur\n Vinificatie per perceel\n Lange vatrijping van 3 weken\n Malolactische fermentatie in vaten\n Verouderd in Franse eiken vaten gedurende 12 maanden\n\nDruivensoorten\n\n 50% Cabernet Sauvignon\n 50% Merlot\n\nPROEFNOTITIES\n\nMet een prachtige, heldere granaatkleurige robe onthult Château Lalande rode wijn een heerlijke bouquet van rode vruchten en cacao in de neus, met tonen van geroosterd hout. De mond biedt een soepele en ronde aanzet, die evolueert naar fruitige noten met delicaat verzachte tannines."}
Commentaar
Pierre Jean, de 7e generatie van een familie van wijnbouwers, kocht Château Lapelletrie in 1930 om zijn droom te verwezenlijken. Vandaag de dag wordt dit ongeveer 10 hectare grote eigendom geleid door zijn kleindochter, Anne Biscaye, de 9e generatie, in een familiale geest. Ze heeft zich ingezet voor een vrijwillige aanpak van prestaties, ter bescherming van het milieu, terwijl ze een hoge kwaliteitsnorm behoudt. Ze past zachte vinificatie toe, bijna als een infusie, om alleen het beste uit de druiven te halen.
Proeverij
In het glas vinden we een wijn van goede kwaliteit, met een heldere kleur, een expressieve en delicate neus. Mooie robijnrode kleur. De neus is fruitig met een vleugje vanille, de aanzet is soepel, rond in de mond, gevolgd door vlezige, zijdezachte en fluweelachtige tannines. Goede balans, een wijn in volledige harmonie.
Druivenrassen: Merlot (90%), Cabernet Franc (10%)
Producent: Familie Biscaye in Saint-Christophe-des-Bardes (33330)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Houten kist van 6 - 2019
Tegelijkertijd richt J. Petit-Laroche op de plaatsen "MAUCAILLOU" en "CAUBET", op anderhalve hectare, een nieuw wijnbedrijf op dat de naam Château MAUCAILLOU zal dragen.
"MAUCAILLOU" betekent "slechte stenen", zoals de boeren in de middeleeuwen het begrepen, omdat dit soort gravelachtige percelen ongeschikt was voor enige graanteelt, de belangrijkste bron van levensonderhoud in die tijd. Later realiseerde men zich dat deze heuvels van grind een voorkeurs terroir vormden voor wijnen van hoge expressie.
Zo is MAUCAILLOU geboren, een wijnkasteel vol talent, aangezien zijn wijnen sinds 1889 regelmatig in de schijnwerpers staan, wereldwijd, tijdens wedstrijden en "blinde proeverijen" tussen professionals.
Commentaar
Château d'Arcins is vandaag de dag een van de oudste domeinen van de Haut-Médoc, opgericht door de Orde van de Tempeliers in de 14e eeuw. De legende lijkt de oorsprong van de naam Arcins toe te schrijven aan de aanwezigheid van een Ridder van Ars op het moment dat de gemeente een commande van de Orde van Malta huisvestte in 1300. Net als de Grands Crus Classés van de Médoc profiteert de wijngaard van een aanplant van 9.600 stokken/hectare en twee grote complementaire terroirs (grind en klei-kalk).
Proeverij
De stijl van Château d’Arcins is vol smakelijke rondingen. In de neus ontdekken we geconcentreerde aroma's van rode vruchten, specerijen nuanceren door geuren van sinaasappelschil. De smaken zijn harmonieus samengevoegd en geven ruimte aan een lichaam dat weelderig, vervolgens warm en uiteindelijk gestructureerd is. Deze wijn van mooie omvang past perfect bij zijn medocain terroir.
Druivensoorten: Merlot (50%), Cabernet Sauvignon (50%)
Producent: Chateaux Castel in Arcins (33460)
Formaten en verpakkingen: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2018
Le Château La Croix de Marbuzet heeft een wijngaard van 7,5 hectare. De terroir van Saint-Estèphe dankt zijn nobelheid aan de structuur van zijn bodems, een grindplateau dat uitkijkt over de Gironde en goede drainage-eigenschappen heeft. Op het oppervlak geven deze bodems die typisch lichte indruk die zo kenmerkend is voor de Médoc. Maar dieper gelegen zorgt een laag van kalkhoudende marne voor de essentiële voedingsstoffen die de wijnen hun typiciteit geven. De bodem bestaat uit Garonne-grind. De rijping van de wijnen vindt plaats gedurende 12 maanden in vaten, waarvan 25% nieuw.
Zijn heldere en glanzende robijnrode kleur belooft een zeer aangename proeverij. De neus is complex, en de geuren van zwarte kers, bloem en pruimen vermengen zich met tonen van toast en geroosterde hazelnoot. Deze wijn biedt een mooie soepelheid in de mond met een zeer fijne balans, gecombineerd met subtiele parfums van bosgrond en tabaksbladeren in een finale met harmonieuze tannines voor een profiel dat geheel in elegantie is.
Druivensoorten: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (40%)
Producent: Familie Soliveres in Saint-Estèphe (33180)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2020
{"Commentaar":"De wijngaard van Château Les Essarts beslaat veertien hectare in het hart van de appellatie Lussac Saint Emilion. Het strekt zich uit over een groot kleiplateau met gebieden van silicaatgrind. De ondergrond bestaat uit klei en ijzerhoudende schalie. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 25 jaar. Bladverwijdering en uitdunning worden uitgevoerd op basis van de behoeften. De vinificatie is traditioneel in een moderne kelder.\n\nProeverij\nDiep karmijnrode kleur. Zeer licht mentholachtige aroma's en rode vruchten. De mond is soepel, met smaken van gekookte vruchten, en benadrukt door een mooie houttoets.\n\nDruivenrassen: Merlot (70%), Cabernet Franc (10%), Malbec (20%)\nProducent: Familie Gillet in Lussac (33570)\nFormaten en verpakkingen: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2019"}
Commentaar
Het Château Le Bruilleau is een familiebezit sinds vier generaties, geleid door Nadine en Serge Bedicheau, waarvan de wijngaard meer dan tien hectare aan wijnstokken beslaat, waaronder 2 hectare wit, in de appellatie Pessac-Léognan, in de regio Bordeaux. Bij Château Le Bruilleau zijn de oogsten handmatig en krijgen alle wijnstokken de beste zorg. De rijping van de rode wijnen van het domein duurt minimaal 12 maanden. Als kleine exploitatie binnen de grote domeinen van de appellatie Pessac-Léognan, worden de wijnen van Château Le Bruilleau regelmatig onderscheiden door de pers vanwege hun kwaliteit.
Proeverij
Krachtige neus van rijpe rode en zwarte vruchten, tonen van leer en ceder, volle mond, met duidelijke, goed aanwezige tannines en een mooie lengte. Een goede structuur.
Druivensoorten: Merlot (52%), Cabernet Sauvignon (48%)
Producent: Familie Bédicheau in Saint-Médard-d'Eyran (33650)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2018
Commentaar
Ideaal gelegen op mooie Garonne-gronden, beslaat de Cru Classé van Margaux 100 hectare wijngaard: 60% cabernet-sauvignon, 32% merlot, met een aanvulling van cabernet franc en petit verdot. Sinds 1995 wordt het domein geleid door de familie Albada Jelgersma, die haar zoektocht naar uitmuntendheid voortzet dankzij de dynamiek van Alexander van Beek.
Proeverij
Château Giscours onthult zich in een mooie granaatkleur. Deze wijn heeft een subtiele neus met tonen van bosgrond en rode vruchten. Deze aroma's van cassis en kers komen ook terug in de mond. De smaak is evenwichtig, met een interessant potentieel, een mooie structuur en karaktervolle tannines.
Druivensoorten: Cabernet Sauvignon (65%), Merlot (35%)
Producent: Familie Albada Jelgersma in Labarde (33460)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Houten kist van 6 - 2013
Paarse robe.
Intense noten van zure kersen en zwarte bessen.
Zacht en vlezig, de mond is zijdezacht met hints van specerijen en drop. De tannines zijn fijn, de afdronk is aanhoudend.
Commentaar
Sinds de Middeleeuwen is de regio Pessac-Léognan beroemd om zijn wijnen. De bodems, bestaande uit grind, kiezels en alluvium, en de heuvels op steile hellingen, zijn van hoge kwaliteit voor de wijnbouw. Blason de Montbelly komt voort uit een rigoureuze selectie van percelen binnen deze appellatie, gelegen in Saint-Médard-d'Eyrans. Deze bodems hebben de eigenschap de grote diversiteit van de Pessac-terroirs goed weer te geven en maken het mogelijk een wijn met karakter te produceren. Perceel-fermentatie in thermoregulatieve roestvrijstalen tanks. Rijping gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten.
Proeverij
De Pessac-Léognan bij uitstek. De kleur is helder en diep met robijnrode reflecties. Het bouquet is complex en verfijnd, met tonen van rode vruchten en viooltjes, en subtiel vanilleachtig. In de mond zijn de tannines zijdezacht en harmonieus met een fruitige, licht houtachtige en aanhoudende afdronk.
Druivenrassen: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (40%)
Producent: Sovex GrandsChâteaux in Beychac-et-Caillau (33750)
Formaten en verpakkingen: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2019
Opmerking
In 1869 werkt Edmond Addé, erkend door de Franse landbouwsector met de titel "Ridder van het domein", aan de selectie van hoogwaardige druivensoorten en de ontwikkeling van de wijngaard van Château Preuillac. Al in 1879 wint de wijngaard verschillende medailles en prijzen. In 1932 wordt het opgenomen in de classificatie van Crus Bourgeois die dat jaar is opgericht. Raymond Bouët onderneemt een grote reorganisatie van de wijngaard, de bouw van een wijnkelder en een ondergrondse kelder die in 1975 in gebruik werd genomen. De ondergrondse kelder van 200 m2, in de stijl van de 18e eeuw, is een unieke structuur geworden in de appellatie Médoc. De families Mau en Dirkzwager hebben het domein in 1998 met succes overgenomen. Er zijn belangrijke renovatiewerkzaamheden uitgevoerd in de hele kelder en in de wijngaard, wat Château Preuillac aanmoedigt om te schitteren en uit te blinken in het nastreven van zijn doelen.
Druivensoorten: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (35%), Cabernet Franc (5%)
Producent: Familie Mau in Lesparre (33340)
Formaten en verpakkingen: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2015
Commentaar
Château Gaudin is een familiebezit sinds 1901. Van 4 hectare in die tijd, heeft het domein dankzij 3 opeenvolgende generaties nu 11 hectare prachtige wijngaarden waarvan de gemiddelde leeftijd 40 jaar is. Château Gaudin is gelegen in Pauillac in het Médoc in de Gironde. Deze wijngaard profiteert van een zeer bevoorrechte ligging, omdat het is aangelegd op de grindheuvels van het dorp Saint-Lambert in de gemeente Pauillac, omringd door wijngaarden van prestigieuze crus.
Proeverij
De neus van Château Gaudin is fijn, krachtig en complex; rode en zwarte vruchten, gevolgd door vanille en leer, om uiteindelijk plaats te maken voor de opvoedingsnoten (specerijen, zoethout, vanille en eik). In de mond is de omvang van deze wijn indrukwekkend. De aanzet is soepel en krachtig tegelijk, de structuur onthult zich geleidelijk, ze is diep, zeer verfijnd, krachtig en vol van smaak, de tannines zijn van een zeldzame elegantie terwijl ze stevig, fijn en met een onnavolgbaar korrel zijn.
Druivensoorten: Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (30%)
Producent: Familie Capdevielle in Pauillac (33250)
Formaten en verpakkingen: Fles (75cl) - Doos van 12 - 2017
CÉPAGES
Grenache 60 %
Syrah 30 %
Mourvèdre 10 %
VINIFICATIE
De oogst gebeurt in fasen: Syrah wordt als eerste geoogst en gevinifieerd, gevolgd door Grenache en Mourvèdre. De vinificatie volgt de traditionele principes van de Rhône-vallei: de fermentatie en maceratie duren 4 tot 5 weken met temperatuurcontrole, het proces wordt afgerond met een warme maceratie. De wijnen van de verschillende druivensoorten worden na 6 maanden samengevoegd. De rijping vindt deels plaats in eiken vaten om de tannines te verfijnen en complexiteit toe te voegen, en deels in betonnen tanks om de frisheid van het fruit te behouden.
PROEVERIJ
Krachtige en complexe neus, met aroma's van zeer rijpe rode vruchten, tonen van zoethout en een vleugje branderigheid. De aanzet is geconcentreerd in de mond en vervolgens vol met een dominante smaak van zeer rijpe vruchten. De Mourvèdre zorgt voor een kenmerkende structuur met aanwezige en fluweelachtige tannines. De afdronk is lang, gekenmerkt door parfums van garrigue.
Deze wijn, een jaar gerijpt in Franse eikenhouten vaten, onthult zich als een soepele en zijdezachte wijn die een ideale balans biedt tussen finesse en complexiteit. Een klassieker.
Domein: CHÂTEAU FRÉDIGNAC
Appellatie: BLAYE CÔTES DE BORDEAUX
Regio: BORDEAUX
Kleur: Rood
Druivensoorten: 10% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc, 75% Merlot
Teeltwijze: Biologisch
Karakter: krachtig
Inhoud: 75cl
Oogstjaar: 2017
Gewicht: 1 kg
Morgon Les Charmes (2019) - Domaine De La Croix Des Charmes - BEAUJOLAIS
Domaine: Domaine de la Croix des Charmes
Appellation: Morgon
Oogstjaar: 2019
Druivenras: Gamay
Cultuur: Hoge Milieuwaarde
Label: Beschermde Oorsprongsbenaming
Het woord van de wijnmaker Gecreëerd in samenwerking en solidariteit, zullen de wijnen van de Cave du Marmandais al uw momenten van gezelligheid vergezellen, kenmerkend voor de waarden van het Zuidwesten.
Verpakking: prijs per eenheid verkocht per doos van 6 flessen franco van vrachtkosten.
Vinificatie: 6 maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks
Domein: Cave du Marmandais
Appellatie: Côtes du Marmandais
Oogstjaar: 2018
Teelt: Traditioneel
Label: Appellation d'Origine Contrôlée
Neus
rijk, luchtig en van een indrukwekkende intensiteit. De aroma's van zwarte vruchten, zoals braam en cassis, en van rode vruchten, zoals kers en framboos, vermengen zich harmonieus. De bloemige noot komt tot uiting in een aroma van fruitige en krachtige roos.
Mond
een krachtige en krachtige aanval, zelfs weelderig. De tweede helft van de mond is vol fruit met een romige en graag vette textuur die perfect de dichtheid en spanning van de goed rijpe tannines omhult. De frisse en elegante afdronk is van opmerkelijke lengte.
Wijn-spijs combinatie gegrilde côte de boeuf, hertenschouder met eekhoorntjesbrood, eendenlever in een stoofpot, lamsbout met artisjokken, tagliatelle met paddenstoelen en foie gras, tournedos met truffelboter.
Vinificatie Rijping in nieuwe vaten voor 50% van het volume in een klimaatgestuurde kelder.
Oog:dichte violet
Het advies van de wijnmaker: serveren op 16-18°C
Alcoholpercentage:13,5%
Bewaarpotentieel:21 jaar
Verpakking:Doos van 6 flessen van 75cl
Domein:Château Cheval Blanc
Appellatie:Saint-Émilion Grand Cru
Jaargang:2014
Cultuur:Redelijk
Label:Appellation d'Origine Contrôlée
Neus
Goudkleurig, met een grote aromatische rijkdom van geuren van gekonfijte kweepeer en sinaasappelschil, aangevuld met noten van koninginnenhapje, geroosterde amandel en vanille die zich onthullen bij het luchten.
Mond
Rijke en romige aanzet; marshmallow, acaciahoning, gele perzik in siroop, abrikoos, speculaas en vanille.
Wijn-spijscombinatie
Cannelloni met lamsvlees, bisonstoofpot, hamburger, ossenstaart met tomaat, quiche met bloedworst en appels, steak frites.
Vinificatie
De vinificatietechnieken van het Domaine combineren de modernste processen met het respect voor een bepaalde traditie van Bordeaux. De fermentatie vindt plaats in thermoregulierte roestvrijstalen tanks.
Verpakking
Kartonnen doos van 6 flessen van 50cl.
Oog
Mooie presentatie met een gouden tint, stralend naar wens.
Domaine
Les Grands Châteaux de France.
Appellation
Cadillac-Côtes de Bordeaux.
Jaargang
2002.
Druivensoort
Sémillon.
Cultuur
Verantwoorde teelt.
Label
Appellation d'Origine Contrôlée.
Referenties
Gouden medaille.
Deze heerlijke Margaux van Château Mille Roses is een wijn die perfect zijn appellation belichaamt. Zijn aromatische profiel ontwikkelt zich inderdaad met mooie aroma's van rijp fruit (kers, cassis, braam, pruim) benadrukt door fijne houtachtige en kruidige noten. De tannines zijn hier delicaat en gesmolten en omarmen deze cuvée die zowel elegant als verleidelijk is. Toegankelijk vanaf zijn jeugd (aarsel gerust), zal deze fles positief evolueren gedurende meer dan 15 jaar en u toegang geven tot typische tertiaire aroma's van onderhout, leer en humus. Een genot!
Inhoud: 75cl
Type: Rode wijn
Druivenrassen: 55% Cabernet-sauvignon, 45% Merlot
AOC: Margaux
Bewaring: Nu te drinken en tot 2035
Serveertemperatuur: 16-18°C
Œil
roodpaarse, donkere en intense kleur, paarse nuances
Nez
kleine rode vruchten, rijpe rode vruchten
Bouche
aroma's van kleine rode vruchten en rijpe rode vruchten, oosterse specerijen, krachtig maar niet agressief
Vinification Semicarbonische maceratie. Na de fermentatie wordt de wijn in roestvrijstalen tanks gerijpt tot de botteling.
Accord met wijn rode vleesgerechten, wild, gastronomische gerechten
Het advies van de wijnmaker serveren tussen 17 en 19°C
Alcoholpercentage: 14% vol
Bewaarpotentieel: 10 jaar
Verpakking: Karton van 6 flessen van 75cl
Domaine: Domaine du Siestou
Appellation: Minervois
Jaargang: 2019
Druivensoort: Carignan, Syrah
Cultuur: Biologisch
Label: Beschermde Geografische Aanduiding