Chateau Ségur de Cabanac behoort tot de familie Delon, die ook eigenaar is van Chateau Moulin de la Rose in Saint Julien sinds 7 generaties.
Het Chateau Ségur de Cabanac dankt zijn naam aan de illustere en machtige familie met dezelfde naam, die al in de 16e eeuw in de geschiedenis van de Médoc te vinden is. Deze familie, afkomstig uit de Bordeaux-noblesse, was eigenaar van grote wijngaarden zoals Lafite en Latour in Pauillac. In Saint Estèphe droeg Graaf Joseph Marie de Ségur, heer van Cabanac, afstammeling van Alexandre de Ségur, bijgenaamd de Prins der Wijngaarden, actief bij aan de ontwikkeling van de wijngaard en stelde hij de percelen vast die nog steeds de naam Ségur de Cabanac dragen.
De Pinot Noir, emblematische druif van de grote rode wijnen uit Bourgondië.
CLIMAAT
Gelegen in de gemeente Dracy-le-Fort, is het klimaat "Clos Jus", geclassificeerd als Premier Cru, een perceel van 6 hectare en 55 are omringd door muurtjes. Onze wijngaarden putten uit een rode klei-kalkgrond, met zeer kalkrijke en steenvormige ondergronden, de intensiteit en diepte die onze Givry 1er Cru "Clos Jus" kenmerken.
Vinificatie en rijping
Oogst van de druiven op perfecte rijpheid. Selectieve sortering van de beste trossen door middel van een fotometrische analyse bij ontvangst van de oogst. Fermentatie gedurende 15 dagen. Pneumatische persing om de kwaliteit van de sappen te behouden. Malolactische fermentatie in vaten. Rijping in vaten (nieuwe vaten en vaten van 5 jaar oud) gedurende 12 maanden. Botteling op het optimale moment en rust van de wijn voor de commercialisatie.
PROEFNOTITIES
Deze wijn met een kersenrode kleur onthult een complexe neus.
Serveertemperatuur: 16 - 18°C
Commentaar
Kasteel Giscours weet hoe het zijn plaats in het hart van wijnliefhebbers kan behouden: met zijn grote wijn natuurlijk, Cru Classé van Margaux, maar ook met uiterst kwalitatieve varianten, met name de Haut-Médoc van Giscours. Het biedt de liefhebber de mogelijkheid om het vakmanschap van de Cru Classé te ervaren voor een zeer zachte prijs. Ideaal gelegen op mooie Garonne-gronden, beslaat de Cru Classé van Margaux 100 hectare wijngaard: 60% cabernet-sauvignon, 32% merlot, met een aanvulling van cabernet franc en petit verdot. Sinds 1995 wordt het domein geleid door de familie Albada Jelgersma, die haar zoektocht naar uitmuntendheid voortzet dankzij de dynamiek van Alexander van Beek.
Proeverij
Rijk, vol van smaak, de Haut-Médoc van Château Giscours heeft altijd een grote finesse van tannines en een opmerkelijke aromatische puurheid, benadrukt door fijne specerijen; hij is gemaakt voor lange jaren van rijping.
Druivenrassen: Cabernet Sauvignon (55%), Merlot (45%)
Producent: Familie Albada Jelgersma (Château Giscours) in Labarde (33460)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Doos van 6
ORIGINE
Rode wijn uit Saint-Émilion
De Puisseguin Saint-Émilion appellatie ligt ten noordoosten van het beroemde dorp Saint-Émilion. Deze historische wijngaard strekt zich uit over een heuvelachtig gebied, waar de wijnstokken profiteren van voldoende zonlicht en koele nachten, wat zorgt voor een perfecte rijpheid van de druiven. Geselecteerd door onze oenoloog, P de Puisseguin put uit een klei-kalksteen terroir om een volle en vlezige wijn aan te bieden, die de prestige van Bordeaux-wijnen vertegenwoordigt.
WIJNMAKING
Traditionele vinificatie in roestvrijstalen tanks.
DRUIVEN
Merlot
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
PROEVEN
Helder donker granaatkleur.
Fruitige neus met aroma's van zwarte bessen, bramen en morellen.
Ronde, gebalanceerde en persistente smaak met rijpe en warme tannines.
Eten & Wijn Combinaties
Te genieten bij een biefstuk, geroosterd varkensvlees met pruimen of oude kaas.
Serveer bij 18°C.
PRIJZEN
2012: Bronzen Medaille op IWC 2013.
De Captain Pur muggenwerende spray biedt optimale en langdurige bescherming tegen muggen. Ontworpen om zowel overdag als 's nachts te worden gebruikt, beschermt het je en houdt het muggen zowel binnen als buiten op afstand.
Le Domaine de Gry-Sablon en de Wijnen Dominique MOREL produceren verschillende appellaties in crus van de Beaujolais: Fleurie, Morgon, Juliénas, Saint-Amour, Moulin à vent, Régnié, Brouilly, Chiroubles, Beaujolais-Villages Blanc, Rouge, rosé, Macon Villages, Pouilly Fuissé.
Als marktleider in de Beaujolais-regio zijn we op zoek naar serieuze importeurs in verschillende landen waar we nog niet gedistribueerd zijn.
Ontdek kamerhuur aanbiedingen in Parijs die aan elke behoefte voldoen, of je nu student, jonge professional of werknemer bent. Ons platform biedt gemeubileerde kamers in een gedeeld appartement, met privé slaapkamers en comfortabele gemeenschappelijke ruimtes. Geniet van een breed scala aan goed gelegen appartementen in de gewilde wijken van Parijs, dicht bij openbaar vervoer, winkels en voorzieningen. Vereenvoudig je zoektocht naar een kamerhuur met onze intuïtieve interface en vind snel een ideale woonruimte voor een aangename coliving ervaring. Toegang tot de advertenties en maak nu een profiel aan om in contact te komen met potentiële huisgenoten!
TERROIR
Het kasteel Lancyre is een wijnlandgoed gelegen in het zuiden van Frankrijk, op een uitzonderlijk terroir van de Languedoc-regio, de prestigieuze appellatie van de Pic Saint Loup, die nu wordt beschouwd als een ‘Cru’ van de Languedoc-regio! Vandaag de dag beslaat het landgoed 78 hectare wijngaarden, gelegen in een geurige scrubland op een mozaïek van terroirs die een zeer goede selectie wijnen kan bieden (rood, wit en rosé!). Deze cuvée wordt geproduceerd op klei-kalksteen puin en de oogst van 2018 was een vroege oogst, met hoge kwaliteit dankzij een uitzonderlijke herfst die ons in staat stelde onze druiven op optimale rijpheid te plukken. Dit is een van de grootste oogsten van de afgelopen 30 jaar.
CÉPAGES
Syrah 65 %
Grenache 35 %
VINIFICATIE
De gehele oogst is handmatig en de druiven worden ontsteeld bij aankomst in de kelder. Elke variëteit wordt afzonderlijk gevinifieerd; de vinificatie volgt een traditionele methode in roestvrijstalen tanks.
Œil
mooie presentatie met een gouden tint, glanzend naar wens
Nez
goudkleurig, met een grote aromatische rijkdom van geuren van gekonfijte kweepeer en sinaasappelschil, aangevuld met noten van koninginnenhapje, geroosterde amandel en vanille die zich onthullen bij het luchten
Bouche
ruime en romige aanzet; marshmallow, acaciahoning, gele perzik in siroop, abrikoos, speculaas en vanille
Accord met wijn cannelloni met lamsvlees, bisonstoofpot, hamburger, ossenstaart met tomaat, quiche met bloedworst en appels, steak frites
Vinificatie De vinificatietechnieken van het Domaine combineren de modernste processen met het respect voor een bepaalde traditie van Bordeaux. De fermentatie vindt plaats in thermoregulatieve roestvrijstalen tanks
Verpakking: Karton van 6 flessen van 50cl
Domaine: Les Grands Châteaux de France
Appellation: Cadillac-Côtes de Bordeaux
Jaargang: 2001
Druivensoort: Sémillon
Cultuur: Verantwoorde teelt
Label: Appellation d'Origine Contrôlée
Referenties: Gouden medaille
Een natuurlijke wijn van een inheemse druif en een originele vinificatie. Wie kan dat beter?
Gewoon Braucol, het is verse framboos en een mooie kruidige structuur: kurkuma, komijn en een vleugje tonkaboon.
Domein: DOMAINE D'ESCAUSSES
Appellatie: GAILLAC
Regio: ZUID-WEST
Kleur: Rood
Druivensoorten: Braucol
Teeltwijze: Biologische conversie
Karakter: licht / fruitig
Inhoud: 75cl
Zwavelgehalte: zeer weinig of niet gesulfiteerd
Oogstjaar: 2019
De fermentatie van onze rode wijnen vindt plaats tussen 25° en 30°C in thermoreguleerbare roestvrijstalen vaten.
We voeren een délestage uit halverwege de fermentatie om een betere extractie tussen de schil en de most te verkrijgen, waarna de extractie langzamer verloopt.
Vervolgens volgt een post-fermentatieve maceratie van 8 dagen.
Expressieve neus, zijn aroma is kruidig, getoast, vanilleachtig, met zwarte vruchten die een mooie tannine structuur combineren, omhuld met zoethout en met tonen van geconfijte kersen.
Een mooie wijn die ons nu al zal verwennen na 10 tot 12 uur in een karaf.
Te proeven bij geroosterd vlees of harde kaas.
Product: Château du Garde AOP Côtes de Bordeaux
Oppervlakte: 30 ha
Uiterlijk: mooie diepe robijnrode kleur
De wijn: De cuvée "Jeanraude" is de top Condrieu van het domein François Merlin. Evoluerend op een granietachtige bodem, ligt het kleine perceel dat de druiven voor deze cuvée produceert naast het mythische Château Grillet. Het is een fles met een grote amplitude, doordrenkt met een mooie mineraliteit, waarvan de aroma's zich ontwikkelen naar zachte citrusnoten, witte vruchten (perzik, abrikoos), kamperfoelie, evenals geroosterde en briocheachtige gourmandise noten. Een grote gastronomische Condrieu!
Inhoud: 75cl
Type: Witte wijn
Druivensoort: 100% Viognier
AOC: Condrieu
Bewaring: Nu te drinken en te bewaren tot 2029
Serveertemperatuur: 11-13°C
Jongleer, nuanceer, leer om op een precieze, juiste en passende manier te communiceren in uw doeltaal.
Volg opleidingen in het Engels, Duits, Italiaans en nog veel meer. Onze taalcursussen zijn
gecertificeerd, in aanmerking komend voor het CPF en Learner Centric! Al onze cursussen worden gegeven door
gecertificeerde trainers die uw enige obsessie zullen zijn.
Zet de stap en ontwikkel uw vaardigheden!
70cl40% vol.
«EEN SUBTIELE HARMONIE VAN SANDALENHOUT, DROGE ABRIKOZEN EN PADDENSTOELEN. DEZE FIJNE, VERLEIDELIJKE CHAMPAGNE BLIJFT LANG IN DE MOND MET EEN PRACHTIGE AFDRUK.»
PATRICE PINET, MAÎTRE DE CHAI
ASSEMBLAGE
Dit is de cognac waaraan alle andere in de categorie worden beoordeeld. Gecreëerd in 1910, ter viering van onze relaties met de eerste keizer van Frankrijk, is Napoléon een assemblage van Grande en Petite Champagne die tot 20 jaar oud zijn, en biedt aroma's van sandelhout, droge abrikozen en paddenstoel.
NOTEN VAN PROEVERIJ
Gebalanceerde aroma's voor een perfecte harmonie
Een cognac rijk aan aroma's is een cognac die veel verfijning ontwikkelt. De terroir, de wijngaarden, de vaten en de jaren van rijping zijn allemaal elementen die de specificiteit van elk van deze aroma's definiëren, en daarom besteden we bij elke stap van de productie van onze cognacs de nodige zorg aan hun verheffing. De kwaliteit van Courvoisier cognacs is wereldwijd erkend en regelmatig beloond tijdens verschillende internationale spiritscompetities (IWSR, San Francisco Spirits Competition…).
Sandelhout
Dit rijke en zachte aroma komt voort uit het contact tussen het hout en de cognac. Met de jaren wordt het zeer duidelijke aroma van eikenhout veel complexer en delicater.
Droge abrikoos
De distillatie op de droesem voegt nog meer diepte, complexiteit en sublieme noten toe die doen denken aan het zoete aroma van droge abrikozen.
Paddenstoel
Dit aroma komt voort uit de perfecte vochtigheidsomstandigheden in onze kelders waar al onze superieure kwaliteiten rijpen.
HOE HET TE PROEVEN
Droog: Met zo'n harmonieuze overvloed aan aroma's verdient Courvoisier Napoléon het om droog geproefd te worden, zijn complexe finale blijft krachtig in de mond hangen.
Het is gebruikelijk om te denken dat cognac in een ballonglas moet worden gedronken, maar om de rijkdom van zijn aroma's te waarderen, raden we een tulpglas aan. De vorm laat de aroma's volledig ontwikkelen en laat de alcohol op de achtergrond. Probeer het met deze twee soorten glazen, het verschil zal duidelijk zijn.
Combinatie met gerechten: De aroma's en geuren van Courvoisier Napoléon passen perfect bij sterke kazen zoals Parmezaan of lichtere zoals Beaufort of Gruyère.
BELONINGEN
DOUBLE GOUDE MEDAILLE
San Francisco International Wine Competition
2007
ZILVEREN MEDAILLE
International Wine and Spirit Competition
2006
Deze brandewijn met een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) wordt verkregen door de distillatie van druivenpulp van ontsteelde druiven, uitsluitend afkomstig uit de Champagne-wijngaard; Het heeft een alcoholpercentage van 40°.
Dit prachtige landgoed, ten westen van het dorp Saint Emilion en in directe nabijheid van 1er Cru Château Figeac, is sinds 1933 in bezit van de familie Hebert-Maison.
Kleur: Amber met gouden reflecties
Neus: Umami, zeer complex met paddenstoel en truffel.
Mond: Zeer aanwezig met truffel, gekookte tomaat, zeer complex en krachtig, lichte bitterheid die grotendeels door de truffel wordt overweldigd.
Afloop: Zeer lang met truffel en evolueert naar aroma's van druiven, dadels, gekonfijt fruit, met altijd een dominante truffelsmaak, aanwezigheid van kruidige noten zoals genepi, absint, gentiaan.
Wij stellen voor om een Bordeaux Rouge te serveren met
- Een steak tartaar van rundvlees.
- Een lamproie à la Bordelaise.
- Eendenfilets.
- Een bouillabaisse van kip.
- Een gefrituurde camembert.
- Een Vlaamse carbonade.
- Een rundvleescarbonade met bier.
17-18°C
Bordeaux en alle rode wijnen met een goede structuur.
Een smakelijke en aromatische wijn.
Afkomstig uit een assemblage met een overwegend Sémillon, past deze zoete wijn perfect bij feestdiners of als aperitief. De Sauvignon Blanc en Gris die de assemblage vormen, geven het een goede zuurgraad en frisheid die de zoetheid in balans brengt.
Kleur: Wit
AOC: Bordeaux Supérieur
Wijngaarden: Limoen-klei terroir
Vinificaties: Rijping op fijne droesem 2 maanden
CEPAGES: Syrah, Carignan, Grenache Noir
Vendange éraflée
Macération vendange
De heldere kleur met een duidelijke
helderheid, rood met paarse reflecties.
In de neus, rode vruchten met enkele
peperachtige tonen.
Frisse en elegante mond met mooie,
zeer soepele tannines. Verleidelijke
en peperige finale.
Encépagement: Syrah - Carignan - Grenache noir
Bodem: Argilo-Calcaire
Cru bourgeois geproduceerd onder de appellatie Haut-Médoc, het château Charmail is een rode wijn afkomstig van een wijngaard van 28 hectare. De wijnstokken zijn gemiddeld 31 jaar oud en zijn aangeplant op klei-grindachtige bodems. De wijn rijpt 12 maanden in vaten (waarvan 25% in nieuwe vaten).
De château Charmail 2016 onthult een diepe, robijnrode kleur met paarse reflecties. De neus is intens en ontwikkelt aroma's van zwarte vruchten, leer en tabak. De aanzet in de mond combineert volheid en rondheid, met een perfect geïntegreerd hout. Een wijn die aanhoudt in de mond dankzij een rondheid en perfect gebalanceerde tannines.
Traditionele Beaujolais-methode: Semicarbonische maceratie.
De wijn rust in roestvrijstalen tanks om de
knapperigheid van het typische Beaujolais-fruit te behouden.
PROEFNOTITIES
Intense en diepe robijnrode kleur met glanzende reflecties.
Expressief, de neus biedt kruidige, geroosterde en vanilleachtige aroma's
samen met fruitige toetsen van braam en zure kers.
De aanzet in de mond is vol harmonie, rond en
verleidelijk. Het palet onthult geroosterde en
vanilleachtige smaken, vermengd met kleine zwarte vruchten.
GERECHTEN EN WIJN
Serveer rond 15°C bij een geroosterde konijn, een gegrilde entrecôte of
bloedworst met gebakken appels. Het zal ook perfect passen bij
kaas zoals Délice de Bourgogne of een Tomme de Montagne.
Regio: Beaujolais
Druivensoort: Gamay Noir
Wijngaard: granietachtige bodems - continentaal klimaat
Commentaar
Het kasteel Lalande-Borie werd in 1970 volledig opgericht door Jean-Eugène Borie op een perceel van 30 hectare. Tegenwoordig wordt dit domein, dat snel een mooie reputatie heeft verworven, geleid door zijn zoon Bruno Borie, die ook verantwoordelijk is voor het kasteel Ducru-Beaucaillou. De wijngaard strekt zich uit over 25 hectare gelegen op het westelijke plateau van de appellatie Saint-Julien, waar zich vele tweede en derde crus van de classificatie van 1855 bevinden. De aanplant is voornamelijk gericht op cabernet-sauvignon, dat 65% van het oppervlak vertegenwoordigt, gevolgd door 25% merlot en 10% cabernet franc. In de wijngaarden worden de opbrengsten beheerst en de handelingen zijn die van een geïntegreerde bestrijding. De oogst is handmatig, voor gematigd extractieve vinificaties en rijping in vaten waar het nieuwe hout niet domineert.
Druivenrassen: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (33%), Cabernet Franc (7%)
Producent: Familie Borie in Saint-Julien-Beychevelle (33250)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Houten kist van 12 - 2013
CEPAGE : 85% Merlot ; 10% Cabernet Sauvignon; 5% Cabernet Franc
CULTURE EN OPVOEDING : Verantwoorde teelt, handmatige bladverwijdering, groene oogst. Vinificatie in thermoregulierte betonnen tanks. Malolactische fermentatie in eiken vaten. Rijping in nieuwe vaten. LABEL HVE 3
2018 : J SUCKLING : 92-93/100 «Hart van rijpe vruchten, altijd fris en lineair. Gemiddeld vol met stevige en zijdezachte tannines.
2016 : WINE ENTHUSIAST : 93/100 «Afkomstig van de oudste wijnstokken van dit domein, is het een rijpe en geconcentreerde wijn. 18 maanden gerijpt in vat, heeft het een krachtige geroosterde en kruidige karakter ontwikkeld dat tot op de dag van vandaag nog steeds domineert. Maar met de sterke fruitigheid en zuurheid, zal het zich ontwikkelen tot een indrukwekkende wijn.»
J. SUCKLING : 93-94/100 :«Het is een prachtige wijn met tonen van chocolade en zwarte bessen. Gemiddeld vol en op het fruit. Het is fantastisch! »
2015 : WINE ENTHUSIAST 92/100
2014 : J. SUCKLING : 93/100
2012 : J. SUCKLING : 91/100
Eigenaren: Jean Pierre & Philippe Rivière
Consultant: Stéphane Derenoncourt
Locatie: Gelegen in de gemeente Saint Emilion
Oppervlakte: 4 Ha
Bodem: klei-kalksteen