De Pinot Noir, emblematische druif van de grote rode wijnen uit Bourgondië.
CLIMAAT
Gelegen in de gemeente Dracy-le-Fort, is het klimaat "Clos Jus", geclassificeerd als Premier Cru, een perceel van 6 hectare en 55 are omringd door muurtjes. Onze wijngaarden putten uit een rode klei-kalkgrond, met zeer kalkrijke en steenvormige ondergronden, de intensiteit en diepte die onze Givry 1er Cru "Clos Jus" kenmerken.
Vinificatie en rijping
Oogst van de druiven op perfecte rijpheid. Selectieve sortering van de beste trossen door middel van een fotometrische analyse bij ontvangst van de oogst. Fermentatie gedurende 15 dagen. Pneumatische persing om de kwaliteit van de sappen te behouden. Malolactische fermentatie in vaten. Rijping in vaten (nieuwe vaten en vaten van 5 jaar oud) gedurende 12 maanden. Botteling op het optimale moment en rust van de wijn voor de commercialisatie.
PROEFNOTITIES
Deze wijn met een kersenrode kleur onthult een complexe neus.
Serveertemperatuur: 16 - 18°C
ORIGINE
Rode wijn uit Saint-Émilion
De Puisseguin Saint-Émilion appellatie ligt ten noordoosten van het beroemde dorp Saint-Émilion. Deze historische wijngaard strekt zich uit over een heuvelachtig gebied, waar de wijnstokken profiteren van voldoende zonlicht en koele nachten, wat zorgt voor een perfecte rijpheid van de druiven. Geselecteerd door onze oenoloog, P de Puisseguin put uit een klei-kalksteen terroir om een volle en vlezige wijn aan te bieden, die de prestige van Bordeaux-wijnen vertegenwoordigt.
WIJNMAKING
Traditionele vinificatie in roestvrijstalen tanks.
DRUIVEN
Merlot
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
PROEVEN
Helder donker granaatkleur.
Fruitige neus met aroma's van zwarte bessen, bramen en morellen.
Ronde, gebalanceerde en persistente smaak met rijpe en warme tannines.
Eten & Wijn Combinaties
Te genieten bij een biefstuk, geroosterd varkensvlees met pruimen of oude kaas.
Serveer bij 18°C.
PRIJZEN
2012: Bronzen Medaille op IWC 2013.
De Captain Pur muggenwerende spray biedt optimale en langdurige bescherming tegen muggen. Ontworpen om zowel overdag als 's nachts te worden gebruikt, beschermt het je en houdt het muggen zowel binnen als buiten op afstand.
Traditionele Beaujolais-methode: Semicarbonische maceratie.
De wijn rust in roestvrijstalen tanks om de
knapperigheid van het typische Beaujolais-fruit te behouden.
PROEFNOTITIES
Intense en diepe robijnrode kleur met glanzende reflecties.
Expressief, de neus biedt kruidige, geroosterde en vanilleachtige aroma's
samen met fruitige toetsen van braam en zure kers.
De aanzet in de mond is vol harmonie, rond en
verleidelijk. Het palet onthult geroosterde en
vanilleachtige smaken, vermengd met kleine zwarte vruchten.
GERECHTEN EN WIJN
Serveer rond 15°C bij een geroosterde konijn, een gegrilde entrecôte of
bloedworst met gebakken appels. Het zal ook perfect passen bij
kaas zoals Délice de Bourgogne of een Tomme de Montagne.
Regio: Beaujolais
Druivensoort: Gamay Noir
Wijngaard: granietachtige bodems - continentaal klimaat
ORIGINE
In bezit van de beroemde familie Meffre, ligt Château Lalande in Saint-Julien de Beychevelle langs de prestigieuze Route des Grands Vins. Het landgoed beslaat nu 15,5 hectare.
Rode Wijn, Saint-Julien Appellation – Château Lalande 2018
VINIFICATIE
Beperkte opbrengsten
Handgeplukt op optimale rijpheid
Koude voor-fermentatie maceratie gedurende 48 uur
Vinificatie per perceel
Lange vatrijping van 3 weken
Malolactische fermentatie in vaten
Verouderd in Franse eiken vaten gedurende 12 maanden
Druivensoorten
50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
BESCHRIJVING
Met een heldere granaatkleurige robe onthult de Château Lalande rode wijn een heerlijke bouquet van rode vruchten en cacao in de neus, met tonen van geroosterd hout. De smaak opent met een soepele en ronde aanval, die evolueert naar fruitige noten met delicaat verzachte tannines. Een grand wijn uit Saint-Julien.
ORIGINE
Vin Clairet Bordeaux
Le Château Cazeau beschikt over een prachtige Girondine chartreuse waarvan de oorsprong teruggaat tot de 16e eeuw. Het is ideaal gelegen in Gornac, aan een van de oudste wegen van de Entre-Deux-Mers, op slechts enkele kilometers ten oosten van Sauveterre de Guyenne. Zijn wijngaard van meer dan 300 hectare, waarvan 6 zijn gewijd aan de productie van deze rosé, profiteert van een uitzonderlijke ligging op klei-kalkachtige heuvels die tot 110 meter hoogte reiken en voornamelijk op het zuiden zijn gericht. Rondom het kasteel zijn de wijngaarden zorgvuldig verdeeld tussen rode en witte druivensoorten, afhankelijk van de terroirs. Met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar worden ze met zorg, op traditionele wijze en met respect voor hun omgeving, verbouwd. De ruime kelder is uitgerust met alle moderne faciliteiten (temperatuurcontrole, pneumatische persen, micro-oxygenatie) die nodig zijn voor het maken van grote wijnen.
ORIGINE
Rode Wijn Bordeaux
Château Grandefont, met een wijngaard die zich over 45 hectare uitstrekt, ligt aan de linkeroever van de Dordogne in Saint-Avit-Saint-Nazaire.
Oorspronkelijk beplant met fruitbomen, werd het landgoed in de jaren '60 geleidelijk omgevormd tot een wijngaard. De wijngaard, gelegen op de voormalige rivierbedding, heeft een bijzonder grindachtige bodem en profiteert van een microklimaat door de nabijheid van de rivier. Het eigendom, waarvan de naam
{"ORIGIN":"ORIGINE\n\nRode Wijn, Saint-Julien Appellation\n\nIn bezit van de gerenommeerde familie Meffre, bevindt Château Lalande rode wijn zich in Saint-Julien de Beychevelle langs de beroemde Route des Grands Vins. Tot de overname in 1964 maakte de wijngaard deel uit van Château Lagrange, een Grand Cru Classé in 1855. Het landgoed beslaat 15,5 hectare.\n\nVINIFICATIE\n\n Beperkte opbrengsten\n Handgeplukt op optimale rijpheid\n Koude voor-fermentatie maceratie gedurende 48 uur\n Vinificatie per perceel\n Lange vatrijping van 3 weken\n Malolactische fermentatie in vaten\n Verouderd in Franse eiken vaten gedurende 12 maanden\n\nDruivensoorten\n\n 50% Cabernet Sauvignon\n 50% Merlot\n\nPROEFNOTITIES\n\nMet een prachtige, heldere granaatkleurige robe onthult Château Lalande rode wijn een heerlijke bouquet van rode vruchten en cacao in de neus, met tonen van geroosterd hout. De mond biedt een soepele en ronde aanzet, die evolueert naar fruitige noten met delicaat verzachte tannines."}
Paarse robe.
Intense noten van zure kersen en zwarte bessen.
Zacht en vlezig, de mond is zijdezacht met hints van specerijen en drop. De tannines zijn fijn, de afdronk is aanhoudend.