De pure Arabica-koffies uit Guatemala behoren tot de beste ter wereld. Afkomstig van biologische plantages, onthult deze pure Arabica delicate fruitige tonen tijdens het branden.
Regio: Temanggung, dit geeft de geografische oorsprong van de koffie aan.
Type: Robusta, dit geeft de variëteit van de koffie aan.
Proces: Natuurlijk, dit geeft de verwerkingsmethode aan die is gebruikt om de koffiebonen na de oogst te behandelen.
Vochtigheidsniveau: 11%-12%, dit geeft de hoeveelheid water aan die na de verwerking in de koffiebonen achterblijft. In dit geval is de koffie natuurlijk in de zon gedroogd.
Schermgrootte: 16-18, dit verwijst naar de grootte van de koffiebonen die zijn gesorteerd op basis van hun diameter.
Kwaliteit 1 (standaard 0-11): dit geeft het kwaliteitsniveau van de koffie aan, waarbij kwaliteit 1 het hoogste mogelijke kwaliteitsniveau is. Het getal tussen haakjes geeft het maximale aantal defecten aan dat per pond koffie is toegestaan.
Hoge productie en hoge kwaliteit zijn de kenmerken van deze tolerante druivensoort, die goed is aangepast aan de terroir van ons domein. De opmerkelijke kracht van deze plant met zijn superieure karakter is voelbaar in de drank, die de excellentie van deze speciale graan weerspiegelt die op onze boerderij wordt verbouwd.
Don Manuel is een Specialiteit koffie die wordt verbouwd tussen de bergpaden die deze majestueuze centrale Cordillera van Colombia doorkruisen, tussen reusachtige bamboes en fruitbomen,
met een romige body, aroma's van kers, vanille en suikerriet, en zoete smaken van karamel, meloen, palmpit en een exquise gemiddelde zuurheid.
Branding: Medium. De branding is enkele momenten verlengd na de eerste crack van de koffieboon en verder dan de monnikskleurige branding om een kopje te verkrijgen met iets meer body ten koste van de zuurheid die wordt aangetroffen in de lichtere branding.
SCA Score: 85,75 – Oogst 2023/24 – Hoogte: 1700m – Soort: 100% Arabica uit Colombia – Variëteit: Castillo – Oorsprong: Santa Rosa de Cabal, Risaralda.
Deze Guarani is een koffie met een verfijnd profiel, natuurlijk gefermenteerd (zonder water) en biedt noten van noten en een heerlijke chocoladesmaak die uw koffiemomenten zullen verrijken.
Deze terroir-koffie komt uit de regio Mogiana, de meest beroemde van de staat São Paulo, een ideale zone voor de teelt van koffie in agroforestry met glooiende terreinen die meer dan 1100 meter boven zeeniveau uitsteken.
Beschikbaar in formaten van 250gr of 1kg.
Bonen of gemalen.
( Coffea Robusta & Arabica seed extract )
Onze assortiment van koffie-extracten is rijk en gevarieerd. Het biedt een scala aan verschillende koffiesmaken, afkomstig van geselecteerde oorsprongen en mengsels (Arabica of Robusta), met diverse brandingsgraden, om de creatie van authentieke koffiesmaken mogelijk te maken:
- Extractie met vluchtige oplosmiddelen: concrete en absolute koffie-extracten.
- Extractie met ethylalcohol: oléoresines en koffie-extracten van verschillende concentraties.
- Zachte extractie met ethylalcohol: koffie-infusies.
- Alcoholische distillatie: koffie-alcoholaten.
Blikje van 250 ml.
En wat zit erin?
Magere melk 75% (herkomst: EU), koffie 19% (water, koffie-extract, cafeïnevrij koffie-extract), suiker, verdikkingsmiddelen: cellulose, cellulosegom, carrageen, stabilisator: kaliumcitraten, karamel siroop, aroma, zout.
Allergenen onder de loep
Melk.
Goed bewaren is niet moeilijk
Voor opening, op kamertemperatuur bewaren. Na opening, onmiddellijk consumeren. Nog beter als het goed koud is.
Blikje te recyclen
Wij bieden u hier een hoogwaardige koffie van de Finca Don Manuel. Bij de oogst worden de volledig rijpe Supremo-koffiebonen geplukt. De kersen worden geselecteerd tijdens een onderdompelingsproces in een vat met water, waarbij de kersen die op het oppervlak blijven drijven worden verwijderd om een koffie van de hoogste kwaliteit te garanderen. De kersen worden ontpulpd en de bonen met hun mucilage worden gedroogd tot het vereiste vochtgehalte is bereikt, wat hen deze gouden kleur geeft.
Exclusief verkocht in bonen, zodat u kunt genieten van de aroma's en geuren van een koffie die de suikers in deze mucilage heeft opgenomen.
Score 85 – SCA
Geuren en Aroma's: fruitig, vanille, hazelnoot.
Smaaktonen: Malta, Meloen, Vanille.