Pekingkool was in Europa tot het midden van de 20e eeuw alleen populair in de Aziatische wijken. Maar in de afgelopen decennia is het op het hoogtepunt van culinaire populariteit gekomen, ook in Rusland. De voedingswaarde en uitstekende smaak blijven behouden in het gedroogde product. Van gedroogde Beijing-kool wordt een heerlijke Koreaanse soep van siriag-kook bereid, evenals nationale gerechten zoals Namul, Ttige en Bale. Medeplichtigen van gedroogde Chinese kool, die helpen om haar volledige smaakpotentieel te bereiken, zijn knoflook en uien.
Gebruik voor
Soepen, sauzen, marinades, vleesgerechten, gevogelte en wildgerechten.
Smaak
Pikant, zoetachtig
Voedingswaarde per 100 gr.
Eiwitten (g / 100g)… 26
Vetten (g / 100g)… 3,5
Koolhydraten (g / 100g)… 34
Energiewaarde (kcal / 100g)… 270
In de 16e eeuw ontdekten Portugese veroveraars Ceylon-kaneel in Sri Lanka en brachten dit specerij in de 16e en 17e eeuw naar Europa. Ceylon-kaneel wordt gewonnen uit wildgroeiende bomen die een hoogte van 10 m kunnen bereiken en in de bossen van Ceylon en Zuid-India groeien. Dit specerij wordt gemaakt van de fijnste binnenbast, die van drie jaar oude scheuten is gesneden.
Echte Ceylon-kaneel is een sterk geurend en smaakvol specerij. Iedereen die het ooit heeft geproefd, weet goed welke verschillende smaakkwaliteiten dit specerij kan hebben.
Koolhydraten (g / 100 g): 4,0
Vetten (g / 100 g): 3,0
Eiwitten (g / 100 g): 28
Energie (kcal): 160
Minimaal: 18 maanden houdbaar
Nettogewicht (g): 30
De geschiedenis van bieten beslaat meer dan 2000 jaar. Deze wortelgewas is de meest voorkomende onder de groentegewassen. In gedroogde vorm kan het lange tijd worden bewaard. Het gebruik is vergelijkbaar met het gebruik van verse wortelgewassen. Zoals elk gedroogd product, herstelt het snel zijn eigenschappen wanneer het in contact komt met vloeistof.
Gebruik voor
Soepen, sauzen, vlees, marinades, gevogelte gerechten, rijst- en groentegerechten.
Smaak
zoet
Voedingswaarde per 100 gr.
Eiwitten (g / 100g)… 9,0
Vetten (g / 100g)… 0,5
Koolhydraten (g / 100g)… 54
Energiewaarde (kcal / 100g)… 260
In de keuken worden kokosvlokken voornamelijk gebruikt in de zoetwarenindustrie. Ze worden toegevoegd aan verschillende taarten, zoete broodjes en gebak, zowel als een delicate geurige vulling als een heerlijke decoratie voor het eindproduct. Kokosvlokken worden ook gebruikt in de coating van chocolade lekkernijen, voedingsrepen, ijsglazuur, crackers, knapperige koekjes, muesli, snoep en vele andere desserts.
Gebruik voor
Desserts, gebak, koekjes, alle bakkerijproducten, sauzen, vlees- en visgerechten.
Smaak
Delicaat, zoet met een kokosgeur
Voedingswaarde per 100 gr.
Eiwitten (g / 100g)… 5,0
Vetten (g / 100g)… 50
Koolhydraten (g / 100g)… 12
Energiewaarde (kcal / 100g)…520
Guarana bevat hoge niveaus van cafeïne. Het stimuleert tot 5 keer sterker dan koffie, en tegelijkertijd belast het het hart niet, vanwege de langzame vertering.
Netto gewicht: 28 gr.
Bruto gewicht: 420 gr.
Houdbaarheid: 12 maanden
Opslagomstandigheden: Bewaren bij een temperatuur van 18 ± 3 °C en een relatieve luchtvochtigheid van niet meer dan 75%. Na opening, opslaan.
Voedingswaarde per 100 gr.: Eiwitten - 13 g, vetten - 3,5 g, koolhydraten - 59 g (waaronder vezels - 16 g)
Energiewaarde per 100 g product (kcal / kJ): 290 kcal (1210 kJ)
Ingrediënten: Guarana poeder.
Biologisch: Nee
Rauw: Ja
Glutenvrij: Ja