Afkomst en geschiedenis
De ui is een bolvormige plant en is verwant aan de wortel en de prei. Deze bolvormige planten slaan voedsel op in een bol die de winter overleeft, waardoor ze de eerste planten zijn die in het voorjaar uit de grond komen. De uienplant groeit uit zaad, en de bol wordt in het eerste jaar gevormd.
Volgens geschriften uit ongeveer 3000 voor Christus werd de ui voor het eerst verbouwd in delen van Azië. Uiteindelijk vond de ui ook zijn weg naar Egypte, waar deze gesneden uien vandaan komen. De piramidebouwers kregen uien als rantsoen; het diende als voedsel en medicijn tijdens de reis naar het hiernamaals.
Smaak en Gebruik
De ui wordt wereldwijd in de keuken gebruikt als groente en komt in vele vormen en kleuren. Uien hebben een sterke smaak en geur, die minder sterk worden bij verhitting. Deze biologische uien worden gedroogd en tot poeder gemalen. Uienpoeder wordt gemaakt van de witte ui en kan in veel gerechten dienen als vervanging voor verse uien, zoals…
We zijn keer op keer gevraagd om een puur rundvleesleverpoeder, vraag niet verder. We hebben opnieuw een premium kwaliteit product gevonden. Dit 100% pure rundvleesleverpoeder is een geweldige aanvulling op elke lokaas, perfect voor vrijwel elke lokaasapplicatie. Dit zeer aantrekkelijke/oplosbare leverpoeder heeft een indrukwekkend eiwitniveau van 67% en uitstekende palatabiliteit en voedingswaarden, waardoor het al zo lang in de vislokaas-/voerindustrie wordt gebruikt, absoluut een die je niet wilt missen, vooral tijdens de koudere maanden.
Aanbevolen opnamepercentage is tot 100g per kg basismix, afhankelijk van andere oplosbare stoffen die binnen je mix worden gebruikt.
Geweldig multi-range product, nuttig voor voertoepassingen/spod/stick/basis/pelletmixen enz.
Vocht 5%
Eiwit 67%
As 6%
Vet 20%
Djahé: Biologisch gemberpoeder van VehGro, gewoon 100% natuurlijk en zonder toevoegingen. Gember, ook wel Zingiber officinale genoemd, is een echte specerij. Gember bevat ook allerlei vitamines en mineralen, evenals eiwitten, koolhydraten en vezels. Gemberpoeder is een gemberwortel die gekookt, gedroogd en vervolgens tot poeder gemalen is. De smaak van gemberpoeder is sterker en pittiger dan die van verse gember en smaakt goed in Aziatische en Noord-Afrikaanse gerechten, taarten en gebak. Bewaar op een koele, droge en donkere plaats. Niet blootstellen aan direct zonlicht.
"Oorsprong en geschiedenis Rietsuiker
Rietsuiker is een uit bestaande voorouders gecultiveerde soort riet. Hij werd voor het eerst gecultiveerd door de Austronesiërs in maritiem Zuidoost-Azië, zo'n 5000 jaar voor Christus. Dankzij een prehistorische migratie over zee breiden de Austronesiërs hun gebieden tot 1500 vC uit van Madagaskar tot Hawaï. En tijdens die migraties kwam de rietsuiker mee. Van rietsuiker werd voor het eerst suiker gemaakt in Noord-India. Door moslims en arabische handelaren werd de Rietsuiker vanaf de 8e eeuw verder verspreid over de wereld. In de middeleeuwen was rietsuiker in Europa een statussymbool van macht en werd het tot de zeldzame en dure specerijen gerekend.
Hoe wordt Rietsuiker (poeder) gemaakt?
Rietsuiker kan in verschillende vormen voorkomen. Afhankelijk van de hoeveelheid Melasse die uit het oerproduct wordt gefilterd, wordt de kleur van rietsuiker steeds lichter. Melasse is een product dat wordt verwerkt in onder andere r…"