Rode klei is een natuurlijke olie, rijk aan sporenelementen en mineralen, wat het ideaal maakt voor een intensieve reiniging van je huid. Het is samengesteld uit magnesium, kalium en ijzer, en het remineraliseert, herstelt en reinigt de huid voor een perfecte teint. Door zijn absorptievermogen kan het alle onzuiverheden verwijderen en de poriën reinigen. Geschikt voor alle huidtypes, herstelt het de balans en vitaliteit. Najel raadt deze poeder aan die, wanneer gemengd met water, een natuurlijk effectief masker oplevert.
Summenformel: LiCoO2
CAS: 12190-79-3
Moleculair gewicht: 97,87
Eigenschappen: Donkerblauw poeder, onoplosbaar in water.
Gebruik: Wordt gebruikt als grondstof voor lithium secundaire batterijen. Lithiumkobaltoxide is een beter kathodemateriaal in lithium-ionbatterijen. Het biedt de voordelen van een hoge bedrijfsspanning, een stabiele ontlading, een hoge specifieke energie en een goede cycli-prestatie, maar is duur (kobalt wordt gebruikt), heeft een slechte veiligheid, een gemiddelde cycli-levensduur en een slechte materiaalsstabiliteit. Het wordt voornamelijk gebruikt als kathodemateriaal bij de productie van lithium-ionbatterijen voor mobiele telefoons, notebooks en andere draagbare elektronische apparaten. Momenteel heeft de spanning van lithiumkobaltoxide 4,35–4,45 V bereikt.
Afkomst en geschiedenis
De ui is een bolvormige plant en is verwant aan de wortel en de prei. Deze bolvormige planten slaan voedsel op in een bol die de winter overleeft, waardoor ze de eerste planten zijn die in het voorjaar uit de grond komen. De uienplant groeit uit zaad, en de bol wordt in het eerste jaar gevormd.
Volgens geschriften uit ongeveer 3000 voor Christus werd de ui voor het eerst verbouwd in delen van Azië. Uiteindelijk vond de ui ook zijn weg naar Egypte, waar deze gesneden uien vandaan komen. De piramidebouwers kregen uien als rantsoen; het diende als voedsel en medicijn tijdens de reis naar het hiernamaals.
Smaak en Gebruik
De ui wordt wereldwijd in de keuken gebruikt als groente en komt in vele vormen en kleuren. Uien hebben een sterke smaak en geur, die minder sterk worden bij verhitting. Deze biologische uien worden gedroogd en tot poeder gemalen. Uienpoeder wordt gemaakt van de witte ui en kan in veel gerechten dienen als vervanging voor verse uien, zoals…