De donkere BIO lijnzaadjes zijn rijk aan voedingsstoffen en daarom staan ze bekend als de zaden van de gezondheid. In de keuken kunnen lijnzaadjes op verschillende manieren worden gebruikt. Aangezien het smaakloze zaden zijn, zijn ze ideaal om aan andere gerechten toe te voegen, zoals om salades te verrijken of als basis ingrediënt voor vegetarische burgers of kroketten. Ze zijn ook uitstekend om toe te voegen aan zoete of hartige deegwaren, of om muesli of witte yoghurt een extra smaak te geven. Veel mensen weten niet dat lijnzaadjes eieren kunnen vervangen; het enige wat je hoeft te doen is een eetlepel gemalen lijnzaad te mengen met drie eetlepels water. Het verkregen mengsel kan een ei vervangen in koekjes of taarten. Lijnzaadjes kunnen in de keuken zowel heel als gemalen worden gebruikt om de opname van de voedingsstoffen te vergemakkelijken. Gemalen of fijngemalen zullen ze gemakkelijker door ons lichaam worden opgenomen. Ze zijn ook van nature glutenvrij.