Laurent-Perrier
Cuvée Rosé
Fles (0,75L) | Doos
De Cuvée Rosé Laurent-Perrier in doos combineert wijnachtige smaken en grote frisheid, een zeldzame combinatie in een champagne. Het heeft zich wereldwijd gevestigd als een referentie voor rosé champagnes.
DOOS VAN 64 FLESSEN
1 FLES = EURO 45,00
MINIMALE BESTELLING 10 DOZEN
ORIGINE
Vin effervescent crémant rosé Bordeaux
Les Villas d’Hiver d’Arcachon évoquent le glorieux passé de ce haut-lieu de villégiature girondine. Construites dans les années 1860, ces maisons hautes et massives, aux inspirations multiples, vont façonner la ville. Souvent plongées dans un écrin de verdure entre pins et dunes, ces demeures pittoresques se voulaient à la fois traditionnelles mais aussi résolument novatrices. Cet esprit se retrouve aujourd’hui dans ce vin.
VINIFICATION
Récolte manuelle à maturité optimale
Vinification d’après les méthodes spécifiques à l’appellation :
Pressage, première fermentation, prise de mousse et seconde fermentation en bouteille
Élevage sur lattes pendant 12 mois minimum
CÉPAGES
Merlot
Cabernet Franc
DÉGUSTATION
Villa Bordeaux Rosé présente une robe rose brillante aux doux reflets légèrement rubis. Le nez offre d’élégantes notes de cassis et fruits confiturés.
Bleek strogeel van kleur, heeft deze wijn een fijne en aanhoudende perlage. Hij presenteert fruitige-bloemige aroma's met delicate typische geuren van groene appel, peer, witte vruchten in het algemeen, amandel en acaciabloemen.
Druivensoort: Glera
Gebied: Venetië
Ons gebied heeft een uitzonderlijke geografische ligging, maar het heeft nog veel meer troeven: een klimaat dat gunstig is voor de wijnbouw, een rijke geologie, beroemde druivensoorten, opmerkelijke Climats... die het mogelijk maken om wereldberoemde appellaties te creëren. En natuurlijk het vakmanschap van onze wijnmakers, dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Uiteraard zijn alle wijnen van La Burgondie het resultaat van het werk van onze coöperatieve wijnmakers...
De Reuza Extra Virgin is ontstaan uit de vereniging van twee zeer gewaardeerde Italiaanse cultivars, met vrij verschillende effecten: de Biancolilla-olijf en de Taggiasca-olijf.
Extra vierge olijfolie
· 100% Italiaanse olie – koud geëxtraheerd
· Verkregen uit Biancolilla-olijf en Taggiasca-olijf
· Zoet en aromatisch, een uitstekende dressing voor salades en rauwkost,
Reuza is een hoogwaardig product: het combineert de aromatische tonen van de Biancolilla-olijf met de zoetheid van de Taggiasca-olijf.
Het resultaat is verrassend en zeer aangenaam.
De naam “Reuza”, Roos in het Ligurische dialect, verwijst naar een geurige olie, net als een bloem.
De olijven worden met de hand geoogst in de maanden november en december. De olie-extractie gebeurt met de grootste zorg, strikt koud.
code:REU .75
Perensider onderscheidt zich door zijn heldere en heldere kleur. De smaken zijn in balans tussen de zuurheid, een lichte bitterheid en de zoetheid die wordt geleverd door de niet-gefermenteerde suikers. De sprankeling, gekenmerkt door de fijnheid van de bubbels, geeft het een elegante en verfijnde toets.
Bruto gewicht: 1340g
Gewicht van de doos van 6: 8,5kg
De Champagne Claude PERRARD Brut Rosé is ontstaan uit een assemblage van Pinot Noir en Coteaux Champenois.
Deze cuvées zijn geselecteerd en samengevoegd om een interessante balans te creëren. U zult niet ongevoelig zijn voor zijn elegantie en frisheid. U kunt genieten van zijn mooie zalmroze kleur.
De champagne Claude PERRARD Brut Rosé onthult zijn aroma's van amandel, klaproos snoepjes, met tonen van rode vruchten. De soepele en genereuze mond biedt rondheid zonder te veel wijnheid, terwijl het een zekere frisheid in de afdronk behoudt. Onze cuvée zal perfect passen bij witvlees en uw barbecues. Ook zal het harmonieus een zalm met amandelen of een tong met armoricaanse saus aanvullen. Geitenkaas zal ook een trouwe metgezel zijn.
Ten slotte zal de CHAMPAGNE Claude PERRARD Brut Rosé uw nagerechten op basis van rode vruchten verheffen.
70cl40% vol.
«EEN SUBTIELE HARMONIE VAN SANDALENHOUT, DROGE ABRIKOZEN EN PADDENSTOELEN. DEZE FIJNE, VERLEIDELIJKE CHAMPAGNE BLIJFT LANG IN DE MOND MET EEN PRACHTIGE AFDRUK.»
PATRICE PINET, MAÎTRE DE CHAI
ASSEMBLAGE
Dit is de cognac waaraan alle andere in de categorie worden beoordeeld. Gecreëerd in 1910, ter viering van onze relaties met de eerste keizer van Frankrijk, is Napoléon een assemblage van Grande en Petite Champagne die tot 20 jaar oud zijn, en biedt aroma's van sandelhout, droge abrikozen en paddenstoel.
NOTEN VAN PROEVERIJ
Gebalanceerde aroma's voor een perfecte harmonie
Een cognac rijk aan aroma's is een cognac die veel verfijning ontwikkelt. De terroir, de wijngaarden, de vaten en de jaren van rijping zijn allemaal elementen die de specificiteit van elk van deze aroma's definiëren, en daarom besteden we bij elke stap van de productie van onze cognacs de nodige zorg aan hun verheffing. De kwaliteit van Courvoisier cognacs is wereldwijd erkend en regelmatig beloond tijdens verschillende internationale spiritscompetities (IWSR, San Francisco Spirits Competition…).
Sandelhout
Dit rijke en zachte aroma komt voort uit het contact tussen het hout en de cognac. Met de jaren wordt het zeer duidelijke aroma van eikenhout veel complexer en delicater.
Droge abrikoos
De distillatie op de droesem voegt nog meer diepte, complexiteit en sublieme noten toe die doen denken aan het zoete aroma van droge abrikozen.
Paddenstoel
Dit aroma komt voort uit de perfecte vochtigheidsomstandigheden in onze kelders waar al onze superieure kwaliteiten rijpen.
HOE HET TE PROEVEN
Droog: Met zo'n harmonieuze overvloed aan aroma's verdient Courvoisier Napoléon het om droog geproefd te worden, zijn complexe finale blijft krachtig in de mond hangen.
Het is gebruikelijk om te denken dat cognac in een ballonglas moet worden gedronken, maar om de rijkdom van zijn aroma's te waarderen, raden we een tulpglas aan. De vorm laat de aroma's volledig ontwikkelen en laat de alcohol op de achtergrond. Probeer het met deze twee soorten glazen, het verschil zal duidelijk zijn.
Combinatie met gerechten: De aroma's en geuren van Courvoisier Napoléon passen perfect bij sterke kazen zoals Parmezaan of lichtere zoals Beaufort of Gruyère.
BELONINGEN
DOUBLE GOUDE MEDAILLE
San Francisco International Wine Competition
2007
ZILVEREN MEDAILLE
International Wine and Spirit Competition
2006
Kleur: Strogeel met een lichte groenachtige reflectie
Neus: Delicate aroma's, fruitige en bloemige noten die doen denken aan rijp exotisch fruit.
Smaak: Elegant, met de juiste zachtheid die de lichte zuurheid in balans begeleidt.
Opslag en serveren: Flessen moeten worden opgeslagen in een koele, droge omgeving, weg van licht en warmtebronnen. Serveer bij een temperatuur tussen 6-8°C. Een vrij groot tulpvormig glas wordt aanbevolen.
Combinaties: Uitstekend na een maaltijd en een perfecte aanvulling voor droge gebakjes, fruittaarten en andere traditionele Italiaanse desserts.
Zachtere Perlwein, unieke frisheid - aromatische geur van de druiven, gecombineerd met de zachte sprankeling van de parels
Nuchter, droog, licht, elegant
Geschiedenis: Gevestigd aan de linkeroever van de Dordogne, hebben de Dubois de rivier overgestoken en verbouwen zij al drie generaties lang wijn in de Libournais. Ze exploiteren vier châteaux: Bozelle, Monbrun (AOC Pomerol), Clos du Roy (Lalande de Pomerol) en Bel Air La Gravière (Saint Emilion Grand Cru).
Druivenras: 85% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon
Vinificatie: Afkomstig van de beste percelen van het Château, krijgt deze cuvée alle zorg van de eigenaar: groene oogst, respect voor de natuur (zonder onkruidbestrijding), verantwoorde teelt, handmatige oogst, optische selectie, rijping in vaten.
Rijping: 10 maanden in vaten
Proefnotitie: Robijnrode kleur met paarse schittering, diep purper met een levendige intensiteit; krachtige neus, tonen van rijpe zwarte vruchten gecombineerd met duidelijke maar beheersbare houtaroma's, wat een garantie biedt voor toekomstige complexiteit; Vol en rijk, onthult het een rijpe en elegante structuur, met een dichte basis van stevige en levendige tannines.
Chateau de Rolland, gelegen net buiten het dorp Sauternes, gedijt op een uitzonderlijk terroir naast de Cirons-rivier (perfect microklimaat voor Botrytis). De oorsprong van het landgoed dateert uit 1492, toen de "de Rolland-familie" het domein verwierf. Trouwe aan zijn verleden, heeft de heer Jean Guignard zijn kennis overgedragen aan zijn drie kinderen: François, Lucie en Monique, die nu het kasteel beheren. De familie Guignard, met wie Barrière al zo'n 30 jaar samenwerkt, produceert regelmatig een uitzonderlijke en zeer betrouwbare "gouden" wijn!
- Kleur: een heldere, intense aardbeirode wijn met paarse tinten.
- Aroma's: schone, fruitige neus met tonen van rijpe rode bessen, vooral aardbeien.
- Mond: rond en smaakvol in de mond. Groot en fruitig met een lichtzure afdronk.
Taittinger ligt op de ruïnes van de beroemde abdij die de Benedictijner monniken in de 13e eeuw ter ere van de heilige martelaar Saint-Nicaise hebben opgericht. De abdij werd lange tijd beschouwd als een van de mooiste gotische kerken van Frankrijk, eigendom van de "Comtes de Champagne". Tegenwoordig zijn er alleen nog de kelders over, die een netwerk van gangen, crypte en gotische gewelven vormen, gebouwd in het hart van voormalige gipsgroeven uit de Gallisch-Romeinse tijd. Deze groeven dienden vroeger als schuilplaats voor de eerste christenen en, veel later, herbergden ze de Champagne die door de monniken werd geproduceerd en zijn nu trots UNESCO-werelderfgoed.
VERPAKKING VAN 6 FLESSEN
1 st = euro 38,00
1 PALET 48 VERPAKKINGEN = 288 FLESSEN
MINIMALE BESTELLING 8 PALETTEN
Geboren in 1976 onder de naam Franciacorta Pinot, vertegenwoordigt het onze eerste stap in de wereld van de Franciacorta. In 1991, met de naam Franciacorta Brut N.V., krijgt het een steeds herkenbaarder en trouwere stijl aan het terroir. In 2005, na meer dan 30 jaar onderzoek en toewijding, wordt het Cuvée Prestige en krijgt het een goed gedefinieerde identiteit. Na een constante vermindering van de dosage bij de dégorgement om de kenmerken van de afkomstige druiven te benadrukken, wordt het met de oogst van 2017 verrijkt met de toevoeging Edizione, om de verschillende nuances van elke interpretatie in het geheugen te verankeren.
Onze Icone. De beste expressie van de verschillende terroirs van de Franciacorta in de stijl van Ca' del Bosco.
VERPAKKING VAN 6
1 STUK = EURO 17,50
1 PALLET 72 VERPAKKINGEN VAN 6
MINIMALE BESTELLING 20 PALLETS
Bleke, lumineuze kleur met groene reflecties.
Noten van rijpe witvlezige vruchten (perzik, peer) en bloemen van de weide.
Vers en mineraal, biedt het perfect gebalanceerde palet een finale die geheel in finesse is.
Lichte, bleke robe met groene reflecties.
Noten van gekonfijte vruchten en honingachtige nuances.
Tonic, gedreven door citrus, is het palet elegant, met een zijdezachte afdronk.
Glanzende robe, bleek goud.
Aroma's van koekjes, rijpe steenvruchten met tonen van witte bloemen en zoete amandelen.
Puur, diep, de mond is mineraal met een opmerkelijke lengte.
Kristallijne robe.
Aroma's van citrus, witvlezige vruchten (peer) en steenvruchten (wijnperzik), witte bloemen (meidoorn).
Bloemig en fruitig, de mond is rond en sappig met een levendige afdronk.
Riviera Ligure DOP Extra Vergine Olijfolie
– Riviera dei Fiori
Italiaanse olie, 100% Taggiasca-olijf – Koud geëxtraheerd
Lucinasco, gelegen op de top van een heuvel op ongeveer 500 m boven zeeniveau, is een van de mooiste steden in de Oneglia-vallei. De olijfgaarden, die zich onder de stad uitstrekken, bestaan uitsluitend uit Taggiasca-olijfbomen en staan bekend om hun bijzonder gelukkige ligging. Ze produceren olijven met een lagere opbrengst dan andere plaatsen in de vallei, maar de kwaliteit van hun extra vergine olijfolie is uitstekend.
Onze Riviera Ligure DOP-selectie is verkregen uit olijven afkomstig van de olijfgaarden in Lucinasco, perfect geperst in onze olijfmolen.
Koud geproduceerd en verpakt moet (ongefilterd) na eenvoudige natuurlijke decantatie.
De fles is omwikkeld met een vel goudpapier, wat zorgt voor de bescherming van het product tegen licht.
code:DOP .50