Productinformatie
Blauwe bessen, ook wel bekend als huckleberries, zijn vooral bekend als smakelijke en blauwgekleurde ingrediënten van taarten en koekjes. In de VS kent iedereen blauwe bessen muffins of blauwe bessen pannenkoeken – terwijl in Europa de bes gegeten wordt met yoghurt of als fruitige jelly. Er is een groot verschil tussen gekweekte en wild groeiende bessen. De gekweekte groeien op struiken tot wel twee meter hoog. Hun natuurlijke blauwe kleurstof is slechts een deel van hun pericarp - hun vruchtvlees is wit. Blauwe bessen smaken zoeter dan zuur en hebben een licht wilde smaak – en als gedroogde bessen zijn ze een hemelse blauwe traktatie.
Oorsprong
In Europa groeien blauwe bessen in het mediterrane gebied, evenals in het noordelijke deel van Europa, voornamelijk in Frankrijk, Nederland en Polen. Tussen april en mei worden de bessen geoogst, ongeveer op hetzelfde moment in Europa als in de VS – terwijl in Zuid-Amerika (Argentinië en Chili), net als in Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland, de blauwe bes in de andere helft van het jaar wordt geoogst en geëxporteerd.
Kwaliteit: voor voedingsmiddelen
Verwerkt plantaardig deel: vrucht
Extractiemiddel: ethanol & water
Draagstof: geen/maltodextrine
Bosbessen zijn niet alleen heerlijk, maar ook rijk aan antioxidanten, met name anthocyanen. Ze worden beschouwd als superfood.
Onze producten worden als bulkgoed verkocht. Voor de meeste van onze producten geldt een minimale afnamehoeveelheid van 25 kg. Monsters kunnen worden verstrekt.
Bovendien is Plants2Market BIO en HACCP gecertificeerd en sinds eind september 2023 DIN EN ISO 9001:2015 voor het eerst gecertificeerd.
De volgende producten bieden wij ook aan:
Acerola
Veldboon
Veld-heeghaar
Afrikaanse zwarte boon
Alant
Alpha-liponzuur
Amla
Artisjok
Ashwagandha
Astaxanthine
Valeriaan
Bamboe
Beta glucaan
BIO berkenblad
BIO Braziliaanse mandelgiste
BIO brandnetel
BIO broccoli
BIO chaga
BIO chlorella
BIO cranberry
BIO gerstgras
BIO ginseng
BIO grapefruit
BIO boerenkool
BIO rozenbottel
BIO bosbes
BIO egelschaam
BIO gember
BIO knoopwier
Oezbeekse rozijnen zijn beroemd om hun kwaliteit en smaak. Zwarte rozijnen zijn gedroogde druiven die zich onderscheiden van andere soorten rozijnen door hun donkere kleur en sterke smaak. Ze hebben een rijkere smaak en aroma dan lichte rozijnen en worden vaak gebruikt in de bereiding van zoete gerechten, gebak en desserts. Rozijnen zijn ook rijk aan antioxidanten en andere voedingsstoffen, waardoor ze een populair ingrediënt zijn in een gezond dieet.
"Geschiedenis
Jeneverbessen (Juniperus Communis) is een conifeer uit de cipresfamilie. Hij komt van nature voor in de Benelux. De latijnse naam Juniperus is een Keltisch woord dat stekelig betekent. En stekelig is de jeneverbes struik. Communis betekent ‘gewoon’.
De jeneverbes speelde een rol in de prehistorie. Het stuifmeel van de bessen is gevonden in bodemlagen, rond het jaar 13.500 – 12.100 voor Christus. De bessen en zaden zijn aangetroffen in beerputten en dit wijst op het gebruik van de bessen als specerij.
Het gebruik
De jeneverbes heeft een kruidige, bitterzoete smaak. Ze zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten. De besvormige kegelvruchten worden gebruikt voor het aromatiseren van verschillende dranken. Naast het gebruik in dranken wordt de jeneverbes ook verwerkt in marinades en in zuurkool. Daarnaast kan jeneverbes toegevoegd worden aan supplementen en aan afslankproducten. Heel zijn ze te gebruiken in bijvoorbeeld yoghurts of als snack."
Oezbeekse pruimen staan bekend om hun kwaliteit en smaak, dankzij het gunstige klimaat en de vruchtbare grond in de regio. Oezbeekse pruimen worden ook vaak gedroogd voor langdurige opslag en als snack of toevoeging aan verschillende gerechten. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en voedingsvezels. Pruimen worden vaak gegeten als een aparte delicatesse, toegevoegd aan pap, stoofschotels, salades en andere gerechten, en worden ook gebruikt om compotes en jam te maken. Ze staan ook bekend om hun vele gezondheidsvoordelen, waaronder het ondersteunen van de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem.