Producten voor blauwe bosbessen (8)

Gedroogd fruit - Blauwe bessen: De echte blauwe smaak.

Gedroogd fruit - Blauwe bessen: De echte blauwe smaak.

Productinformatie Blauwe bessen, ook wel bekend als huckleberries, zijn vooral bekend als smakelijke en blauwgekleurde ingrediënten van taarten en koekjes. In de VS kent iedereen blauwe bessen muffins of blauwe bessen pannenkoeken – terwijl in Europa de bes gegeten wordt met yoghurt of als fruitige jelly. Er is een groot verschil tussen gekweekte en wild groeiende bessen. De gekweekte groeien op struiken tot wel twee meter hoog. Hun natuurlijke blauwe kleurstof is slechts een deel van hun pericarp - hun vruchtvlees is wit. Blauwe bessen smaken zoeter dan zuur en hebben een licht wilde smaak – en als gedroogde bessen zijn ze een hemelse blauwe traktatie. Oorsprong In Europa groeien blauwe bessen in het mediterrane gebied, evenals in het noordelijke deel van Europa, voornamelijk in Frankrijk, Nederland en Polen. Tussen april en mei worden de bessen geoogst, ongeveer op hetzelfde moment in Europa als in de VS – terwijl in Zuid-Amerika (Argentinië en Chili), net als in Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland, de blauwe bes in de andere helft van het jaar wordt geoogst en geëxporteerd.
Braam

Braam

Bramen
BIO Bosbessenpoeder; Bosbessen wateroplosbaar poederextract 25% - Chem2Market GmbH

BIO Bosbessenpoeder; Bosbessen wateroplosbaar poederextract 25% - Chem2Market GmbH

Kwaliteit: voor voedingsmiddelen Verwerkt plantaardig deel: vrucht Extractiemiddel: ethanol & water Draagstof: geen/maltodextrine Bosbessen zijn niet alleen heerlijk, maar ook rijk aan antioxidanten, met name anthocyanen. Ze worden beschouwd als superfood. Onze producten worden als bulkgoed verkocht. Voor de meeste van onze producten geldt een minimale afnamehoeveelheid van 25 kg. Monsters kunnen worden verstrekt. Bovendien is Plants2Market BIO en HACCP gecertificeerd en sinds eind september 2023 DIN EN ISO 9001:2015 voor het eerst gecertificeerd. De volgende producten bieden wij ook aan: Acerola Veldboon Veld-heeghaar Afrikaanse zwarte boon Alant Alpha-liponzuur Amla Artisjok Ashwagandha Astaxanthine Valeriaan Bamboe Beta glucaan BIO berkenblad BIO Braziliaanse mandelgiste BIO brandnetel BIO broccoli BIO chaga BIO chlorella BIO cranberry BIO gerstgras BIO ginseng BIO grapefruit BIO boerenkool BIO rozenbottel BIO bosbes BIO egelschaam BIO gember BIO knoopwier
Zwarte rozijnen

Zwarte rozijnen

Oezbeekse rozijnen zijn beroemd om hun kwaliteit en smaak. Zwarte rozijnen zijn gedroogde druiven die zich onderscheiden van andere soorten rozijnen door hun donkere kleur en sterke smaak. Ze hebben een rijkere smaak en aroma dan lichte rozijnen en worden vaak gebruikt in de bereiding van zoete gerechten, gebak en desserts. Rozijnen zijn ook rijk aan antioxidanten en andere voedingsstoffen, waardoor ze een populair ingrediënt zijn in een gezond dieet.
Gekookt mosselvlees

Gekookt mosselvlees

Gekookt mosselvlees
Bosbes - Sap, puree en gedroogde bosbes

Bosbes - Sap, puree en gedroogde bosbes

Geconcentreerd bosbessensap 65° geklaard S/25 Kg Eenvoudig biologisch bosbessensap S/20 Kg Eenvoudig bosbessensap S/20 Kg Gedehydrateerde bosbessen stukjes 2mm-5mm Aseptische biologische bosbessenpuree S/20 Kg Aseptische bosbessenpuree S/20 Kg
Jeneverbessen Heel kiemarm Biologisch - Jeneverbessen Heel kiemarm Biologisch

Jeneverbessen Heel kiemarm Biologisch - Jeneverbessen Heel kiemarm Biologisch

"Geschiedenis Jeneverbessen (Juniperus Communis) is een conifeer uit de cipresfamilie. Hij komt van nature voor in de Benelux. De latijnse naam Juniperus is een Keltisch woord dat stekelig betekent. En stekelig is de jeneverbes struik. Communis betekent ‘gewoon’. De jeneverbes speelde een rol in de prehistorie. Het stuifmeel van de bessen is gevonden in bodemlagen, rond het jaar 13.500 – 12.100 voor Christus. De bessen en zaden zijn aangetroffen in beerputten en dit wijst op het gebruik van de bessen als specerij. Het gebruik De jeneverbes heeft een kruidige, bitterzoete smaak. Ze zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten. De besvormige kegelvruchten worden gebruikt voor het aromatiseren van verschillende dranken. Naast het gebruik in dranken wordt de jeneverbes ook verwerkt in marinades en in zuurkool. Daarnaast kan jeneverbes toegevoegd worden aan supplementen en aan afslankproducten. Heel zijn ze te gebruiken in bijvoorbeeld yoghurts of als snack."
Gedroogde pruimen

Gedroogde pruimen

Oezbeekse pruimen staan bekend om hun kwaliteit en smaak, dankzij het gunstige klimaat en de vruchtbare grond in de regio. Oezbeekse pruimen worden ook vaak gedroogd voor langdurige opslag en als snack of toevoeging aan verschillende gerechten. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en voedingsvezels. Pruimen worden vaak gegeten als een aparte delicatesse, toegevoegd aan pap, stoofschotels, salades en andere gerechten, en worden ook gebruikt om compotes en jam te maken. Ze staan ook bekend om hun vele gezondheidsvoordelen, waaronder het ondersteunen van de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem.