Producten voor bietensappoeder (5)

Mariadistelzaadpoeder

Mariadistelzaadpoeder

De mariadistel wordt al eeuwenlang gebruikt als een kruidenremedie voor verschillende aandoeningen, voornamelijk problemen met de nieren, de lever en de galblaas. De flavonoïde stof, genaamd silymarine, in de mariadistel beschermt vermoedelijk de lever tegen toxines. Silymarine kan de lever helpen herstellen door nieuwe cellen te laten groeien dankzij de antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen. De mariadistel heeft een aangename hazelnootsmaak. De zaden zijn moeilijk direct te eten, daarom is de meest favoriete consumptiemethode in poedervorm. Typisch gebruik van de gedroogde mariadistelzaadpoeder is in de bereiding van smoothies. Daarnaast kan het product worden toegevoegd aan salades, smoothies, soepen of sappen. Neem een halve theelepel poeder, strooi het over het gerecht en meng goed. Verpakking: 500g, 1 kg en in bulk
Kurkuma Poeder

Kurkuma Poeder

Curcuma is zeer gewaardeerd vanwege de ontstekingsremmende en antioxidante effecten van de belangrijkste actieve ingrediënten, vooral die van curcumine. Er wordt ook gezegd dat het het risico op hersen- en hart- en vaatziekten aanzienlijk vermindert. Kurkumapoeder is perfect om niet alleen Aziatische gerechten en kruidenmengsels te verfijnen, maar ook om voedsel te kleuren, zoals curry's. Het wordt ook vaak gebruikt om smoothies, muesli en verschillende andere dranken op te fleuren. Verpakking: 500g, 1kg en in bulk
Druivenpitmeel

Druivenpitmeel

De meel verkregen uit de maling van druivenpitten is rijk aan vezels. Eeuwenlang is gedacht dat druiven, net als honing, geneeskrachtige eigenschappen hebben. Sommige mensen geloven dat de actieve bestanddelen gemakkelijk in het bloed doordringen en snel door het lichaam worden opgenomen, waardoor de perifere bloedcirculatie verbetert en de verloren activiteit van de haarvaten wordt hersteld. Toepassingen: Druivenpitmeel kan worden gebruikt als toevoeging aan smoothies, yoghurt, verschillende soorten melk, muesli, soepen en desserts. Het kan ook worden gebruikt en toegevoegd aan brood, pizza of gebak. Het geeft een lichte nootachtige smaak aan het voedsel. Het is voldoende om één of twee eetlepels tarwemeel te vervangen. Het wordt vaak aangetroffen in de samenstelling van cosmetische producten zoals crèmes en maskers. Je kunt het gebruiken om zelfgemaakte gezichtsmaskers te maken om de huid te voeden, te kalmeren en te verfrissen. Verpakking: 500g, 1000g en in bulk.
Muskusrozenpoeder

Muskusrozenpoeder

Al eeuwenlang bekend in de naturopathische geneeskunde, is de rozenbottel een rijke bron van vitamines (A, B, C), fruitzuren, oliën, mineralen, vezels en sporenelementen. De rozenbottels bevatten ongeveer 20 keer meer vitamine C dan citroenen, wat ze een uitstekende aanvulling maakt op onze vitaminebehoeften tijdens de koude periode van het jaar. De actieve stof galactolipide is een unieke eigenschap van de rozenbottel. Men zegt dat de ontstekingsremmende eigenschappen de symptomen van gewrichtspijn en artritis verminderen. Verpakking: 500g, 1000g en in bulk
Vlierbloesemthee

Vlierbloesemthee

Voordelen: het aroma van een vlier heeft een ontspannend effect en kalmeert vermoedelijk de zenuwen en symptomen van depressie. antibacterieel. Het wordt vaak gebruikt tegen verkoudheden, bronchitis, een loopneus, koorts, keelpijn en als verzachtend middel voor een hees stemgeluid. In sommige noordelijke landen wordt gezegd dat de zomer begint wanneer de vlier bloeit en eindigt wanneer de vrucht aan het einde van augustus rijp is. Het fascinerende aroma van de bloeiende vlier is typisch voor de zomerperiode van het jaar. Gebruik: Meestal wordt de vlierbloem gebruikt voor thee en infusies. Laat 2-3 theelepels gedroogde kruiden 10-12 minuten trekken in kokend water (250 ml) en zeef vervolgens de kruiden. Verpakking: 125g, 250g en los.