Dadels zijn een zeer gezonde voedingskeuze. Ze zijn een goede bron van voedingsvezels, voedingsstoffen en antioxidanten. Ze bevatten vitamines: uit de B-groep, A, K en vele mineralen. Ze behoren tot de hoogst gewaardeerde bronnen van kalium. De voedingsstoffen in dadels zijn verbonden met vele gezondheidsvoordelen. Polyfenolen, verbindingen die in dadels voorkomen, hebben antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen. Ze beschermen cellen tegen oxidatieve stress, wat helpt bij het voorkomen van vele ziekten en infecties. Dadels leveren kalium, een essentiële elektrolyt voor het cardiovasculaire systeem. Kalium heeft een goed bekende invloed op het verlagen van hoge bloeddruk. Dadels hebben een laag natriumgehalte en leveren vezels. Al deze drie factoren pleiten voor het consumeren van dadels voor een gezond hart. Dadelvruchten zijn ook rijk aan mineralen zoals calcium, koper en magnesium. Daarnaast bevatten ze mangaan en ijzer.
Gierst is gemaakt van gierst. Het helpt de verzuring van het lichaam tegen te gaan, versterkt de immuniteit en is voedzaam en gemakkelijk verteerbaar. Van nature is het glutenvrij. Een groot voordeel is het hoge gehalte aan B-vitamines, hematopoëtisch ijzer en koper. Het is een uitstekende bron van voedingsvezels en kalium, magnesium, calcium en natrium. Het biedt het lichaam gemakkelijk verteerbare eiwitten en complexe koolhydraten, die de basis vormen van een gezond dieet. Gierst heeft een antivirale en versterkende werking, helpt het zuur-base-evenwicht van het lichaam te herstellen. De B-groep en de vitamines van ijzer hebben hematopoëse. Gierst helpt ontstekingen in het lichaam te verminderen, werkt verwarmend, verbetert de stofwisseling, verhoogt de concentratie en het geheugen. Het hoge gehalte aan calcium- en siliciumverbindingen versterkt tanden en botten. - 4% bevat verzadigde vetzuren 0,4g - 2% van koolhydraten 72,1g - 28% inclusief suikers 0,8g - 1% van eiwit 10.