Dit is een product dat je vandaag bij de servicebalie van de visafdeling in je supermarkt kunt vragen. Atlantische zalm is heerlijk vers gezouten, gekookt, gebakken, gegrild of gegratineerd. Het is ook erg lekker in een soep of een stoofpot. Geen toegevoegd zout. Het zoutgehalte van het product bestaat uit van nature voorkomende natrium.
SOORT: Gadus morhua – Atlantische kabeljauw
FAMILIE: Gadidae – Kabeljauw familie
PRODUCTEN: Vers (filet en heel), Bevroren (filet en heel), Gezouten (stukken, filet en heel), Gezouten en gedroogd (stukken, filet en heel), Gedroogd (stukken, filet en heel)
MAAT: Kustkabeljauw: maximaal 130 cm en 40 kg. Noordoostelijke Arctische kabeljauw: maximaal 169 cm en 55 kg
VERSPREIDING: Kustkabeljauw: fjorden en kustgebieden
Noordoostelijke Arctische kabeljauw: voedingsgebied in de Barentszzee, paaigebied van Finnmark tot Stad met de belangrijkste paaigebieden voor de kust van Lofoten
SEIZOEN: De visserij vindt het hele jaar plaats, maar heeft een seizoensgebonden pauze van januari tot april (Skrei-visserij/Lofoten-visserij).