Dit recept voor de cake vervangt de traditionele cake-ingrediënten – boter en olie – door het vet van de slagroom. Met zijn sappige kruim en een smeltende textuur zorgt hij gegarandeerd voor meer verlangen. U kunt verschillende bessen naar keuze gebruiken om uw slagroom smaakvol te maken.
1 kop ongezouten boter op kamertemperatuur
2 1/2 koppen kristalsuiker
6 eieren op kamertemperatuur
3 koppen all-purpose bloem
½ theelepel koosjer zout
1 kop zware slagroom
2 theelepels vanille-extract
Men zegt dat deze cake de favoriet was van de overleden Amerikaanse zanger Elvis Presley. De vierkwarts cake is vrij dicht en krokant aan de buitenkant. Van binnen is hij zoet, vochtig en zacht. Hij is zoet, maar niet zo zoet dat het overweldigend is. Het past dus heel goed bij een karamel saus, verse vruchten en natuurlijk op smaak gebrachte slagroom.
Lijst van ingrediënten
3 stokken 1 1/2 kop ongezouten boter, op kamertemperatuur
3 koppen witte suiker
6 eieren op kamertemperatuur
3 koppen gezeefde cakebloem
1 kop dikke slagroom
1 eetlepel vanille-extract
1/2 1 theelepel amandelextract
1/2 theelepel citroenextract
Chocolade Slagroom Cake
Geen lijst met slagroomtaarten is compleet zonder een chocolade-optie.